Break-in Training
Brochure

Page content

Gelukscoach

Gelukscoach

Onze definitie van gelukscoach komt neer op één woord: energie.  Een energie die op interactieve wijze aanzet tot bewust gedrag en als doel heeft het positief vormgeven van de toekomst middels het verhogen van het geluksbewustzijn. Dat gebeurt door luisteren, vragen stellen, spiegelen en behoeften erkennen.

De gelukscoach werkt volgens een aantal uitgangspunten:

  1. Modellen van realiteit: Je zelfondermijnende onbewuste programmering bewust maken en herschrijven.
  2. Emotionele management: Emoties zijn onze scheppingskracht, positieve emoties ga je verhogen.
  3. Future Life Progression: Stappen in je toekomstige realiteit.

Coaching vindt plaats op allerlei terreinen. Er zijn sportcoaches, lifecoaches, relatiecoaches, arbeidscoaches, natuurcoaches, gelukscoaches enzovoort. Er zijn coaches die voornamelijk op positieve emoties coachen, anderen meer psychoanalytisch. De één werkt cognitief de ander meer lichaamsgericht en weer anderen maken een combi.

Gelukscoach

Gelukscoaching is een relatief jong vakgebied en wat nu precies een coach effectief maakt, is geen duidelijkheid over. Iemand die kan inspireren is nog geen goede coach. Wel blijkt dat coachen werkt, maar de vraag ‘waarom’ het werkt is niet duidelijk.

Van 2011 – 2013 organiseerde de Vrije Universiteit van Amsterdam een coaching onderzoek om de effecten van coaching te ontrafelen. Meer dan 4000 vragenlijsten zijn ingevuld door coach en coachee. Conclusie: De coachrelatie werd als voornamelijk reden benoemd voor effectief coachen, dus de klik tussen coach en coachee. Een coachee moet zich begrepen voelen. Daarom is het zo belangrijk om als coach eerst met jezelf aan de slag te gaan. Een effectieve coach is een ervaringscoach omdat hij of zij de coachee gemakkelijk kan begrijpen, aanvoelen en beïnvloeden.

Comment Section

0 reacties op “Gelukscoach

Plaats een reactie


*