2015: Het jaar van balans!

Zijn we als mensen in staat om quantumsprongen te maken richting vrede, liefde en geluk? Als je het mij vraagt wel. Al enige jaren bevinden we ons in de baringsweeën van een kantelperiode. Het is onze taak om balans in onszelf te creëren en verbinding aan te gaan met onszelf en onze medemens om een gelukkigere wereld te creëren.

Iedereen wordt in zijn of haar leven geraakt door een groot of klein verdriet, woede of pijn. Op dit soort momenten lijkt het leven erg moeilijk. Het leven slaagt er in die zin altijd in ons te confronteren met lijden en ingewikkelde problemen.

Waarom?

Een vraag die vele mensen stellen als ze in een emotie of verwonding terecht komen. Waarom gebeurt mij dit? Waarom overkomt mij dit? Waarom is het leven zo moeilijk?

De manier waarop jij met je hindernissen omgaat, maakt werkelijk het verschil. Het leven is geen kwestie van willekeur. Het volgt patronen en dient een hoger doel. Een mogelijk doel kan zijn om jou te begeleiden richting groei: een hoger bewustzijn ontwikkelen. Dichter bij je ware kern komen. Zonder persoonlijke groei ontvouwt je ware kern zich niet.

Je kunt jezelf elke dag de vraag stellen:”Als ik voor …. kies, draagt dit bij aan mijn groei en die van mijn medemens, of juist niet?

Op deze manier kies jij voor je eigen vrijheid en verbinding met jezelf.

2015: Het jaar van balans!

Elke dag kunnen we zelf alert zijn op balans, balans in zowel ons lichaam, mind en hart. Geluk creëer je door je dagen meer te vullen met geluk en minder te focussen op status, bezit en andere externe zaken of maatstaven die we willen vergaren, afkomstig van ons ego. Voor jezelf zorgen is natuurlijk prima, maar wel in balans. En dit pad kent maar 1 richting: naar binnen! Luister eens naar wat je zingevende stem jou wil vertellen.

Geluk is het resultaat van persoonlijke groei, die heel dichtbij is, net als je adem.

Is er maar 1 realiteit?

Alles wat er gebeurt in je leven filter jij en geef je betekenis en gevoelsbeelden aan. Dat is de reden dat iedereen weer een andere perceptie heeft van de realiteit. Maar is het de realiteit? Nee, er is sprake van onze menselijke bias, een onbewuste denkfout. We leven in ons hoofd en denken dat ons lichaam een voertuig is. Een traditioneel standpunt, het lichaam doet niet alleen wat het hoofd zegt. Het lichaam is veel meer dan alleen een voertuig. De cellen in je hele lichaam luisteren naar jou.

Lee Carroll omschreef dit als CAL: Cell’s Are Listening. En hij verwacht dat de wetenschap dit eerdaags kan bewijzen. Stel dat het waar is en dat je kunt praten met de cellen in je lichaam. Wat zou jij ze vertellen of vragen?

Praat met jezelf, met je cellen

Communicatie met de cellen van je lichaam is een multi dimensionale communicatie. Zo zijn er Guru’s in India die de snelheid van hun stofwisseling met 64% kunnen verlagen. Ze hebben controle over delen van hun lichaam. Ze communiceren met de cellen in hun lichaam. Jou cellen zijn jou. Wat zou jij tegen jou willen zeggen?

Praat eens met je cellen, hardop, in jezelf of schrijvend. De sleutel om met je cellen te kunnen communiceren is: Liefde. Als je cellen naar jou gaan luisteren, middels de taal van liefde, breng je communicatie tot stand. Ook al is dit metaforisch, je lichaam kent geluk, vreugde, vrijheid en liefde. Geef je lichaam vanuit liefde haar instructies of het nu voor gezondheid, heling of meer geluk is. Probeer het eens.

Alle cellen in het lichaam regenereren met verschillende snelheid. Regenereren betekent dat de cellen delen, de oude cel sterft af en wordt vervangen door de nieuwe cel. Onderzoekers als Dr. Candice Perth, genomineerd voor de Nobelprijs, omschreef dat niet opgeloste trauma’s of negatieve emoties fysiek worden opgeslagen. Noem het: celgeheugen. Negatieve ervaringen, trauma’s en onopgeloste conflicten zetten zich vast in het geheugen van onze cellen. Lichaamscellen worden voortdurend vernieuwd, dan moet er wel informatie worden doorgegeven van de oude op de nieuwe cel. Dus misschien praten we al dagelijks met onze cellen, op onbewust niveau.

Voertaal is liefde

Praat gewoon eens wat vaker in 2015 met je cellen middels de voertaal van liefde. Stel je voor, jij zit alleen en je maakt je 1e contact met je cellen. Verbeeld je dat je verliefd bent op je cellen om het contact te bewerkstelligen. Word je bewust dat ze naar je luisteren, je voelt dit. En het eerste wat je wellicht wilt zeggen is:

“We kennen elkaar en ik houd van je. Sorrie dat ik zo lang gewacht heb om contact met je op te nemen. Ik weet dat ik gewoonten heb die schadelijk voor mij zijn en ik wil dat ze veranderen. Ik weet dat ik niet altijd goede gedachten denk en zeg. Lieve cellen, verander wat nodig is voor mijn gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Breng mij en mijn hart in balans en ik beloof dat ik elke dag met jullie praat, want ik houd van jullie”. (Lee Carroll).

 Het is in ieder geval mijn nieuwjaarwens voor jou.

 

Over de schrijver
Sheila Neijman is psycholoog & gelukscoach. Zij helpt mens en organisatie groeien naar een hoger geluksbewustzijn.
Reactie plaatsen