Opleiding voor mentor

Wil jij je coachvaardigheden naar ongekende hoogten tillen?

Toelatingseis: afgeronde opleiding voor Gelukscoach

 • Ben je gepassioneerd door gelukscoaching, maar besef je dat er nog veel te leren valt?
 • Merk je dat wat je hebt geleerd langzaam wegzakt?
 • Ben je klaar voor een volgende stap in je persoonlijke en professionele ontwikkeling?

Als je één of meer keren 'ja' hebt geantwoord, zou de mentor opleiding precies kunnen bieden wat je nodig hebt.

Gelukskunde op school

De mentoropleiding biedt jou de perfecte mogelijkheid om te oefenen en jezelf te ontwikkelen als een ware professional. Niet elke gelukscoach wil een eigen praktijk of binnen organisaties aan de slag. En niet iedereen wil een coach worden die echt gelooft in zichzelf. De mentor opleiding is alleen voor mensen die iets willen betekenen in de wereld en de kracht van persoonlijke begeleiding willen ervaren. Leer hoe je anderen kunt inspireren, motiveren en coachen naar geluk. Met praktische oefeningen en diepgaande training brengen wij jouw vaardigheden naar een hoger niveau. Beheers de kunst van effectieve communicatie, ontwikkel sterke coachingstechnieken en verbeter je vermogen om anderen te bekrachtigen. Deze mentoropleiding is jouw sleutel tot succes en groei, waarin je zelfvertrouwen opbloeit en je impact vergroot. 

Opleiding voor mentor, level 2

Om deel te nemen aan deze mentoropleiding, is een afgeronde opleiding voor Gelukscoach vereist. We hechten waarde aan een solide basis in gelukscoaching, omdat dit de kern vormt van ons mentorprogramma. Door een afgeronde opleiding voor Gelukscoach te vereisen, zorgen we ervoor dat alle deelnemers kennis en begrip hebben van de principes en praktijken van gelukscoaching. Zo ben je goed voorbereid om verder te groeien als mentor en anderen te begeleiden in geluk. 

 • Waar je nog tegen beperkingen oploopt in het coachen, ga je nu werkelijk de diepte in. Er is moed en lef nodig om jezelf goed te voelen, pro-sociale verbindingen aan te gaan en professioneel te kunnen coachen.
 • Bekwaam zijn in Gelukscoaching betekent nog niet automatisch dat je anderen kunt leren hoe ze geluk kunnen vinden. We hebben ervaren dat sommige coaches veel kennis en informatie delen met hun cliënten, maar hen onvoldoende helpen bij het daadwerkelijk toepassen van geluk bevorderende technieken in hun dagelijks leven. Het coachen op geluk is een vak apart!
 • Een gelukscoach is pas geloofwaardig wanneer hij of zij in de coaching voorbeeldgedrag laat zien. Het coachen van anderen op het gebied van geluk is een vorm van 'mensen helpen veranderen'. Een goede gelukscoach is iemand die bekwaam is in gelukscoaching en tevens bekwaam is als trainer.
 • Elke afgestudeerde Gelukscoach die bereid is om zich in te zetten als mentor, kan een significant verschil maken. Er zijn zoveel mensen die momenteel niet de hulp krijgen die ze nodig hebben en tussen de mazen van het systeem vallen. Door als mentor de diepte in te gaan, kun je deze mensen ondersteunen en begeleiden, waardoor ze niet langer aan hun lot worden overgelaten.
 • Door deel uit te maken van een kleine groep met persoonlijke aandacht, kun je een omgeving creëren waarin jij maar ook je coachee sneller kunnen groeien.
 • Veel mensen verlangen naar een blije, vitale en gelukkige wereld, maar met alleen goede bedoelingen kom je niet ver. Wij bieden jou alle tools en technieken die je nodig hebt om succesvol te zijn. We begeleiden je proces door middel van een concreet supervisieprogramma dat gericht is op het versterken van je coachvaardigheden.
 • Onze focus ligt op de ontwikkeling van de kwaliteit van Gelukscoaches. De mentoropleiding verscherpt je vaardigheden op het gebied van coaching, zowel op het werk als in je ondernemerschap. Na afronding van de mentoropleiding sta je sterker in je schoenen en beheers je de essentiële aspecten van het vak.
 • Uit evaluaties is gebleken dat level 2 goede resultaten oplevert, waaronder verdieping, een betere verankering van de lesstof door herhaling, ervaring met coaching en de mogelijkheid om dit te vertalen naar je werk. Je hebt toegang tot een professioneel klankbord, waarbij je wordt uitgenodigd om op een andere manier naar jezelf en de situatie te kijken. Dit zorgt voor meer bewustwording en vergroot het vertrouwen in je eigen mogelijkheden. Je leert omgaan met weerstand en ontdekt je sterke punten.

Kortom, de mentoropleiding biedt jou de kans om je coachingvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Je zult merken dat je meer zelfvertrouwen krijgt en beter in staat bent om met uitdagingen om te gaan. Schrijf je vandaag nog in en investeer in jezelf en je toekomst als mentor!

Maak kennis met mentoren

Jolanda Bakker, die de opleiding voor gelukscoach en mentor heeft gevolgd, heeft nu haar eigen bedrijf opgezet. Ik heb het genoegen gehad om nauw met Jolanda samen te werken en ik kan met volle overtuiging zeggen dat ze een buitengewone professional is. Zij is nu bezig om medewerkers van bevlogen organisaties kennis te laten maken met interventies waardoor zij meer rust zullen ervaren. Meer info: Home - BooSSST 

Gea Peper maakte de keus om de opleiding voor mentor te volgen en daarna haar eigen onderneming te starten happy people better business.  Zij houdt zich voornamelijk bezig met geluk binnen organisaties. Meer info: HappinessBureau | 

Ck Chiu volgde de mentor opleiding. Hij is zijn eigen blogsite gestart: The modern Dalai Lama en heeft het Gelukshondje Nuki bedacht in Nuki World. Hij heeft kinderboeken geschreven en een kinderrijk Youtube kanaal. Zijn boeken: Nuki - Het ‘Dank-je-wel spel', CK Chiu | 9789491550058 | Boeken | bol.com 

Angela Becker volgde de gelukscoach opleiding en een aantal jaren later de mentor opleiding. Dit heeft haar weer meer inzichten gegeven om haar bedrijf een nieuwe impuls te geven. Zij is inmiddels verhuist naar Duitsland en heeft daar haar eigen coachpraktijk. Meer info: happiness Coach Angela Becker (happiness-coaching-heidelberg.de) 

Arshad Shamsi volgde de mentor opleiding en hieruit is een samenwerking ontstaan om een training met elkaar te ontwikkelen. Samen met Kees Hartveld die jarenlang supervisor mentor was. Een mooi en leerzaam traject. 

Wat leer je in de mentor opleiding?

Verbeteren coachvaardigheden

Zoals het versterken van regie van anderen en omgaan met weerstand.

Authentiek  luisteren

Oprecht en zonder oordeel luisteren en verborgen lagen van communicatie ontdekken

Kracht van herhaling lesstof 

Zo begrijp je de informatie nog beter, versterkt het coachproces en geeft een dieper inzicht

Supervisie met trainer en mentoren

In een gelijkwaardige setting reflecteren, casussen bespreken en ondersteuning krijgen

Up to date nieuwe wetenschap

 Je kennis en vaardigheden aanscherpen en verrijken en integreren in je werk

Oefen samen met je buddy's

Een waardevolle manier om je vaardigheden te versterken en te groeien

Samenwerken en Synergie

Door samen te werken, kun je synergie creëren en elkaar versterken

Snel beter worden in je coach-zijn

Geen saboteurs meer die je in de weg staan, gewoon de beste worden in je vak

Voor wie?

Wil jij het coachvak beroepsmatig uitoefenen en je eigen weg inslaan als succesvolle coach? Dan is de mentoropleiding de perfecte stap voor jou! Of je nu wilt werken binnen een organisatie, je eigen praktijk wilt opzetten of als startende ondernemer aan de slag wilt, deze opleiding is speciaal ontwikkeld om jouw ambities te verwezenlijken. Met de vereiste vooropleiding als Gelukscoach heb je al een sterke basis gelegd. Nu is het tijd om je expertise uit te breiden en de mentorrol op je te nemen. Tijdens deze opleiding krijg je de kennis, vaardigheden en begeleiding die je nodig hebt om een professionele en inspirerende mentor te worden. Wil je echter meer in je eigen kracht komen staan en oefenen met je coachvaardigheden, los van je eigen coachpraktijk, kun je de mentoropleiding ook volgen. 

Intake gesprek

Vóór de start van de opleiding plannen we een persoonlijk intake gesprek, dat tevens een leuke en plezierige diepere kennismaking is. Aangezien we elkaar al kennen, kunnen we tijdens dit gesprek jouw leerdoelen met betrekking tot coaching bespreken. Het is een belangrijk moment om te bepalen of de opleiding tot mentor aansluit bij jouw wensen en behoeften. Wees je ervan bewust dat er jaarlijks slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn voor de mentoropleiding.

Wil je graag meer informatie ontvangen over de opleiding tot mentor? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je verder te informeren over de mogelijkheden. We kijken ernaar uit om van je te horen en je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor jouw professionele ontwikkeling als mentor/Gelukscoach.

Samenwerking

Of jouw doelen nu gericht zijn op het bevorderen van persoonlijke groei, het bereiken van meer zichtbaarheid of het behalen van succes, wij staan klaar om je te ondersteunen. Samen kunnen we werken aan het verwezenlijken van jouw ambities en het bevorderen van jouw professionele groei. En soms ontstaan er ook prachtige samenwerkingsverbanden door de kracht van synergie. Door samen te werken met gelijkgestemde professionals die dezelfde passie en visie delen, kunnen we nog meer impact creëren. Samen kunnen we ideeën uitwisselen, elkaar inspireren en elkaar versterken in onze individuele kwaliteiten.