02 januari 2022 

Wat is jouw wereldbeeld?

De foto gaat over verschillende wereldbeelden, de manier waarop je naar de wereld kijkt. Het is de lens waardoor je al je ervaringen interpreteert en beslissingen neemt, waaruit je de werkelijkheid bekijkt en zin geeft aan het leven. 

Afhankelijk van hoe je de wereld ziet, gedijt/floreert het leven voor je of ervaar je het leven als limiterend of beangstigend. 

De afgelopen 2 jaar is voor veel mensen hun wereldbeeld abrupt ingestort. Sterker nog, de wereld schudt op haar grondvesten. Dit kan resulteren in een BEWUSTZIJNSVAL waardoor je de volledige verbinding met je essentie kwijtraakt of juist een BEWUSTZIJNSGROEI. 

Op het niveau van 'ik ben de wereld' ervaar je negatieve gedachten en gevoelens, je voelt je schuldig en er is een innerlijke strijd gaande in jouw wereld. Op dit niveau beheerst de wereld jou, oftewel je hebt je volledig geïdentificeerd met je wereldbeeld, je geloofssysteem, je mentale modellen en emoties, je vijf zintuigen. Het leven is overleven in plaats van bewust scheppen. Je leeft in het duister van je wereldbeeld, gevangen door je eigen lens op de wereld. Dader - slachtoffer programma, de grot van Plato. 

Hoe moeilijk het op dit niveau ook is om een stapje te zetten richting een hoger bewustzijnsniveau, is het niet onmogelijk. Je kunt een stapje zetten door energie te verhogen. Door te beseffen dat je geen slachtoffer bent en door in te zien dat er 'een wereld buiten jou is'. 

Dit stapje kan ervoor zorgen dat je je verdrietig of boos kunt voelen over wat er allemaal in jouw wereld gebeurt of je gaat in verzet, rebelleren. Je merkt op dat je meer energie hebt, dat je invloed hebt op je buitenwereld en beseft dat het zo niet langer kan gaan. 

Uiteindelijk kom je op dat kantelpunt en doorziet wat jou in slaap hield, je ontwakingsproces. Hierdoor word je gewaar hoe de wereld werkelijk in elkaar steekt. Je ziet dat je je eigen werkelijkheid creëert. Dus ook jouw zorgen, boosheid en verdriet. De wereld is een weerspiegeling van jou. 

Niet iedereen ziet de wereld zoals jij deze ziet. Er zijn zelfs mensen die denken dat jij gek bent geworden. Je verliest mensen omdat overtuigingen oftewel wereldbeelden botsen. Je treedt een nieuwe wereld tegemoet. Soms val je nog wel eens terug in oude patronen maar je kunt weer snel resetten.

Je wordt steeds bewuster en voelt je één met de wereld. Op het niveau van bewustzijnsontwikkeling ontstaat er een zelf omvattende wijsheid en intuïtie. Wijsheid met liefde overstijgt het denken. Vaak gaan we in deze groei twee stappen vooruit en weer een stap terug. Je weet namelijk niet wat je niet weet. Echter met toewijding komt er een moment dat je vreedzaam bent met een volgende stap. Door je bewustzijn uit te breiden begin je andere energievelden aan te trekken. Je leven begint te veranderen. De waarneming van hoe je de dingen ziet, zullen naar je toe getrokken worden. Het is de uiting van die waarneming. Door je eigen waarneming met je bewustzijn te kiezen, kun je ook die realiteit scheppen die je oorspronkelijk authentieke zelf weerspiegelt. 

Wereldbeeld

Val in bewustzijn versus groei in bewustzijn

De val in bewustzijn heeft al jaren geleid tot deze collectieve dementie waar we ons nu in bevinden. Het maakt niet uit hoe lang je in de verkeerde richting hebt gereisd. Je kunt altijd een andere trein nemen. Dit is de kracht van bewustzijn. Als genoeg mensen deze bewuste stap zetten, is er geen intern of extern spanningsveld meer, omdat er bewustzijn is. Intens licht van waarheid en liefde. Authentieke uitdrukking van je potentieel. 

Van hoofd naar hart van onbewust naar oorspronkelijk bewustzijn. Je krijgt weer toegang tot je menselijk potentieel en oorspronkelijke vermogens. Dat is wat er bedoeld wordt met het Paradijs, de Hemel op aarde. Van schaarste bewustzijn naar overvloed bewustzijn. Jij hebt de kracht in handen!

Over de schrijver
Sheila Neijman is psycholoog & gelukscoach. Zij helpt mens en organisatie groeien naar een hoger geluksbewustzijn.
Reactie plaatsen