Break-in Training
Brochure

Page content

Kantelperiode

Kantelperiode

Nederland kantelt. Dit is een constatering van Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde en internationale autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid. Hij onderzoekt niet alleen de kanteling van de samenleving, maar probeert daar ook actief aan bij te dragen.

Wat betekent een kantelperiode?

We zitten midden in een grote sociaal maatschappelijke uitdaging en verandering. Noem het een wisseling van tijdperk. Mensen worden bewust en vinden dat het ‘anders moet’. Op een andere manier werken, op een andere manier met energie omgaan, op een andere manier met systemen omgaan, op een andere manier met zorg omgaan enzovoort.

Doordat Jan Rotmans krachten bundelt en in gemeenschappelijkheid deze stuwende krachten te steunen, te bundelen en te ontwikkelen, komen we in die verandering van tijdperk.

Nederland zal de komende decennia transformeren naar een nieuwe samenleving waarin de machtsverhoudingen zoals we die nu kennen radicaal zijn omgegooid. Dit is geen idealistisch vergezicht, maar de onontkoombare uitkomst van de kantelperiode waarin Nederland zich nu bevindt.

Zie hier de uitzending van tegenlicht over de kantelperiode

Comment Section

0 reacties op “Kantelperiode

Plaats een reactie


*