07 januari 2022 

Frequentie en Vibratie en Geluk

Frequentie en Vibratie zijn twee verschillende begrippen.

Vibraties of trillingen verwijzen naar de oscillerende beweging van atomen en deeltjes veroorzaakt door energie. Zelfs vaste objecten zoals tafels bestaan eigenlijk uit microscopisch kleine trillende atomen die energie ontvangen, opslaan en uitstralen.

Frequentie wordt gemeten in hertz (Hz) -eenheden, is de snelheid waarmee trillingen en oscillaties optreden.

Dus iets dat met een hogere snelheid trilt bijvoorbeeld liefde, zou als een hogere frequentie worden beschouwd dan bijvoorbeeld schuld of apathie dat veel langzamer trilt.

Verhogen bewustzijn

Het effect op cellen

Cellen in ons lichaam kunnen op verschillende snelheden vibreren.  Het is hierbij belangrijk te weten dat cellen in je lichaam allemaal een optimale frequentie hebben. Gezonde en gelukkige cellen vibreren op een hogere frequentie dan ongezonde en ongelukkige cellen.

Hoe lager je frequentie, des te meer cellen zich gaan beschermen, de overlevingsmodus. Een cel wat zichzelf beschermt, kan niet tegelijkertijd groeien.

Cellen in bescherming tasten op lange termijn onder andere het immuunsysteem aan, waardoor je vatbaarder wordt voor ziekten. Denk hierbij ook aan vastzittende emoties, belemmerende overtuigingen of negatieve gedachten wat cellen in de beschermingsmodus plaatst. Dit heeft allemaal invloed op ons welzijn en geluk. Maar ook spirituele onderdrukking of geen betekenis in het leven kunnen vinden, zorgt  ervoor dat cellen zich gaan beschermen.

Voor optimale gezondheid en geluk is het dus essentieel je vibratie te verhogen.

Het goede nieuws is dat je actief veranderingen kunt aanbrengen om een hoge trilling te verhogen of te behouden. Liefde is bijvoorbeeld een emotie met een zeer hoge frequentie. Groeien in bewustzijn en je geluksbewustzijn verhogen, leer je in de opleiding voor Gelukscoach.

Het verhogen van ons bewustzijn stelt ons in staat niveaus te bereiken die ons bevattingsvermogen te boven gaan. Dit begrijpen is de sleutel tot het besef dat we de kracht hebben om radicale verschuivingen in ons leven aan te brengen. Je bent geen toevallige waarnemer, maar een actieve bewuste waarnemer.

Als waarnemer creëer je de werkelijkheid.  Jij speelt de hoofdrol in jouw film. Je hebt de hele wereld in handen en stelt jou in staat om de kracht op te pakken.

Dus, wat is frequentie en waarom zou je je er meer in verdiepen?

Frequentie speelt een grote rol in ons dagelijks leven.  De wereld van energie is krachtig, maar toch ongrijpbaar omdat we het niet zien. Maar net als de krachtige emotie van liefde, moet het gevoeld worden om te ervaren. We zijn meer dan wat we waarnemen via onze vijf zintuigen. Zodra we onze ogen openen voor de magie van het universum, zullen we nooit meer blind zijn voor ons ware potentieel en de krachtige invloed die we hebben.  Niet alleen in onze eigen film, maar op de hele wereld.

"Als je de geheimen van het universum wilt vinden, denk dan in termen van energie, frequentie en vibratie." - Nikola Tesla

De frequentie van jou als mens is de optelsom van gedachten, gevoelens, emoties, overtuigingen, gedrag enzovoort. Het mooie is dat je daardoor invloed hebt op je frequentie. Want jij bepaalt wat je denkt, of je je identificeert met je gedachten en emoties en wat je uitdraagt naar de buitenwereld.

Het vlindereffect

Het vlindereffect zegt dat in chaotische systemen zoals het weer, of het leven in het algemeen, de verandering van een enkele (kleine) gebeurtenis, grote gevolgen kan hebben. Zo kan een vlinder die in Zuid-Amerika met zijn vleugels fladdert een storm in Noord-Amerika beïnvloeden. Of het wapperen van de vleugels in Brazilië kan een tornado veroorzaken in Texas. Systemen die eigenschappen van het vlindereffect hebben, en zich dus 'chaotisch' gedragen, is bijvoorbeeld de beurshandel.

Nu kan de huidige wereldwijde chaos ook een vlindereffect creëren. De mindset van enkele leiders in de huidige besluitvorming, hebben een effect op de gehele massa (collectief). Een kleine wijziging in deze besluitvorming, kan een totaal andere wending tot gevolg hebben.

Dit is eveneens van toepassing binnen organisaties. Managers die compassievol managen, hebben een effect op een heel team.

Een kleine actie kan anderen aanraken. Ook jouw kleine acties creëren een effect.

  • - Een glimlach naar een onbekende zet misschien wel een kettingreactie in beweging.
  • - Dankbaarheid uitten geeft een rimpeleffect naar je omgeving.
  • - Liefdevol communiceren geeft een rimpeleffect op je omgeving.

Onderschat nooit de kracht van moed, compassie, dankbaarheid of vriendelijkheid.

Jij bent de vlinder en de wereld is het effect.

Rimpeleffect

Wat kun je zelf doen?

Ik maak tijd om elke dag te inventariseren en op te schrijven wat mijn belangrijkste emoties zijn waar ik dagelijks mee leef? Zijn deze emoties liefdevol voor mij of juist niet?  Wat nog belangrijker is, ik daag mezelf uit om de gedachten bewust te bepalen, die ik wil ervaren en geloven. Ik neem de tijd in mijn meditaties door ze met aandacht te herhalen, totdat ze mijn nieuwe stem worden en de kritische stem hebben uitgedoofd. Ik oefen mentaal het nieuwe gedrag dat ik wil laten zien in bepaalde situaties, hoe moeilijk dat ook is.

In mijn gedachten bekijk ik steeds weer een betere manier om me te gedragen totdat het zo ingesleten is en ik groei in bewustzijn, mentale repetitie. Vergelijk het met een film waarin jij de hoofdrol speelt. Jij herhaalt jouw script totdat je het onbewust bekwaam bent geworden. Dit is het proces van het overwinnen van het oude zelf en bewust blijven, het proces van herinneren en niet vergeten en je ware authentieke zelf laten ontluiken. Wakker worden uit je voorgeprogrammeerde ego. Dit vergt moed. Ik realiseer me dat velen van ons moe zijn van wat er allemaal plaatsvindt in het voorgaande jaar. We ervaren verlies en dat is niet meer dan logisch.  We kunnen echter meer perspectief krijgen als we doorzien dat een deel van ons lijden veroorzaakt wordt doordat we daarin nog niet bewustzijn en het programma van het ego aan het stuur zit.

In 2022 zullen er nog genoeg angstdelen opborrelen maar door ons te verbinden met elkaar kunnen we een liefdevolle wereld bewust creëren. Heb je hierin begeleiding nodig, kijk dan naar onze mogelijkheden als coaching en begeleiding of opleidingsprogramma's.

Over de schrijver
Sheila Neijman is psycholoog & gelukscoach. Zij helpt mens en organisatie groeien naar een hoger geluksbewustzijn.
Reactie plaatsen