Werkgelukdeskundige

Gelukscoach of 

Werkgelukdeskundige worden?

Eindelijk een vak dat niet alleen leuk is, maar ook belangrijk is voor de samenleving als geheel

Download de brochure


Eigenlijk is het heel simpel: met een verhoogd bewustzijn wordt het ervaren van geluk veel gemakkelijker!

 • Wil je je bewustzijn van geluk vergroten, niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen, je team en de wereld om je heen?
 • Wil je je zelfvertrouwen vergroten, je kwaliteiten ontwikkelen en innerlijke balans vinden? 
 • Ben je op zoek naar manieren om saboterende gewoonten te doorbreken en geluksgewoonten op te bouwen, zodat je een veerkrachtigere kijk op het leven krijgt? 
 • Heb je interesse in praktische tools, methoden en technieken om anderen te begeleiden naar meer geluk?
 • Verlang je naar een dieper begrip van jezelf en de mogelijkheid om met moeilijke emoties en tegenslagen om te gaan?
 • Wil je zowel persoonlijk als professioneel succes behalen en een positieve impact hebben op de wereld?

Als dit aansluit bij jouw doelen, dan is deze CRKBO-geaccrediteerde opleiding precies wat je zoekt. Belangrijk om te benadrukken is dat deze opleiding verre van standaard is en toewijding vereist, maar na succesvolle afronding van de opleiding, mag jij jezelf een Gelukscoach of Werkgelukdeskundige noemen!

Volgens de Nationale Beroepengids is de Gelukscoach: 'een beroep met toekomst!'

Vereniging integrale vitaliteitskunde

VIV beroepsvereniging

BEROEPSVERENIGING VOOR VITALITEITSPROFESSIONALS

crkbo

CRKBO geregistreerd

KORT BEROEPSONDERWIJS IS VRIJGESTELD BTW

Geluk meten

Soffos onderzoeksbureau

METEN VAN EFFECTEN INTERVENTIE

snro accreditatie

SNRO

accreditatie 

VOOR KWALITEITSBORGING BEROEPSOPLEIDINGEN

Wil jij de opleiding voor jezelf volgen of als werkgelukdeskundige?

Als je op zoek bent naar persoonlijke groei en geluk, zal deze opleiding je voorzien van krachtige strategieën en praktische tools om je eigen geluk te vergroten. 

Als werkgelukdeskundige ben jij degene die het welzijn van je collega's en organisatie naar nieuwe hoogten tilt. In een tijd waarin burn-outs toenemen en uitdagingen op de werkvloer zich opstapelen, is je rol meer dan noodzakelijk.

Ben je ondernemer of overweeg je zelfstandige te worden en je eigen praktijk te starten?

Als zelfstandig professional kun je met de opleiding voor gelukscoach je eigen praktijk opzetten. Je krijgt inzicht in effectieve begeleidingsmethoden en leert anderen te inspireren en begeleiden naar een leven vol geluk en vervulling. Deze opleiding voorziet jou van strategieën en praktische tools waarmee je jouw klanten kunt leiden naar duurzame gewenste verandering en een leven vol betekenis.

Terwijl de burnout-cijfers blijven stijgen, is het hoog tijd om aandacht te besteden aan geluk en veerkracht!

Inhoud van de training

Voortraject: Alvorens aan de opleiding te beginnen, vul je een gevalideerde vragenlijst in, samengesteld in samenwerking met Soffos Onderzoeksbureau. Deze persoonlijke bewustzijnsscan biedt inzicht in je ontwikkelpunten en fungeert als ijkpunt en startpunt voor jouw groei. De vragenlijst is gebaseerd op de bewustzijnsschaal van Psychiater David R. Hawkins, waardoor je een diepgaand begrip krijgt van jouw bewustzijnsniveau.

 • Leerproces: De opleiding integreert de bewustzijnsschaal van Psychiater David R. Hawkins, waardoor je constant jouw eigen bewustzijnsniveau begrijpt en groeikansen identificeert. Een transformerende ervaring.
 • Inhoud: De training biedt diepgaande kennis over de neurologie van geluk, inclusief determinanten van geluk. Holistisch begrip van psychologische, biologische, en sociale aspecten, met focus op neurowetenschappelijke inzichten.
 • Persoonlijke Ontwikkeling: Je ontwikkelt zelfinzicht, herkent patronen en saboterende overtuigingen. Leer polariteiten in balans te brengen en geluksgewoonten op te bouwen met praktische tools.
 • Praktisch Toepasbaar: Gebruik unieke methoden, waaronder emotieformule en andere Happy-Tools, voor werkgeluk en persoonlijk geluk. Leer hartintelligentie toepassen voor effectieve coaching.
 • Resultaatgericht: Verkrijg vaardigheden om een gelukkige werkomgeving te creëren, geluk te meten en evalueren, en coaching op het gebied van geluk te faciliteren. Een waardevolle reis naar persoonlijke en professionele groei.

Opleidingstraject in het kort:

Gedurende negen trainingsdagen (hybride vorm), onder begeleiding van een ervaren opleider en mentoren, ontwikkel je verschillende vaardigheden en technieken. Deze stellen je in staat om effectief verbinding te maken met jezelf, je klanten, of een groep, en hen de kern van geluksbewustzijn te laten ervaren.

Doel van de opleiding

Leading yourself:  Leer groeien van binnenuit, want geluk komt voort uit een interne cultivering en rijping. Bewustzijn speelt hierin een cruciale rol, als natuurlijk en integraal onderdeel van ons mens-zijn. Het vormt de kern van fysieke, emotionele, mentale, en spirituele functies. 

Leading others: Door het verkennen en ervaren van verschillende bewustzijnsstadia, krijg je een dieper begrip van jezelf. Dit begrip stelt je in staat om anderen te coachen en begeleiden op een transformerend pad. Door mensen bewust te maken van hun eigen patronen, overtuigingen en mogelijkheden, kun je hen helpen groeien en hun potentieel te realiseren.

Mastering Social Awareness: Geluk ontspringt van binnenuit, maar we worden geconfronteerd met uitdagingen die ons geluk beïnvloeden, zoals omgevingsfactoren en economische belangen. In de opleiding leer je hoe je de regie neemt over je eigen geluk en een betekenisvolle omgeving creëert die dit ondersteunt. Ontdek hoe je positieve veranderingen aanbrengt in je directe omgeving, waardoor welzijn zowel voor jou als anderen wordt bevorderd. Door bewust de interactie tussen jouw innerlijke wereld en de externe omgeving te observeren, kun je stappen zetten om een omgeving te scheppen die harmonie, betekenis, en vreugde ondersteunt.

Is het mogelijk je brein te bedraden voor Geluk?

De wetenschap bevestigt het! Ons brein is plastisch en kan veranderen door ervaringen en oefening. Gerichte oefeningen, zoals Positieve Psychologie Interventies (PPI's), versterken breinverbindingen en creëren nieuwe paden voor geluk en welzijn. Het bedraden van het brein voor geluk vereist tijd, consistentie, en bewuste inspanning. Ontdek de perfecte oplossing in onze geavanceerde online leeromgeving met voordelen, leermaterialen en samenwerkingsmogelijkheden. We willen gelukscoaches een leidende rol geven in diverse sectoren en geloven in samenwerking voor een positief verschil in werkgeluk. Neem vandaag de eerste stap naar een betekenisvolle carrière als gelukscoach en ontdek de mogelijkheden die wij bieden voor jouw persoonlijke en professionele groei.

Meer informatie over de opleiding voor gelukscoach?

Locatie, diploma en kosten

Bij ons draait alles om het vergroten van geluk en het creëren van positieve verandering. En we hebben goed nieuws voor je: onze opleiding wordt zowel online als in de zaal aangeboden en we hebben al 16 jaar ervaring in het transformeren van levens! Dus, pak je agenda en markeer de data, want de nieuwe opleiding begint in oktober 2024 en eindigt in juni 2025. 


 • Heart4Happiness is officieel CRKBO-geregistreerd waardoor we de opleiding BTW vrij kunnen aanbieden. 

 • De kosten voor de opleiding zijn € 2.997,00 (vrij van BTW). Dit is inclusief negen trainingsdagen, online studiemateriaal, leeromgeving, supervisiebegeleiding en certificering. We hebben een betalingsplan als je in (drie) termijnen wilt betalen, zonder extra kosten. Maar wacht, er is meer! Als je je vóór 1 juli 2024 aanmeldt, krijg je een fantastische korting van 15%.

 • Vanwege de accreditatie verkrijg je studiepunten uitgedrukt in het European Credit Transfer System (ECTS of EC). Voor de opleiding voor Gelukscoach ontvang je maar liefst 19,42 EC punten. De SNRO accreditatie stopt echter mei 2024.

 • De lesdagen zijn van 10:00 tot 17:00 uur en kent een hybride vorm. Wees er snel bij, want vol = vol (12 deelnemers). De locatie is Katwijk aan den Rijn. 

 • En wees gerust, we geloven niet in saaie examens. Ons onderwijs is 'op bewustzijn gebaseerd', wat betekent dat je geen traditionele toetsen hoeft te doorstaan. Stressvrij leren, dat klinkt toch als muziek in de oren? 

 • Maar er is meer, want we geloven in samenwerking en ondersteuning. Tijdens de opleiding krijg je toegang tot een online leeromgeving waar je kunt samenwerken met een buddy. Samen zorgen jullie ervoor dat het geleerde beter beklijft.

Waar wacht je nog op? Grijp deze kans en schrijf je in voor de opleiding voor Gelukscoach. Samen gaan we op zoek naar de sleutel tot geluk en maken we de wereld een stukje mooier!

Jaargang 2023-2024 (=afgerond)

 • 29 oktober 2023: Module 1
 • 26 november2023: Module 2
 • 17 december 2023: Module 3
 • 14 januari 2024: Module 4
 • 18 februari 2024: Module 5
 • 17 maart 2024: Module 6
 • 14 april 2024: Module 7
 • 12 mei 2024: Module 8
 • 19 juni 2024: Module 9 (examen)

Jaargang 2024-2025 (inschrijving = open)

 • 27 oktober 2024: Module 1
 • 24 november 2024: Module 2
 • 15 december 2024: Module 3
 • 19 januari 2025: Module 4
 • 23 februari 2025: Module 5
 • 16 maart 2025: Module 6
 • 13 april 2025: Module 7
 • 11 mei 2025: Module 8
 • 15 juni 2025: Module 9 (examen)

Meest gestelde vragen

Hoe ontvang ik meer informatie over de opleidingen?

- Je kunt de brochure downloaden
- Een gratis adviesgesprek aanvragen
- Advies vragen aan afgestudeerde gelukscoaches

Er zijn meerdere gelukscoach of werkgelukdeskundige opleidingen. Welke moet ik kiezen?

We krijgen vaak telefoontjes over de opleiding voor gelukscoach en hoe deze zich onderscheidt van andere opleidingen. Dat is een begrijpelijke vraag, omdat er inderdaad verschillende opleidingen op het gebied van geluk bestaan. Ons advies is om eerst bij jezelf te rade te gaan. Wat wil je graag leren en waarom? In een persoonlijk adviesgesprek kunnen we kijken of jouw behoeften aansluiten bij wat wij te bieden hebben.

Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om in contact te komen met een geaccrediteerde Gelukscoach. Zij kunnen uit eerste hand vertellen wat de opleiding voor hen heeft betekend en hoe zij daarna aan de slag zijn gegaan als werkgelukdeskundige of in hun eigen praktijk. Op deze manier kun je informatie verzamelen op verschillende manieren en zo de beste keuze voor jezelf maken.

Is het een erkende opleiding?

- De opleiding is SNRO geaccrediteerd en de Accreditatie Commissie heeft de aangeleverde materialen als uitstekend aanvullend materiaal benoemd en kon op basis daarvan de opleiding beoordelen als een opleiding op HBO niveau.
- We zijn tevens CRKBO geregistreerd, daardoor kunnen we de opleiding BTW vrij aanbieden.

Wat zijn de toelatingseisen voor de opleiding voor Gelukscoach?

- Vooropleiding is HBO denkniveau of HBO opleiding
- We vinden je opleidingsniveau minder belangrijk dan je motivatie
- Twijfel je of je HBO-denkniveau hebt, neem dan contact met ons op via het contactformulier

Wat zijn studiebelastingsuren (SBU)?

- De SBU zijn Studie belastingsuren
(1) Het omvat 9 contactdagen: 7 uur per dag, (hybride vorm, zaal of zoom) van 7 uur per dag = totaal 63 uur (2) Voorbereiding op colleges 9 x 6 uur - 54 uur (3) vier contactmomenten met mentor = 6 uur. (4) Overige activiteiten zoals een goede daad doen tijdens de opleiding = 8 uur (5) Deelname aan werkgroepen - 20 uur (6) Het geleerde oefenen met buddy = 20 uur (7) Huiswerk na elke module = 10 uur (8) Stage activiteiten = 10 uur (9) Terugkombijeenkomsten = 8 uur. (10) Tussentijdse toetsing = 8 uur (11) Lezen boeken = 226 uur (12) Examen = 20 uur (13) - Zelfstudie, inbreng community, lesmap, literatuur, reflectieoefeningen, huiswerk, HAP, opdrachten, Assessment, examenvoorbereiding is afhankelijk van je leertempo en je leervermogen = 92 uur (14) invullen assessment = 1 uur

Contacturen met je buddy kunnen ook meer zijn, hierin ben je vrij. Hoe meer je met elkaar oefent, hoe beter de lesstof en de coachvaardigheden beklijven.

Wat is de presentieplicht?

- Presentieplicht is aanwezigheidsplicht.
- Er geldt een 100% aanwezigheidsplicht.
- Mocht je toch verhinderd zijn, kun je 1 les missen en inhalen met je buddy of mentor.

De opleiding is vrijgesteld van BTW, waarom is dat?

- Wettelijk erkende beroepsopleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Waarom heeft de opleiding zo'n hoge score?

De score vullen deelnemers zelf in en kunnen wij niet beïnvloeden dan wel een score verwijderen. We zijn erg dankbaar voor deze feedback en hopen nog lang voldoende waarde te leveren voor zowel de deelnemers als de samenleving.

Hoe groot is de groep?

De groep bestaat uit maximaal 14 personen.

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens

- Persoonlijke gegevens gaan wij zorgvuldig mee om.
- We houden ons strikt aan de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die in 2018 van kracht is gegaan. Lees hiervoor onze privacy regeling.

Kan ik de opleiding aftrekken van de belasting?

Waarschijnlijk heb je het al vernomen: recentelijk is aangekondigd dat de STAP-regeling per 2024 wordt afgeschaft, terwijl de opleiding voor Gelukscoach juist in 2024 stapbudget ontving. Volgens de actuele berichtgeving is het afschaffen van het STAP-budget onderdeel van een pakket bezuinigingsmaatregelen zoals vermeld in de Voorjaarsnota.

Studiekosten voor ondernemers: Als uw studiekosten zakelijk zijn, zijn ze aftrekbaar. Dat is dus het geval als u de kosten maakt in het belang van uw onderneming. Maar de kosten zijn alleen aftrekbaar als u ze maakt om bestaande vakkennis op peil te houden. Als u de kosten maakt om nieuwe kennis te verwerven, zijn de kosten niet aftrekbaar als zakelijke kosten.

Is een STAP-Budget mogelijk voor de opleidingen?

De SNRO geaccrediteerde opleidingen komen in aanmerking voor het STAP-scholingsregister. Het stapbudget stopt echter in 2024.

Ben ik verplicht lid te worden van een beroepsvereniging?

- Lid worden van een beroepsvereniging is bij ons niet verplicht.
- Let wel op de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) indien je als professional aan de slag wilt gaan en dat je je zaken goed op orde hebt.
- https://www.vivnederland.nl/ kun je je aanmelden als je gediplomeerd bent. Echter heb je wel meer contacturen nodig dan alleen de opleiding voor Gelukscoach en heb je medische basiskennis nodig. Eerdere opleidingen die je hebt gevolgd, kun je eventueel hierbij optellen voor de contacturen. Dit geldt ook voor medische basiskennis.

Waar komt de naam Gelukscoach vandaan?

In 2007 hebben wij de naam Gelukscoach bedacht, een term die destijds nog niet bestond. Sindsdien hebben we niet stilgezeten. Later is de term Werkgelukdeskundige en Chief Happiness Officer verschenen. Deze benamingen sluiten aan bij de evolutie van ons vakgebied.

Het is geweldig om te zien dat de nationale beroepengids aangeeft dat dit het beroep van de toekomst is. Het bevestigt wat wij al lange tijd geloven: geluk en werkgeluk spelen een steeds prominentere rol in onze maatschappij. Het is een beroep met een veelbelovende toekomst.

 

Aan het einde van de opleiding beschik je....

....over een waardevolle schat aan kennis en vaardigheden. Je hebt geleerd om evidence-based en practice-based Positieve Psychologische Interventies (PPI's) toe te passen, waardoor je emotionele veerkracht opbouwt en een dieper bewustzijn van geluk creëert, zowel in je werk als in je persoonlijke leven. Met deze bagage ben je in staat het geleerde direct in de praktijk te brengen, of het nu gaat om je werk, het starten van je eigen coachpraktijk, of het verbeteren van je persoonlijke leven.


Als bonus krijg je tijdens de opleiding gratis toegang tot onze meditatietraining en coaching in de praktijk, die waardevolle tips en meditaties bieden om je geluksgevoel en bewustzijn verder te ondersteunen. Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat dat voldoet aan HBO-standaarden en is geaccrediteerd door SNRO, waarmee je erkend wordt als Gelukscoach.


Alsof dat nog niet genoeg is, ontvang je na de opleiding onze bewezen methodiek genaamd "True Colors" samen met een docentenhandleiding. Hiermee kun je direct anderen begeleiden op hun weg naar meer geluk en welzijn. Wil je na de opleiding verder groeien? Wij bieden zelfs de mogelijkheid om de mentoropleiding te volgen, waarmee je jezelf verder ontwikkelt en je expertise als Gelukscoach naar een nog hoger niveau tilt.

Persoonlijk advies?

Wij helpen je graag bij het maken van de juiste beslissing en bespreken of onze opleiding aansluit bij jouw behoeften. Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan, en wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden. 

Onze deelnemers delen graag hun ervaringen!

Keep up the good work

Ik ben mijn valkuilen bewust geworden en heb concrete tools geleerd om aan mijn geluksgevoel te werken. Overzichtelijke werkboeken en leeromgeving. Interessante bijeenkomsten. Ik heb geleerd dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn geluksgevoel. Dat ik niet in een dip hoef te blijven zitten omdat ik mijn gedachten positief kan beïnvloeden. Ik geef de trainer het cijfer negen. Sheila Neijman  is een professional en 'keep up the good work'.

Gelukscoach

Daphne Scherbeijn

Transformerend

Ik heb de opleiding als bijzonder prettig ervaren. De opleiding legt een gegronde basis voor meer gezondheid, emotionele balans, stress reductie en geluk.

Naast de opleiding voor gelukscoach heb ik tevens de opleiding voor mentor gevolgd. Een mooie verdieping in het toepassen van het geleerde vanuit de gelukscoach. Het geeft tools om beter te kunnen coachen, voor jezelf dan wel voor organisaties waarin de menselijke maat belangrijk is.

Gea Peper

Het raakt mij in mijn hart

Het ware geluk zit in jezelf en de opleiding tot gelukscoach van Sheila Neijman, een krachtige en inspirerende trainer, wijst je de weg daar heen door je 'tools' aan te bieden die daarbij behulpzaam zijn. De inhoud van de opleiding zet aan tot inzicht, bewustwording en groei. Wat er gebeurt tijdens de opleidingsdagen raakt me tot diep in mijn hart. Iedereen die zijn/haar geluksgevoel wil vergroten raad ik deze opleiding van hart aan.

Gelukscoach

Sterre van Eeloo

Dichter bij mezelf

De praktijk oefeningen hebben mij dichter bij mezelf gebracht. Leef meer vanuit mijn hart en vind meer rust in mijzelf. Inzicht gekregen in wat ik echt wil, waar ik heen wil in mijn leven, hoe ik geluk kan verspreiden. Ik heb een 9 als cijfer gegeven. Ontdekt dat het geluk in jezelf zit en je altijd kunt kiezen voor geluk. Je leert geluk te vinden bij jezelf en ook hoe je het kunt delen middels de 'gelukstools' die je eenvouding in het dagelijks leven kunt toepassen.

Gelukscoach

Karishma Sanchit

Champions league

Van alle certificaten/diploma's die ik ooit behaald heb, is deze mij het meest dierbaar, omdat ik na 9 maanden opleiding tot gelukscoach echt een transformatie heb doorgemaakt. 
Ik noem het de Champions League voor geluksopleidingen.
Ik raad iedereen die zijn eigen geluk wil verhogen of professioneel met het thema geluk aan de slag wil deze, op HBO niveau geaccrediteerde opleiding, van harte aan.

Arshad Shamsi

Nieuwe inzichten

Ik kom steeds tot nieuwe inzichten en zo gaat het nog meer beklijven. Deze informatie wil ik voor altijd onthouden. Ik had dit graag al in mijn vroege jeugd geweten. Ik meld mij ook aan voor de mentor opleiding om alle stof nog een keer te kunnen ervaren en om mijn coachvaardigheden te kunnen verbreden. Ik leer namelijk veel van de opleiding voor Gelukscoach en ik wil graag nog meer hierin samenwerken

Nancy Bierman

Anderen coachen

Ik volg momenteel de opleiding tot gelukscoach, met als doel straks zelf anderen te gaan coachen en hun doelen/geluk na te laten jagen. de opleiding is zeer inspirerend en ook heb ik zelf weer nieuwe inzichten kunnen ontdekken, wat dat betreft ben je nooit klaar met het ontwikkelen van je eigen persoonlijkheid, als je er maar voor openstaat. Sheila is een hele fijne, warme lieve vrouw die vanuit gevoel lesgeeft. 

Evelyne Gokke

Een warm bad

Mijn ervaring met Heart4happiness is goed, ik wil het omschrijven als een warm welkom. Ik denk dat ik het hier het beste mee omschrijf. De opleiding is goed voor je eigen bewustwording en je wordt steeds bewuster van hoe jij jouw eigen geluk kan laten ontstaan. Je krijgt veel tools die je ook kan gaan gebruiken bij cliënten. De begeleiding is zeer goed tijdens de opleiding en je krijgt een eigen mentor toegewezen.

Carla Schram-Meijer