Opleiding voor gelukscoach

Opleiding voor Gelukscoach

Bekijk de regio groepen voor de open plekken


 • Heart4Happiness beschikt over een CRKBO-registratie, in dit register staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Kort Beroepsonderwijs. 

  Omdat wij kwaliteitstoetsing hoog in het vaandel hebben staan, loopt op dit moment een SNRO procedure voor accreditatie. 

  Vanwege de CRKBO registratie kunnen wij de opleidingen BTW-vrij aanbieden en factureren.

  De basiselementen van de opleiding voor gelukscoach

  Bewustzijnsschaal

  Bewustzijnsmeting

  Een online bewustzijnsscan. Waar liggen je tegenkrachten en ontwikkelpunten?

  Emotionele intelligentie

  Emotionele intelligentie

  EI is voor meer dan 2/3 verantwoordelijk voor een gelukkig en succesvol leven

  3p-Methode

  3P-methode

  Een methode dat inzicht geeft in jou als persoon, het proces en de evidence-based Geluksprincipes

  Gelukscoach, het beroep van de toekomst?

  Volgens de nationale beroepengids is de Werkgelukdeskundige of de Gelukscoach het beroep van de toekomst. Dit leidt tot nieuwe beroepen waaronder de gelukscoach die zich richt op het vergroten van de geluksbeleving op de werkvloer, dan wel in een eigen praktijk. Een uniek traject geschikt voor professionals en ondernemers die gefundeerd met wetenschappelijke kennis van innerlijke processen leren werken en om te zetten naar externe processen. Alleen op deze manier kun je met zelfbewustzijn, je kennis en kracht in je omgeving overbrengen.


  Als gelukscoach ben je ook actief op het terrein van

  - je eigen gelukscoach praktijk;

  - geluksbevordering in je persoonlijk leven, voor jezelf;

  - als Chief Happiness Officer of werkgelukdeskundige in organisaties;

  - vitaliteitsmanagement;

  - stresshantering, burn-out of verzuimpreventie;

  - loopbaanvraagstukken en functioneringsproblemen;

  - HR-manager.


  Gelukscoaching is een coachingsvorm dat steeds vaker wordt toegepast, zowel binnen het bedrijfsleven, op scholen als voor persoonlijke doeleinden.


  Over de gelukscoach opleiding

  De gelukscoach opleiding is een 9-daagse compacte en ervaringsgerichte opleiding om professioneel gelukscoach of werkgeluksdeskundige te worden. De 9 dagen/modules zijn verspreid over 9 maanden. De opleiding is ook uitermate geschikt voor carrière groei of persoonlijke ontwikkeling


  Je leert van binnenuit naar buiten toe, oftewel je geeft eerst aandacht aan je eigen geluksbewustzijn en betekenis in werk en privé. Dit leer je niet in een paar dagen omdat je geluk verhogen niet alleen een cognitieve vaardigheid is, maar een vermogen dat van binnenuit ontwikkeld dient te worden. Daartoe is zelfreflectie naar je persoonlijke, wellicht nog ongekende vermogens en saboterende geluksgewoonten, een effectief middel.  Van binnenuit wordt het gedrag, emoties, geluk en betekenis gestuurd. Het effectief kunnen managen van jezelf betekent effectief kunnen managen van anderen. Leading yourself, leading others!


  De positieve effecten van de gehanteerde methoden en technieken in de gelukscoach methode zijn veelal evidence-based.

  Het zijn van Gelukscoach is meer dan een beroep of vaardigheid, het is een 'Way of Life' ofwel een levenskunst.


  Meer informatie over de opleiding voor gelukscoach?

  Download onze brochure of luister naar onze deelnemers.

  Aan het einde van de opleiding heb je....

  Je hebt evidence-based instrumenten geleerd om meer plezierige emoties, optimisme en geluk dan wel betekenis in je werk en privéleven te ontwikkelen, jezelf te ontplooien en je geluksbewustzijn te verhogen. Je bent in staat om keuzes te maken op basis van zelfbewustzijn en verantwoording te nemen over je emotioneel bewustzijn. Je leert funtechnieken en interactieve oefeningen die je kunt toepassen op werk dan wel in je persoonlijk leven.  Je ervaart meer levensplezier, betekenis en verbondenheid. Je staat veerkrachtiger in het leven, met een hoger geluksbewustzijn en je bent in staat op geluk toe te passen in je werk dan wel als coach of voor jezelf.  

  Voor wie

  De opleiding voor gelukscoach is voor elke professional die meer vaardig wil worden in Geluk en een betekenisvol (werk)leven. Of dit nu voor persoonlijke doeleinden dan wel professionele doeleinden is. Dit maakt de opleiding dan ook geschikt voor HR-managers, teamleiders, Werkgeluksdeskundigen, Chief Happiness Officer of gewoon voor jou omdat je wilt werken aan je persoonlijk geluk. Na de opleiding kun je direct aan de slag op je werk dan wel als ondernemer.

  Kosten voor de opleiding

  De kosten van deze BTW-vrijgestelde opleiding bedragen €2.095,- per persoon. Het is mogelijk om in drie termijnen te betalen zonder bijkomende kosten.


  De opleiding is inclusief lesmateriaal in de leeromgeving, waardoor je op het einde een compleet boekwerk hebt over de opleiding. Begeleiding, locatie en examen met eenmalige herkansing is eveneens inclusief.

  Regio Rotterdam

  Zondag groep

  De opleiding voor gelukscoach 'Rotterdam groep' start zondag 29 oktober 2017 in Rotterdam en eindigt op zondag 10 juni 2018. 

  Trainer Sheila Neijman

  Regio Alphen a/d Rijn

  Zaterdag groep

  De opleiding voor gelukscoach 'Alphen aan den Rijn' groep, start 11 november 2017 en eindigt 23 juni 2018. Deze opleiding wordt gegeven door Sheila Neijman. 

  Regio België

  Zondag groep

  De opleiding voor gelukscoach 'Belgie' groep start januari 2018 en eindigt december 2018, met een zomerbreak tussendoor.  De trainer is Kees Hartveld 

  Data zondag groep R'dam

  29 oktober 2017 | 19 november 2017 | 17 december 2017 | 14 januari 2018 | 11 februari  2018 | 11 maart 2018 | 8 april 2018 | 13 mei 2018 | 10 juni 2018

  Data zaterdag groep Alphen

  11 november 2017 | 2 december 2017 |  6 januari 2018 | 27 januari 2018|  24 februari 2018 |  17 maart 2018 | 14 april 2018 | 26 mei 2018 | 23 juni 2018

  Persoonlijk advies?

  Wil je meer informatie over de opleiding voor gelukscoach en of deze aansluit bij jouw behoeften? Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan, we staan je graag te woord. Indien je werkgever zou willen investeren in een opleiding, kunnen wij jou ook een werkgeversverklaring sturen, waarin we omschrijven wat de voordelen zijn voor jou en je organisatie. 


  Heart4Happiness staat ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs waar organisaties worden opgenomen die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs. Een stevige kwalitatieve audit gaat vooraf aan de inschrijving. Door deelname aan een training of opleiding van Heart4Happiness bespaar je 21% belasting.

  Onze deelnemers vertellen graag wat zij hebben ervaren

  Keep up the good work

  Ik ben mijn valkuilen bewust geworden en heb concrete tools geleerd om aan mijn geluksgevoel te werken. Overzichtelijke werkboeken en leeromgeving. Interessante bijeenkomsten. Ik heb geleerd dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn geluksgevoel. Dat ik niet in een dip hoef te blijven zitten omdat ik mijn gedachten positief kan beïnvloeden. Ik geef de trainer het cijfer negen. Sheila Neijman  is een professional en 'keep up the good work'.

  Gelukscoach

  Daphne Scherbeijn

  Het raakt mij in mijn hart

  Het ware geluk zit in jezelf en de opleiding tot gelukscoach van Sheila Neijman, een krachtige en inspirerende trainer, wijst je de weg daar heen door je 'tools' aan te bieden die daarbij behulpzaam zijn. De inhoud van de opleiding zet aan tot inzicht, bewustwording en groei. Wat er gebeurt tijdens de opleidingsdagen raakt me tot diep in mijn hart. Iedereen die zijn/haar geluksgevoel wil vergroten raad ik deze opleiding van hart aan.

  Gelukscoach

  Sterre van Eeloo

  Dichter bij mezelf

  De praktijk oefeningen hebben mij dichter bij mezelf gebracht. Leef meer vanuit mijn hart en vind meer rust in mijzelf. Inzicht gekregen in wat ik echt wil, waar ik heen wil in mijn leven, hoe ik geluk kan verspreiden. Ik heb een 9 als cijfer gegeven. Ontdekt dat het geluk in jezelf zit en je altijd kunt kiezen voor geluk. Je leert geluk te vinden bij jezelf en ook hoe je het kunt delen middels de 'gelukstools' die je eenvouding in het dagelijks leven kunt toepassen.

  Gelukscoach

  Karishma Sanchit

  Transformerend

  Ik heb de opleiding als bijzonder prettig ervaren. De opleiding legt een gegronde basis voor meer gezondheid, emotionele balans, stress reductie en geluk.

  Naast de opleiding voor gelukscoach heb ik tevens de opleiding voor mentor gevolgd. Een mooie verdieping in het toepassen van het geleerde vanuit de gelukscoach. Het geeft tools om beter te kunnen coachen, voor jezelf dan wel voor organisaties waarin de menselijke maat belangrijk is.

  Gea Peper

  Verzekerd zijn van je plek?

  Onze andere opleidingen en open dagen

  Open dagen

  Maak kennis met heart4happiness en bezoek onze open dagen

  Mentor opleiding

  Opleiding voor mentor, voor het ontwikkelen van je coachingsvaardigheden

  Geluk op werk

  Ontwikkel een Best Place to work. Een werkplek met Happy people en een Happy Vibe

  Modulaire training

  High impact trainingsprogramma's met maatwerk oplossingen