17 februari 2017 

Een zenleraar vertelt over geluk

Hans Wanningen is schrijver, filosoof, coach en communicatieadviseur. Tevens combineert Hans zen meditatie met onderzoek over het onderwerp geluk. Een van zijn belangrijkste doelen in het leven is om kennis & wijsheid te introduceren voor mensen die geïnteresseerd zijn in een down-to-earth uitleg met als doel het verhogen van hun niveau van geluk. Hiervoor treedt Hans naar buiten met zijn nieuwe boek: Vaardig in geluk – handboek zenmeditatie‘.

Ghost writer

Het is voor het eerst dat Hans met een eigen boek naar buiten treed, nadat hij eerder al als ghost writer voor zenmeester en oprichter van Zen.nl Rients Ritskes twee -succesvolle- boeken heb geschreven. In 2010: Leer denken wat je wilt denken en in 2012: Leer voelen wat je wilt voelen. Daarna is Hans zentrainingen gaan geven aan studenten en ook aan medewerkers van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Over zenmeditatie en over hoe je een gelukkiger mens kunt worden, mede door te mediteren. En nu is er dus het boek, over dezelfde thematiek.

Korte beschrijving van het boek

Hans WanningenVaardig in geluk – handboek zenmeditatie is geschreven vanuit de ambitie het meest down-to-earth, realistische boek in zijn soort te zijn tot dusver in het Nederlands taalgebied. Bedoeld voor praktisch ingestelde mensen, met een nuchtere én open geest, wars van vage spiritualiteit, loze beloftes en/of religieus gedweep.

Die hun levensgeluk in eigen hand willen nemen. Voor mensen die door middel van meditatiebeoefening en andere bewezen effectieve geluksstrategieën hun geluksniveau structureel willen verhogen, merkbaar en meetbaar.

Want met mediteren alleen ben je er nog niet. Weliswaar brengt het ons veel voordelen als we onze geest in topconditie brengen op het meditatiekussen. Voordelen als grotere innerlijke rust, betere concentratie, meer emotionele stabiliteit, meer vitaliteit, een betere nachtrust, effectiever handelen, groter zelfinzicht, betere relaties met anderen; en dat is nog maar een beperkte greep.

Maar dan nog: mediteren is geen Haarlemmer wonderolie. Je leert er niet mee over water lopen. Bovendien is dagelijks standvastig oefenen geboden om die vele voordelen blijvend te verwerven (en dat valt niet altijd mee). Dan pas valt je, geleidelijk aan, een mindset ten deel die je de beste papieren geeft om gelukkiger in het leven te staan. Een mindset namelijk waarmee je je optimaal leert verhouden tot alles wat er in het leven op je pad komt.

Praktische inslag

Het boek heeft een heel praktische inslag, ook als het gaat om de feitelijke meditatiebeoefening. In een viertal hoofdstukken wordt gedetailleerd uit de doeken gedaan hoe je precies mediteert en wat dat allemaal aan positieve uitwerkingen heeft; maar ook hoe je gemotiveerd blijft en hoe je adequaat omgaat met alle te verwachten hobbels en hordes op het pad van zenbeoefening.

Van pijn in je knieën tot drukke gedachtes of heftige emoties; van een luidruchtige verbouwing bij de buren tot ingrijpende life events. Ook krijg je handzame tips over hoe je een goede zentraining uitkiest, een vak- en mensbekwame zenleraar vindt en welke apps en sites van pas kunnen komen in je zenbeoefening.

Vervolgens wordt verkend hoe we ons levensgeluk een stevige zet in de rug kunnen geven, door aandachtig ons oor te luister te leggen bij de gelukswetenschap. Daar is immers in de laatste pakweg tien jaar duidelijk geworden hoe mensen zichzelf gelukkiger kunnen maken.Kennis die in dit boek, in direct toepasbare vorm, met een breder publiek wordt gedeeld.

Het tweede deel

In het tweede deel van Vaardig in geluk worden de schijnwerpers daartoe gericht op het belang (en de toepassing) van beproefde en bewezen geluksbrengers, die alle een blij huwelijk vormen met meditatiebeoefening: duidelijke levensdoelen, een actieve levensstijl, een ontspannen en optimistische levenshouding, wakkere zintuigen en goede relaties onderhouden met onszelf en anderen.

Dit is een boek waarin de lezer zich zal herkennen en dat aansluit op zijn levenssituatie. Het is geschreven in een toegankelijke stijl waarbij persoonlijke miskleunen van de auteur op het zenpad en andere vormen van humor niet worden geschuwd.

Een boek om direct zelf mee aan de slag te gaan en in een rechte lijn stevige progressie te boeken op het pad naar een hogere levenskwaliteit.

Boek kopen?

Het boek is verkrijgbaar bij boekhandels in Nederland en Vlaanderen evenals webshops als Bol.com

Het is fris, het is vernieuwend, het is werken aan een hoger geluksbewustzijn.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Over de schrijver
Sheila Neijman is psycholoog & gelukscoach. Zij helpt mens en organisatie groeien naar een hoger geluksbewustzijn.
Reactie plaatsen