09 juni 2015 

Living in the moment!

En dan……..na 9 maanden moet je afscheid nemen van een prachtige groep mensen die keihard hebben gewerkt aan het thema geluk in de opleiding voor gelukscoach. Loslaten is niet mijn sterkste eigenschap. Maar misschien mag ik juist wel van geluk spreken dat er iets in mij zit die het moeilijk vind om afscheid te nemen.

Natuurlijk zijn er altijd rationele overtuigingen te vinden, maar loslaten gaat over een mengeling van emoties. Het herinnert je niet alleen aan het huidige afscheid maar ook aan al die mooie mensen die er nog zijn of niet meer zijn en die je tot op de dag van vandaag nog steeds diep in je hart koestert. Zo hebben we allemaal onze zielenroerselen die we misschien wel te weinig delen. Delen omdat delen heelt, het geeft herkenning en verbinding.

En volgens mij zijn mijn emoties niet anders dan die van andere mensen. Het enige wat wellicht anders is, is de manier waarop we ze verwerken of soms niet verwerken. Naar mijn idee is er maar één manier en dat is de gevoelens de ruimte geven, je gevoelens voelen. Wanneer je je gevoelens benoemt, voelt, ze erkent, ervan leert, dan ontdek je dat er een enorme wijsheid in zit. Elke emotie heeft een stem die aandacht verdient, een emotioneel ontgiftigingsproces. Doen we dat niet, dan worden ze meestal op anderen geprojecteerd of blijven actief in ons systeem.

Jaren lang heb ik mijn emoties op afstand gehouden. Ik had het vroeger zo geleerd. Ik slikte ze in, durfde ze niet te voelen, onderdrukte ze en dat maakte mij juist gevoellozer.

Moeite hebben met afscheid nemen en emoties voelen is niet zwak, het betekent dat je mens bent. Dank jullie wel gecertificeerde gelukscoaches voor de mooie maanden en Natasja van Haasteren (mentor opleiding voor gelukscoach) voor dit prachtige afscheidslied, living in the moment!

Over de schrijver
Sheila Neijman is psycholoog & gelukscoach. Zij helpt mens en organisatie groeien naar een hoger geluksbewustzijn.
ans kooijman
Door

ans kooijman

op 06 Jul 2015

WOW!

ans kooijman
Door

ans kooijman

op 06 Jul 2015

WOW!

Reactie plaatsen