Opleiding voor gelukscoach

Opleiding voor Gelukscoach

Geluk op werk & Persoonlijk geluk

Bekijk de regio groepen voor de open plekken


 • Wij staan voor kwaliteit en zijn aangesloten bij

  CRKBO

  Heart4Happiness beschikt over een CRKBO-registratie. In dit register staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Kort Beroepsonderwijs. Vanwege de CRKBO registratie kunnen wij de opleidingen BTW-vrij aanbieden en factureren. 

  SNRO

  Heart4Happiness volgt de procedure voor SNRO accreditatie. SNRO is een onafhankelijk instituut voor kwaliteitsborging van beroepsopleidingen in het particuliere onderwijs, met een ruime ervaring in de integrale en complementaire gezondheidszorg. Combineert specifieke kennis met kwaliteitsborging. 

  Gelukscoach, het beroep van de toekomst?

  Volgens de nationale beroepengids is de Werkgelukdeskundige of de Gelukscoach het beroep van de toekomst. Dit leidt tot nieuwe beroepen waaronder de gelukscoach die zich richt op het vergroten van de geluksbeleving op de werkvloer, dan wel in een eigen praktijk. Een uniek traject geschikt voor professionals en ondernemers die gefundeerd met wetenschappelijke kennis van innerlijke processen leren werken en om te zetten naar externe processen. Alleen op deze manier kun je met zelfbewustzijn, je kennis en kracht in je omgeving overbrengen.


  Als gelukscoach ben je ook actief op het terrein van

  - je eigen gelukscoach praktijk;

  - geluksbevordering in je persoonlijk leven, voor jezelf;

  - als Chief Happiness Officer of werkgelukdeskundige in organisaties;

  - vitaliteitsmanagement;

  - stresshantering, burn-out of verzuimpreventie;

  - loopbaanvraagstukken en functioneringsproblemen;

  - HR-manager.


  Gelukscoaching is een coachingsvorm dat steeds vaker wordt toegepast, zowel binnen het bedrijfsleven, op scholen als voor persoonlijke doeleinden.


  De basiselementen van de opleiding voor gelukscoach

  Bewustzijnsschaal

  Persoonlijk assessment

  Via Soffos onderzoeksbureau krijg je een persoonlijk assessment. Waar liggen je krachten en ontwikkelpunten?

  Emotionele intelligentie

  Emotionele intelligentie

  EI is voor meer dan 2/3 verantwoordelijk voor een gelukkig en succesvol leven, emotioneel bewustzijn.

  3p-Methode

  3P-methode

  Een methode dat inzicht geeft in jou als persoon, het proces en de evidence-based en practice based Geluksprincipes

  Over de gelukscoach opleiding

  De gelukscoach opleiding is een 9-daagse compacte en ervaringsgerichte opleiding om professioneel gelukscoach of werkgeluksdeskundige te worden. De 9 dagen/modules zijn verspreid over verschillende maanden. Gelukscoach is niet alleen iets wat je beroepsmatig doet, het verandert je leven op een positieve manier. De opleiding is ook uitermate geschikt voor carrière groei of persoonlijke ontwikkeling


  Je leert van binnenuit naar buiten toe, oftewel geen 'quick fix'. Je leert eerst je persoonlijk bewustzijn verhogen in werk en privé. Je maakt kennis met een holistisch geintegreerd systeem voor peak performance: 'Mind, Body and Heart'. Dit leer je niet in een paar dagen omdat geluk verhogen niet alleen een cognitieve vaardigheid is, maar een vermogen dat van binnenuit ontwikkeld dient te worden. Daartoe is zelfreflectie naar je persoonlijke, wellicht nog ongekende vermogens en saboterende geluksgewoonten, een effectief middel. Het effectief kunnen managen van jezelf betekent effectief kunnen managen van anderen. Leading yourself, leading others! Als je je team wilt managen, je organisatie, je eigen bedrijf....zal je eerst jezelf goed moeten kunnen managen en inspireren. Je hoeft het niet alleen te doen, je krijg onze support en toewijding!


  De positieve effecten van de gehanteerde methoden en technieken in de gelukscoach methode zijn veelal practice-based evidence (PBE) en evidence based practice (EBP), die we complementair aan elkaar beschouwen. Het zijn van Gelukscoach is meer dan een beroep of vaardigheid, het is een 'Way of Life' ofwel een levenskunst.

  Meer informatie over de opleiding voor gelukscoach?

  Download onze brochure of luister naar onze deelnemers.

  Aan het einde van de opleiding heb je....

  Evidence-based & practice based instrumenten geleerd om emotionele integriteit op te bouwen, optimisme, bewustzijn en geluk dan wel betekenis in je werk en privéleven. Werk en privé zijn bij ons eender.  Je hebt gewerkt aan het verhogen van je geluksbewustzijn en emotioneel bewustzijn. Je bent in staat om keuzes te maken en jezelf goed te managen waardoor je anderen ook goed kunt managen. Je bent na de opleiding in staat om de  interactieve oefeningen en tools toe te passen op werk dan wel in je persoonlijk leven, omdat je bewustzijn is veranderd. Stapje voor stapje. Je ervaart meer levensplezier, betekenis en verbondenheid. Je staat veerkrachtiger in het leven, met een hoger geluksbewustzijn en je bent in staat op geluk toe te passen in je werk dan wel als coach of voor jezelf.  

  Voor wie

  De opleiding voor gelukscoach is voor elke professional of individu die meer vaardig wil worden in Geluk en een betekenisvol (werk)leven. Of dit nu voor persoonlijke doeleinden dan wel professionele doeleinden is. Dit maakt de opleiding dan ook geschikt voor HR-managers, teamleiders, Werkgeluksdeskundigen, Chief Happiness Officer of gewoon voor jou omdat je wilt werken aan je persoonlijk geluk. Na de opleiding kun je direct aan de slag op je werk dan wel als ondernemer.

  Kosten voor de opleiding

  De kosten van deze BTW-vrijgestelde opleiding bedragen €2.997,- per persoon. Het is mogelijk om in drie termijnen te betalen zonder bijkomende kosten.


  De opleiding is inclusief lesmateriaal in de leeromgeving, waardoor je op het einde een compleet boekwerk hebt over de opleiding. Begeleiding, locatie en examen met eenmalige herkansing is eveneens inclusief.

  Regio Alphen a/d Rijn

  Vrijdag/Zaterdag groep 2018

  Gelukscoach 'Alphen aan den Rijn' groep start in januari 2018 en eindigt in juni 2018

  Regio Rotterdam

  Zondag groep 2018-2019

  De opleiding voor gelukscoach 'Rotterdam groep' start in oktober 2018 en eindigt in juni 2019 

  Data zondag groep R'dam

  29 oktober 2017 | 19 november 2017 | 17 december 2017 | 14 januari 2018 | 11 februari  2018 | 11 maart 2018 | 8 april 2018 | 13 mei 2018 | 10 juni 2018

  Data zaterdag groep Alphen

  29 oktober 2017 (r'dam) | 2 december 2017 |  6 januari 2018 | 27 januari 2018|  24 februari 2018 |  17 maart 2018 | 14 april 2018 | 26 mei 2018 | 10 juni 2018 (R'dam)

  Data Alphen a/d Rijn groep 2018

  Vrijdag 26 januari 2018 | Zaterdag 27 januari | Zaterdag 17 februari | Zaterdag 3 maart | Vrijdag 16 maart | Zaterdag 14 april | 12 mei | Vrijdag 8 juni | Vrijdag 15 juni 2018

  Data Rotterdam groep 2018-2019

  28 oktober 2018 | 18 november 2018| 16 december 2018

  13 januari 2019 | 10 februari 2019| 10 maart 2019| 14 april 2019| 12 mei 2019| 2 juni 2019

  Persoonlijk advies?

  Wil je meer informatie over de opleiding voor gelukscoach en of deze aansluit bij jouw behoeften? Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan, we staan je graag te woord. Indien je werkgever zou willen investeren in een opleiding, kunnen wij jou ook een werkgeversverklaring sturen, waarin we omschrijven wat de voordelen zijn voor jou en je organisatie. 


  Heart4Happiness staat ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs waar organisaties worden opgenomen die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs. Een stevige kwalitatieve audit gaat vooraf aan de inschrijving. Door deelname aan een training of opleiding van Heart4Happiness bespaar je 21% belasting.

  Onze deelnemers vertellen graag wat zij hebben ervaren

  Keep up the good work

  Ik ben mijn valkuilen bewust geworden en heb concrete tools geleerd om aan mijn geluksgevoel te werken. Overzichtelijke werkboeken en leeromgeving. Interessante bijeenkomsten. Ik heb geleerd dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn geluksgevoel. Dat ik niet in een dip hoef te blijven zitten omdat ik mijn gedachten positief kan beïnvloeden. Ik geef de trainer het cijfer negen. Sheila Neijman  is een professional en 'keep up the good work'.

  Gelukscoach

  Daphne Scherbeijn

  Transformerend

  Ik heb de opleiding als bijzonder prettig ervaren. De opleiding legt een gegronde basis voor meer gezondheid, emotionele balans, stress reductie en geluk.

  Naast de opleiding voor gelukscoach heb ik tevens de opleiding voor mentor gevolgd. Een mooie verdieping in het toepassen van het geleerde vanuit de gelukscoach. Het geeft tools om beter te kunnen coachen, voor jezelf dan wel voor organisaties waarin de menselijke maat belangrijk is.

  Gea Peper

  Het raakt mij in mijn hart

  Het ware geluk zit in jezelf en de opleiding tot gelukscoach van Sheila Neijman, een krachtige en inspirerende trainer, wijst je de weg daar heen door je 'tools' aan te bieden die daarbij behulpzaam zijn. De inhoud van de opleiding zet aan tot inzicht, bewustwording en groei. Wat er gebeurt tijdens de opleidingsdagen raakt me tot diep in mijn hart. Iedereen die zijn/haar geluksgevoel wil vergroten raad ik deze opleiding van hart aan.

  Gelukscoach

  Sterre van Eeloo

  Dichter bij mezelf

  De praktijk oefeningen hebben mij dichter bij mezelf gebracht. Leef meer vanuit mijn hart en vind meer rust in mijzelf. Inzicht gekregen in wat ik echt wil, waar ik heen wil in mijn leven, hoe ik geluk kan verspreiden. Ik heb een 9 als cijfer gegeven. Ontdekt dat het geluk in jezelf zit en je altijd kunt kiezen voor geluk. Je leert geluk te vinden bij jezelf en ook hoe je het kunt delen middels de 'gelukstools' die je eenvouding in het dagelijks leven kunt toepassen.

  Gelukscoach

  Karishma Sanchit

  Meest gestelde vragen

  Hoe ontvang ik meer informatie over de opleidingen?

  - Je kunt onze brochure downloaden
  - Een gratis adviesgesprek aanvragen
  - Onze open dagen bezoeken

  Is het een erkende opleiding?

  - Op dit moment loopt er een SNRO accreditatie die we dit jaar afronden
  - We zijn CRKBO geregistreerd

  Wat zijn de toelatingseisen voor de opleiding voor Gelukscoach?

  - Vooropleiding is HBO denkniveau of HBO opleiding
  - Motivatie
  - Twijfel je of je HBO-denkniveau hebt, neem dan contact met ons op via het contactformulier

  Wat zijn studiebelastingsuren (SBU)?

  - De SBU noemen we European Credits
  - Het omvat 9 contacturen in Rotterdam: 7 uur per dag
  - Contacturen met je buddy en mentor zijn ongeveer 10 uur
  - Zelfstudie, inbreng community,lesmap, literatuur, reflectieoefeningen, huiswerk, HAP, opdrachten, Assessment, examenvoorbereiding is afhankelijk van je leertempo en je leervermogen

  Wat is de presentieplicht?

  - Presentieplicht is aanwezigheidsplicht.
  - Er geldt een 100% aanwezigheidsplicht.
  - Mocht je toch verhinderd zijn, kun je 1 les missen en inhalen met je buddy of mentor.

  De opleiding is vrijgesteld van BTW, waarom is dat?

  - Wettelijk erkende beroepsopleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

  Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens

  - Persoonlijke gegevens als bijvoorbeeld het Happy Action Plan gaan wij zorgvuldig mee om.
  - We houden ons strikt aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens en aan de nieuwe wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die in 2018 van kracht wordt.

  Kan ik de opleiding aftrekken van de belasting?

  - Dit jaar kun je de opleiding voor een deel aftrekken van de belasting. In 2019 wordt deze regeling mogelijk afgeschaft.
  - Indien je werkgever zou willen investeren in een opleiding, kunnen wij jou ook een werkgeversverklaring sturen, waarin we omschrijven wat de voordelen zijn voor jou en je organisatie.

  Ben ik verplicht lid te worden van een beroepsvereniging?

  - Lid worden van een beroepsvereniging is bij ons niet verplicht.
  - Let wel op de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) indien je als professional aan de slag wilt gaan.

  Wat kan ik verwachten?

  Elke les een persoonlijk werkboek. Gevarieerde trainingsdagen van 10.00-17.00 uur. Een bewustzijnsassessment. Interactieve oefeningen in kleine groepjes of individueel. Reflectieoefeningen. IJsbrekers en positieve interventies. Persoonlijke aandacht. Een community waarin je 9 maanden lang vragen kunt stellen voor support.

  Hoe groot is de groep?

  De groep bestaat uit maximaal 18 personen.

  Verzekerd zijn van je plek?

  Onze andere opleidingen en open dagen

  Open dagen

  Maak kennis met heart4happiness en bezoek onze open dagen

  Mentor opleiding

  Opleiding voor mentor, voor het ontwikkelen van je coachingsvaardigheden

  Geluk op werk

  Ontwikkel een Best Place to work. Een werkplek met Happy people en een Happy Vibe

  Modulaire training

  High impact trainingsprogramma's met maatwerk oplossingen