Eye-gazing. Wel eens van gehoord?

Kunnen we als mens ook aangeraakt worden als we eens niet praten met elkaar, dan wel elkaar aanraken, alleen via oogcontact? Dat mag je zelf ervaren door te kijken naar video's waar je mag gaan 'Eye Gazen'. Ik raakte geïnspireerd door een video van Tigmonk "No words Only love" en bedacht een challenge. Een challenge waar ik andere mensen uitnodigde  om zelf een Eye Gazing video op te nemen: in de camera kijken en heerlijke positieve gevoelens delen met andere mensen. Alleen deze ervaring al, geeft een goed gevoel. Je denkt en voelt gelukkige gedachten en gevoelens bij het opnemen van jezelf.
Tigmonk nam later de challenge over, er zijn dus volop Eye Gazing video's te vinden die echt de moeite waard zijn. Hieronder vind je een aantal Eye Gazing video's.
Inmiddels weten we dat emoties besmettelijk zijn, zowel de positieve als de negatieve. Onze brein heeft een soort van 'open loop' systeem, we zijn bedraad om subtiele aanwijzingen van elkaar op te pikken. We kunnen dus intunen op de gevoelens van anderen. Intunen op anderen gebeurt in miliseconden, onbewust en heel erg snel. Deze transmissie is geen fictie maar realiteit en vindt continu plaats, het is de basis van onze sociale interacties.

Door het maken van (langdurig) oog contact gebeurt er van alles in je systeem. Deze ervaring is voor iedereen anders en het best is om dit zelf te ervaren. Voor baby's is oogcontact een instinctieve behoefte. Zo kunnen baby's je bijvoorbeeld lang aanstaren, een manier om je aandacht en liefde te trekken.

Eye gazing

Je kunt op verschillende manieren 'Eye Gazen'. Bijvoorbeeld met je partner of je kinderen. Weet je nog een moment te herinneren dat je in de ogen keek van je partner? De tijd stond stil. Vogels zongen. Bloemen dansen. Het voelde alsof je het leven één dans is. Als je gaat 'Eye Gazen' kijk of je een voornemen over wat je wilt ervaren in dit proces, kunt maken. Dat kan iets heel kleins zijn als een ontspannen gevoel of een dieper liggende vraag. Eye-Gazing verbindt je dieper met jezelf en de ander, kies hieronder een video die bij jou past. Een tip: zet de video op volledig scherm om beter te kunnen 'Eye Gazen".
Veel kijkplezier! En als je mee wilt doen aan deze challenge, dan wel of je getagt ben, stuur je video (you tube) en we plaatsen deze erbij! We zouden het geweldig vinden en een mooie uitdaging om uit je comfort zone te stappen. Bovendien voel je je daarna een stuk gelukkiger en draag je bij aan al die mensen die gesoleerd thuis zitten (covid-19)
 
 
#t=28  
 
 
 
Over de schrijver
Sheila Neijman is psycholoog & gelukscoach. Zij helpt mens en organisatie groeien naar een hoger geluksbewustzijn.
Reactie plaatsen