Werkgelukdeskundige

Gelukscoach of 

Werkgelukdeskundige worden?

Een Hbo-beroeps opleiding waarin je een schat aan kennis en ervaring opdoet!

Download de brochure


Met een hoger bewustzijn wordt het ervaren van geluk gemakkelijker!

 • Wil jij je meer bewust worden van wat er in je omgaat, in anderen, je team en in de wereld om je heen?
 • Je bewustzijn leren verhogen, je zelfvertrouwen en je kwaliteiten vergroten en je polariteiten in balans brengen?
 • Wil je saboterende gewoonten doorbreken en geluksgewoonten opbouwen waardoor je positiever in het leven staat?
 • Wil je meer geluk in de wereld brengen en je eigen inspanning op het gebied van geluk een boost geven?
 • Meer persoonlijk en professioneel succes behalen en een positieve impact hebben op de wereld?

Ontdek in deze SNRO en CRKBO geaccrediteerde HBO-beroepsopleiding, een holistische benadering van geluk waarin het nieuwste onderzoek op het gebied van positieve psychologie, welzijnstheorie en neurowetenschap is verwerkt. De opleiding is getest door onafhankelijke wetenschappers, studenten bevestigen dat de opleiding bijdraagt aan het verhogen van het Geluksbewustzijn.  


Dit is geen standaard opleiding, er is toewijding vereist. Je ontvangt alle werkvormen, methoden en technieken die ik de afgelopen 16 jaar heb ontwikkeld, geleerd heb en hun waarde hebben bewezen, zodat je er zelf volledig mee aan de slag kunt gaan!


     Na het succesvol afronden van de opleiding, mag jij jezelf erkend Gelukscoach of Werkgelukdeskundige noemen!       

Volgens de Nationale Beroepengids is de Gelukscoach het beroep van de toekomst!

crkbo

CRKBO-registratie

SNRO-keurmerk

Soffos en geluk

Soffos onderzoek

HR-manager, professional of voor jezelf?

Deze opleiding is waardevol voor iedereen die geluk wil bevorderen in een persoonlijke of professionele context. Professionals in de gezondheidszorg, leefstijlcoaches, voedingsdeskundigen, psychologen, trainers, teamleiders, welzijnsmanagers, HR-professionals en degenen die verantwoordelijk zijn voor het begeleiden of trainen van werknemers, zullen ook relevante strategieën leren om het geluk in hun leven en carrière te vergroten. 

Ben je ondernemer of wil je zzp-'er worden?

Wil je andere mensen inspireren richting een hoger geluksbewustzijn, krachtige strategieën leren om je klant te begeleiden naar duurzame gewenste verandering en een meer zinvol leven? Dit kan als startend Gelukscoach / Werkgelukdeskundige of aanvullend vanuit je bestaande coachpraktijk. Je kunt je ook laten inhuren als Gelukscoach of Werkgelukdeskundige om binnen scholen of organisaties aan de slag te gaan.

Naarmate de stressoren van de moderne wereld intenser worden is een nieuw speelveld nodig!

Wat leer je in de opleiding?

 • Voortraject: Het invullen van een gevalideerde vragenlijst die in samenwerking met Soffos onderzoeksbureau is samengesteld. Het is een persoonlijke bewustzijnsscan om je bewust te worden waar je ontwikkelpunten liggen, dit zorgt voor een ijkpunt en een startpunt. De vragenlijst is gebaseerd op de bewustzijnsschaal van Psychiater David R. Hawkins. 
 • Je leert de neurologie van geluk, het bouwwerk van geluk, wat geluk is en hoe je het kunt cultiveren.
 • Geluk en haar determinanten in beeld brengen. 
 • Holistische kennis van de psychologische, biologische en sociale aspecten van geluk, inclusief de neurowetenschap van emotie en welzijnstheorie.
 • Je leert je persoonlijkheid en haar 'software' begrijpen, je patronen en beperkende overtuigingen, de lagen af te pellen in wat je geluk saboteert en de polariteiten in balans te brengen.
 • Geluksgewoonten opbouwen middels Positieve Psychologie Interventies (PPI's) en hoe je dit kunt inzetten om werkgeluk of persoonlijk geluk te vergroten.
 • Je leert een unieke emotieformule toepassen en andere Happy-Tools, alsmede een scala aan evidence-based complementaire methoden om geluk te bevorderen.
 • Je leert de wetenschap van geluk kennen en je ware authentieke kern.
 • Je leert een breed spectrum aan hogere harttalenten zoals wijsheid, compassie en mededogen, maar ook wat geluk saboteert.
 • Hartintelligentie, een door de moderne wetenschap bewezen methode en het in kaart brengen van de invloed van het hart op de hersenen en het lichaam. 
 • Je leert het 3P-model, een organiserend kader met de belangrijkste pijlers voor geluk en een holistische interventiemethode.
 • Verschillende modellen, waaronder epigenetica, polyvagaal theorie, neuroplasticiteit, neurotransmitters en hoe zich dat verhoudt tot geluk.
 • Hoe je een gelukkige werkplek kunt vormgeven, strategieën voor het meten en evalueren van geluk en een werkplan of teamtraining kunt ontwikkelen. 
 • Hoe je medewerkers of klanten kunt coachen. 
 • En nog zo veel meer....................

Doel van de opleiding

Leading yourself: Je leert eerst je persoonlijke geluksbeleving verhogen.  Je leert van binnenuit naar buiten toe, geen 'quick fix'. Geluk kan alleen worden gerealiseerd door het van binnenuit te laten rijpen. Bewustzijn is een natuurlijk en integraal onderdeel van de mens dat de kern vormt van onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele functies. Door het oppervlaktebewustzijn in balans te brengen met ons diepere bewustzijn kun je impact creëren. 

Leading others: Je persoonlijke geluksbeleving vormt de basis om 'mens en organisatie' professioneel te kunnen trainen/coachen. Je begrijpt jezelf beter omdat je de verschillende bewustzijnsstadia hebt geleerd en ervaren. Coaching kan het bewustzijn van de ander veranderen, en daarmee verandert alles!

Mastering Social Awareness: Duurzaam geluk floreert van binnenuit, toch zijn er krachten die het werkgeluk uitdagen zoals omgevingsfactoren en economische belangen. Je leert wat jij nodig hebt om eigenaar te worden van geluk en hoe je een betekenisvolle omgeving kunt creëren. Je bewustzijn verhogen vereist dat je pauzeert, stil wordt en opmerkt wat er in je omgaat, in anderen en in de wereld om je heen.

Persoonlijk leiderschap: Geluk is een kerncompetentie voor degenen die de leiding over hun leven willen hebben - zowel persoonlijk als professioneel. Wat je leert in de opleiding, zal leiden tot blijvende groei en een leven lang leren. Aan het einde van de opleiding heb je bruikbare inzichten om toe te passen op je dagelijkse routines. Mensen om je heen zullen het verschil merken!

Is het mogelijk om je brein te bedraden voor Geluk? De wetenschap zegt van wel. Door je schaduw in balans te brengen, verruimt je bewustzijn en kun je de wereld veranderen! 

Droom jij ook van een succesvolle en betekenisvolle carrière?

Je herkent het vast wel. Je wilt aan de slag gaan als gelukscoach en nu komt het erop aan.....hoe zet je, dat wat je weet, om in de praktijk? Hoe ontgrendel je het potentieel dat je in jezelf wakker hebt gemaakt en ga je deze kennis duurzaam toepassen om een sneeuwbal effect te creëren? Dat doe je door krachten te bundelen, samen te werken. Hiervoor hebben wij een online leeromgeving met vele voordelen als betekenisvol materiaal en samenwerkingsmogelijkheden. Het is onze missie om gelukscoaches een prominente rol te geven binnen organisaties, gemeenten, overheden, scholen en eigen praktijk. Wil je je kennis direct in de praktijk brengen, dan bestaat de mogelijkheid om met een bewezen methode gelijk aan de slag te gaan en met elkaar het werkgeluksgebied te verkennen in de praktijk. 

Data opleiding Gelukscoach/Werkgelukdeskundige

Jaargang 2022-2023 (Hybride opleiding)

18 december 2022 | 15 januari 2023 | 12 februari 2023 | 11 & 12 maart 2023 | 16 april 2023 | 21 mei 2023 | 11 juni 2023 | 25 juni 2023

Jaargang 2023 - 2024 (Hybride opleiding)

Data volgt nog

Hoe ontvang ik meer informatie over de opleidingen?

- Je kunt de brochure downloaden
- Een gratis adviesgesprek aanvragen
- Advies vragen aan afgestudeerde gelukscoaches

Er zijn meerdere gelukscoach of werkgelukdeskundige opleidingen. Welke moet ik kiezen?

We worden regelmatig gebeld over de opleiding voor gelukscoach en hoe dit verschilt met andere opleidingen. Dat is geen gekke vraag, er zijn namelijk verschillende opleidingen in Geluk. Ons advies is om eerst bij jezelf ten rade te gaan. Wat zou ik willen leren en waarom? In een adviesgesprek kijken we of je behoeften aansluiten. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid aan, om met een geaccrediteerde Gelukscoach te bellen. Tenslotte geven zij de beste informatie wat de opleiding hem of haar heeft betekent en hoe ze aan de slag zijn gegaan als werkgelukdeskundige of in eigen praktijk. Zo verzamel je informatie op verschillende manieren en kun je voor jezelf de beste keuze maken. De enige toevoeging die we kunnen geven is dat we in Nederland als eerste de Gelukscoach/Werkgelukdeskundige zijn gestart, de naam Gelukscoach hebben bedacht en het nog steeds met heel veel plezier doen.

Is het een erkende opleiding?

- De opleiding is SNRO geaccrediteerd en de Accreditatie Commissie heeft de aangeleverde materialen als uitstekend aanvullend materiaal benoemd en kon op basis daarvan de opleiding beoordelen als een opleiding op HBO niveau.
- We zijn tevens CRKBO geregistreerd, daardoor kunnen we de opleiding BTW vrij aanbieden.

Wat zijn de toelatingseisen voor de opleiding voor Gelukscoach?

- Vooropleiding is HBO denkniveau of HBO opleiding
- We vinden je opleidingsniveau minder belangrijk dan je motivatie
- Twijfel je of je HBO-denkniveau hebt, neem dan contact met ons op via het contactformulier

Wat zijn studiebelastingsuren (SBU)?

- De SBU zijn Studie belastingsuren
(1) Het omvat 9 contactdagen: 7 uur per dag, (hybride vorm, zaal of zoom) van 7 uur per dag = totaal 63 uur (2) Voorbereiding op colleges 9 x 6 uur - 54 uur (3) vier contactmomenten met mentor = 6 uur. (4) Overige activiteiten zoals een goede daad doen tijdens de opleiding = 8 uur (5) Deelname aan werkgroepen - 20 uur (6) Het geleerde oefenen met buddy = 20 uur (7) Huiswerk na elke module = 10 uur (8) Stage activiteiten = 10 uur (9) Terugkombijeenkomsten = 8 uur. (10) Tussentijdse toetsing = 8 uur (11) Lezen boeken = 226 uur (12) Examen = 20 uur (13) - Zelfstudie, inbreng community, lesmap, literatuur, reflectieoefeningen, huiswerk, HAP, opdrachten, Assessment, examenvoorbereiding is afhankelijk van je leertempo en je leervermogen = 92 uur (14) invullen assessment = 1 uur

Contacturen met je buddy kunnen ook meer zijn, hierin ben je vrij. Hoe meer je met elkaar oefent, hoe beter de lesstof en de coachvaardigheden beklijven.

Wat is de presentieplicht?

- Presentieplicht is aanwezigheidsplicht.
- Er geldt een 100% aanwezigheidsplicht.
- Mocht je toch verhinderd zijn, kun je 1 les missen en inhalen met je buddy of mentor.

De opleiding is vrijgesteld van BTW, waarom is dat?

- Wettelijk erkende beroepsopleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Waarom heeft de opleiding zo'n hoge score?

De score vullen deelnemers zelf in en kunnen wij niet beïnvloeden dan wel een score verwijderen. We zijn erg dankbaar voor deze feedback en hopen nog lang voldoende waarde te leveren voor zowel de deelnemers als de samenleving.

Hoe groot is de groep?

De groep bestaat uit maximaal 16 personen.

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens

- Persoonlijke gegevens gaan wij zorgvuldig mee om.
- We houden ons strikt aan de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die in 2018 van kracht is gegaan. Lees hiervoor onze privacy regeling.

Kan ik de opleiding aftrekken van de belasting?

- Studiekosten zijn niet meer aftrekbaar bij de belastingdienst. Studiekosten opgeven als bedrijfskosten voor je onderneming blijft (vooralsnog) wel mogelijk. Het is wel belangrijk dat je de studie volgt voor je bedrijf, voor nieuwe ontwikkelingen of om je kennis op peil te houden. De btw die je verschuldigd bent over het studie- en/of boekengeld mag je terugvragen.

Is een STAP-Budget mogelijk voor de opleidingen?

Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Als de kosten van de opleiding hoger zijn, betaal je deze zelf. Deze regeling is ingegaan voor opleidingen die starten vanaf maart 2022.

Aan deze regeling zitten allemaal voorwaarden voor ons opleidingscentrum. SNRO is in principe goedgekeurd maar wacht nog op het formele besluit. Zodra we in aanmerking komen voor het stapbudget betekent het geen garantie dat je het ook krijgt. Er is namelijk een beperkt budget en op = op.

Ben ik verplicht lid te worden van een beroepsvereniging?

- Lid worden van een beroepsvereniging is bij ons niet verplicht.
- Let wel op de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) indien je als professional aan de slag wilt gaan.
- https://www.batc.nl/ staan we vermeld als erkende opleiding.

Stapbudget is nog niet mogelijk, maar pilot is afgerond, de formele afhandeling volgt nog. 

Locatie, startdata, lestijden, diploma en kosten

 • De opleiding draait al 16 jaar en kent een hybride vorm. Dat betekent zowel online als in de zaal. 
 • De nieuwe opleiding voor Gelukscoach start in oktober 2023 en eindigt in juni 2024. 
 • Lesdagen zijn op een zondag.  
 • Lestijden: 10:00 - 17:00 uur.
 • De opleiding is vol bij 16 deelnemers.
 • Totaalprijs bedraagt €2.997,-, vrijgesteld van btw (Crkbo) Het is mogelijk om in drie termijnen te betalen zonder bijkomende kosten. Voor 1 juli 2023 aangemeld is 15% korting. 
 • De opleiding maakt gebruik van studiepunten, uitgedrukt in het European Credit Transfer System (ECTS of EC). De opleiding voor Gelukscoach heeft 19,42 EC punten.
 • Bij het voldoen aan de presentieplicht, het volbrengen van het examen ontvang je je certificaat. Het is geen schoolexamen of rollenspel, je werkt met 'op bewustzijn gebaseerd onderwijs', hierdoor verbetert je leervermogen, je creativiteit en vermindert stress. Dus geen Cito-toets Effect stress. 
 • De opleiding maakt gebruik van een online leeromgeving, je werkt samen met een buddy op het geleerde beter te laten beklijven. Er zijn mentoren om je te begeleiden in het optimaal trainen.
 • Begeleiding, zoom, locatie en examen met eenmalige herkansing is inclusief.

De afgelopen jaren is er een wachtlijst voor de opleiding voor Gelukscoach. We geven de opleiding echter 1 keer per jaar. Natuurlijk zoeken we naar oplossingen als de opleiding vol is.


Evidence-based & practice based PPI's geleerd om emotionele integriteit op te bouwen, hoger geluksbewustzijn opgebouwd in je werk en privéleven. Je bent na de opleiding in staat om het geleerde toe te passen op werk, je coachpraktijk, dan wel in je persoonlijk leven.  Je ervaart meer levensgeluk, betekenis, flow, bewustzijn en verbondenheid en je kunt direct aan de slag. Inmiddels zijn er diverse opgeleide Gelukscoaches met een bloeiende praktijk of zijn in loondienst binnen een organisatie. 


 • Je krijgt tijdens de opleiding als extra gratis toegang tot de meditatie training en coaching in de praktijk, boordevol tips en meditaties om je geluksgevoel & bewustzijn te ondersteunen. 
 • Je ontvangt een certificaat welke volgens HBO-normen door de SNRO is geaccrediteerd.
 • Je krijgt na de opleiding voor Gelukscoach een bewezen methodiek (True Colors) om direct mee aan de slag te gaan met een docentenhandleiding (doha) erbij. 
 • Je kunt na de opleiding verder studeren en de mentor opleiding volgen. 

Persoonlijk advies?

Wij helpen je graag bij het maken van je keuze en bespreken of de opleiding aansluit bij je behoeften. Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan, we staan je graag te woord. Indien je werkgever zou willen investeren in een opleiding, kunnen wij jou ook een werkgeversverklaring sturen, waarin we omschrijven wat de voordelen zijn voor jou en je organisatie. 

Keep up the good work

Ik ben mijn valkuilen bewust geworden en heb concrete tools geleerd om aan mijn geluksgevoel te werken. Overzichtelijke werkboeken en leeromgeving. Interessante bijeenkomsten. Ik heb geleerd dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn geluksgevoel. Dat ik niet in een dip hoef te blijven zitten omdat ik mijn gedachten positief kan beïnvloeden. Ik geef de trainer het cijfer negen. Sheila Neijman  is een professional en 'keep up the good work'.

Gelukscoach

Daphne Scherbeijn

Transformerend

Ik heb de opleiding als bijzonder prettig ervaren. De opleiding legt een gegronde basis voor meer gezondheid, emotionele balans, stress reductie en geluk.

Naast de opleiding voor gelukscoach heb ik tevens de opleiding voor mentor gevolgd. Een mooie verdieping in het toepassen van het geleerde vanuit de gelukscoach. Het geeft tools om beter te kunnen coachen, voor jezelf dan wel voor organisaties waarin de menselijke maat belangrijk is.

Gea Peper

Het raakt mij in mijn hart

Het ware geluk zit in jezelf en de opleiding tot gelukscoach van Sheila Neijman, een krachtige en inspirerende trainer, wijst je de weg daar heen door je 'tools' aan te bieden die daarbij behulpzaam zijn. De inhoud van de opleiding zet aan tot inzicht, bewustwording en groei. Wat er gebeurt tijdens de opleidingsdagen raakt me tot diep in mijn hart. Iedereen die zijn/haar geluksgevoel wil vergroten raad ik deze opleiding van hart aan.

Gelukscoach

Sterre van Eeloo

Dichter bij mezelf

De praktijk oefeningen hebben mij dichter bij mezelf gebracht. Leef meer vanuit mijn hart en vind meer rust in mijzelf. Inzicht gekregen in wat ik echt wil, waar ik heen wil in mijn leven, hoe ik geluk kan verspreiden. Ik heb een 9 als cijfer gegeven. Ontdekt dat het geluk in jezelf zit en je altijd kunt kiezen voor geluk. Je leert geluk te vinden bij jezelf en ook hoe je het kunt delen middels de 'gelukstools' die je eenvouding in het dagelijks leven kunt toepassen.

Gelukscoach

Karishma Sanchit

Champions league

Van alle certificaten/diploma's die ik ooit behaald heb, is deze mij het meest dierbaar, omdat ik na 9 maanden opleiding tot gelukscoach echt een transformatie heb doorgemaakt. 
Ik noem het de Champions League voor geluksopleidingen.
Ik raad iedereen die zijn eigen geluk wil verhogen of professioneel met het thema geluk aan de slag wil deze, op HBO niveau geaccrediteerde opleiding, van harte aan.

Arshad Shamsi

Nieuwe inzichten

Ik kom steeds tot nieuwe inzichten en zo gaat het nog meer beklijven. Deze informatie wil ik voor altijd onthouden. Ik had dit graag al in mijn vroege jeugd geweten. Ik meld mij ook aan voor de mentor opleiding om alle stof nog een keer te kunnen ervaren en om mijn coachvaardigheden te kunnen verbreden. Ik leer namelijk veel van de opleiding voor Gelukscoach en ik wil graag nog meer hierin samenwerken

Nancy Bierman

Anderen coachen

Ik volg momenteel de opleiding tot gelukscoach, met als doel straks zelf anderen te gaan coachen en hun doelen/geluk na te laten jagen. de opleiding is zeer inspirerend en ook heb ik zelf weer nieuwe inzichten kunnen ontdekken, wat dat betreft ben je nooit klaar met het ontwikkelen van je eigen persoonlijkheid, als je er maar voor openstaat. Sheila is een hele fijne, warme lieve vrouw die vanuit gevoel lesgeeft. 

Evelyne Gokke

Een warm bad

Mijn ervaring met Heart4happiness is goed, ik wil het omschrijven als een warm welkom. Ik denk dat ik het hier het beste mee omschrijf. De opleiding is goed voor je eigen bewustwording en je wordt steeds bewuster van hoe jij jouw eigen geluk kan laten ontstaan. Je krijgt veel tools die je ook kan gaan gebruiken bij cliënten. De begeleiding is zeer goed tijdens de opleiding en je krijgt een eigen mentor toegewezen.

Carla Schram-Meijer