De verovering van het sociaal kapitaal.

Eind september heeft het 1e Heart4Happiness Event plaatsgevonden met als thema: “De verovering van het Sociaal Kapitaal”. Een event waarbij geld en de economische mens niet het uitgangspunt was, maar de empathische en sociale mens. De kantelperiode is besproken, een nieuw tijdperk. waarin nieuwe denkbeelden en waarden ontstaan door een verruiming en verandering van het bewustzijn.

Sprekers op dit event:

 • Sheila Neijman, oprichtster van heart4happiness, zij sprak over “de gelukkige mens”.
 • Guido de valk, leiderschapscoach, hij sprak over “het sociale brein”.
 • Jan Kuiper, adviseur, hij sprak over ondernemingsraden.
 • Dirk Jan Verheijen, HR manager. Hij sprak over “de meerstemmige mens”.

Vanuit interactie met het publiek is een dialoog aangegaan over thema’s als:

 • een basisbeurs voor iedereen in Nederland,
 • samenwerken vanuit wederkerigheid,
 • welke waarden zijn nu werkelijk van belang?
 • verbinding maken met jezelf en je medemens,
 • hoe kun je je sociale brein effectief gebruiken?
 • nieuw onderzoek vanuit evolutie biologie, neurowetenschappen en nieuwe fysica,
 • hoe breng je de meerstemmige mens in balans?
 • van ratio naar zingeving.

Eigenlijk waren we het er allemaal wel over eens. Het kan anders en het moet anders. We zitten in een kantelperiode naar een nieuw tijdperk. Een tijdperk waar creatieve mensen overal door heen breken, een tijdperk vanuit zingeving, van wederkerigheid en SAMENwerken met sociaal ‘doe het zelven’. Menslievendheid, mensgerichtheid, vertrouwen, verbinden, keuzevrijheid, speelsheid, empathie en zingeving zijn onder andere nieuwe waarden. Deze dynamiek komt niet meer vanuit de overheid, instanties of instituties, maar vanuit ons mensen zelf, vanuit de relaties die wij aangaan met andere mensen, onze interacties gebaseerd om empathie, mededogen en compassie. Van rationele mens naar zingevende mens!

WoordparenVoor een compilatie van deze dag, klik op de video.

Over de schrijver
Sheila Neijman is psycholoog & gelukscoach. Zij helpt mens en organisatie groeien naar een hoger geluksbewustzijn.
ingmar
Door

ingmar

op 17 Dec 2014

Leuk artikel! Ik kwam via via op je site en had niet verwacht dat je website zoveel goede informatie zou bevatten. Ik lees je blogposts elke keer weer met ontzettend veel plezier en heb je website ook al met een paar kennissen gedeeld. Ik wil ook gaan bloggen op mijn website over tenten verhuur. Het lijkt me een leuke ervaring en heel motiverend om reacties op mijn blogpost te krijgen, maar doordat ik nooit met bloggen begonnen ben, is dat uitgebleven. Ik wil graag beginnen met bloggen, maar ik weet niet zo goed waar ik precies moet beginnen. Heb jij misschien handige tips voor me? Alvast bedankt voor de moeite!

Sheila
Door

Sheila

op 17 Dec 2014

Schrijven is vooral de stem van je hart volgen en 'gewoon doen'. Hoe meer je schrijft en doet hoe gemakkelijker en soepeler het gaat. En durf om feed-back te vragen!Succes! Warme groet, Sheila

Reactie plaatsen