19 december 2020 

Het effect van massa-meditatie op de wereld

Wijsheidstradities hebben meditatie lang beoefend als een pad naar spiritueel ontwaken.

De huidige moderne wetenschap laat nu zien hoe deze oude wijsheden onze gezondheid en welzijn kan verbeteren in tientallen levensgebieden.

Gewoon stilzitten is misschien wel het krachtigste hulpmiddel dat wij als mensheid tot beschikking hebben beschikbaar om niet alleen ons eigen leven te transformeren, maar ook menselijk bewustzijn als geheel.

In het afgelopen jaren heb ik honderden mensen geleerd wat mediteren is en hoe dit te praktiseren omdat het inmiddels onomstotelijk vaststaat (uitgebreid onderzoek) dat meditatie goed voor je is.

Gelukkig hebben we dus voldoende gedocumenteerd materiaal dat zal helpen om onze weg te verlichten…

Onderzoek naar meditaties

De Transcendente Meditatie organisatie heeft een groot aantal systematische onderzoeken uitgevoerd om te onderzoeken of de passieve handeling van meditatie in een bepaald gebied, wanneer uitgevoerd door een grote groep mensen, een effect kan hebben op het verlagen van geweldniveaus en ook op terroristische activiteiten.

Veel van hun onderzoeken toonden een daling van 10-20 procent in geweldniveaus aan in bepaalde gebieden bevolkt door een kritiek aantal mediteerders. Hun studies zijn geanalyseerd door een team van statistici en gepubliceerd in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften. Deze studies zijn voor ons van onschatbare waarde

Maar ja…….zeggen dat meditatie goed voor je is, kun je vergelijken met zeggen dat beweging goed voor je is. Je ‘moet’ het wel zelf doen.

Het idee overigens dat meditatie gaat over het hebben van een ‘stille’ geest is misschien wel de grootste mythe over meditatie. Juist dit idee heeft er voor gezorgd dat talloze mensen gefrustreerd worden en de meditatie opgegeven omdat ze dat niet de geest tot rust brengen konden brengen.

Wat dan wel?

Meditatie gaat over het transformeren van jouw relatie met je mind. Het vermogen ontwikkelen om je niet langer met al je gedachten in je mind te identificeren, zodat je ontdekt wie je werkelijk bent. The Nature of Mind.

Wat als je zou kunnen leren hoe je je niet met je mind kunt identificeren, om niet dwangmatig bezig met je gedachten? Het is namelijk deze (onbewuste) mind die diep geconditioneerd is om te reageren op de bekende voorspelbare manieren op basis van ervaringen uit het verleden.

Vrijheid betekent dan ook vrijheid van je mind, het betekent dat je er niet langer aan hecht of aan verslaafd bent.

Wil je leren mediteren? Klik dan hier voor een meditatie-cursus. Je weet nu dat je niet hoeft te proberen om je mind tot rust te brengen, maar gewoon het besluit te nemen om er niet mee bezig te zijn. Dus komen er gedachten op, kies dan om er geen aandacht aan te besteden.

Als je regelmatig mediteert, ontdek je ook dat je je gedachten niet bent, maar dat gedachten gewoon spontaan opkomen, en blijven opkomen en blijven opkomen……….leren om je er niet mee te identificeren is belangrijk voor bewustzijnsgroei.

Intenties

Gary Schwartz, de professor in de psychologie aan de Universiteit van Arizona gelooft dat een enkele intentie van 10 minuten vrijwel zeker zal mislukken bij een Peace Intention Experiment. Hij stelt sterk dat onze intentie gedurende enkele dagen moet worden volgehouden of met willekeurige tussenpozen moet worden uitgevoerd.

In de TM-onderzoeken was de minimale hoeveelheid tijd voor meditatie 40 minuten, hoewel ze ook onderzoeken uitvoerden naar het effect van 7000 mensen op dezelfde plek die gedurende 10 minuten dagelijkse meditaties uitvoerden.

Desalniettemin werd de mediteerders altijd gevraagd om gedurende een aanhoudende periode te mediteren – een week tot een maand. Dus een week elke dag een intentie sturen gedurende 10 minuten op dezelfde tijd is mogelijk het meest effectief.

Kritieke massa

De TM-onderzoeken ontdekten positieve effecten bij twee groepsgroottes. Toen 1 procent van de bevolking in een bepaald gebied aan het mediteren was, daalde de criminaliteit. Maar als de vierkantswortel van 1 procent van de bevolking samen op dezelfde plek stond, had dit ook een positief effect op het terugdringen van geweld. In de experimenten met internationale terreurniveaus waren de TM-mensen in staat de terroristische actie te verminderen toen 7000 mensen op dezelfde plek aan het mediteren waren. Op dat moment vertegenwoordigden 7000 de vierkantswortel van 1 procent van de bevolking.

Als we ons allemaal op hetzelfde moment online verzamelen, zullen we in zekere zin op dezelfde ‘plaats’ zijn. Als we 8000 of meer deelnemers hebben, hebben we de vierkantswortel van 1 procent van de huidige wereldbevolking.

Laten we de definitie van een kritische massa opvolgen en oefen maandag 21 december mee.

Wil je oefenen?

Het is weer tijd om in actie te komen. Het is tijd om het lot van onze wereld in eigen handen te nemen! We zijn het er allemaal over eens dat het proces van planetaire bevrijding te lang duurt. Dit is onze kans om het proces gezamenlijk te versnellen.

We maken gebruik van de krachtige Jupiter-Saturnus-conjunctie op 21 december om een portaal te creëren, waardoor we ons bewustzijn verenigen en het proces starten dat ons naar een positieve tijdlijn zal leiden.

Wetenschappelijke studies hebben de positieve effecten van massameditaties en activaties op de menselijke samenleving bevestigd. Dus een ieder van jullie die aan deze activering deelneemt, zal daadwerkelijk helpen om het Aquariustijdperk dichter bij ons te brengen

Uit onderzoek blijkt dat als groepen mensen regelmatig samen stil zijn dat het effect harmonie en flow is. Deze positieve effecten gelden niet alleen voor de groep maar ook voor hun omgeving en uiteindelijk de hele wereld.

Deze activering helpt de Lichtkrachten om de energie van Licht te ankeren op het oppervlak van de planeet, om de tijdlijn die zal leiden naar het langverwachte 5D-tijdperk verder te stabiliseren. Het aantal mensen dat de activering doet, is de meest invloedrijke factor binnen de macht van de menselijke bevolking om het proces te versnellen.

We kunnen de kritische massa bereiken van 144.000 mensen, die deze activering doen! We kunnen zelfs een miljoen bereiken! Dit zal een enorme helende kettingreactie veroorzaken in het energieveld wereldwijd.

Het doel van de hele Stargate 2020-tijdlijn op 21-12-2020 is om de positieve tijdlijn voor de planeet te stabiliseren. Meedoen? Klik hier.

*** INSTRUCTIES ***

  • Gebruik je eigen techniek om jezelf in een ontspannen staat van bewustzijn te brengen. Heb je geen idee hoe? Gebruik dan deze video, (scroll door naar 7:15) of  deze video om in de juiste staat te komen.
  • Verklaar met je intentie om deze meditatie te gebruiken als een hulpmiddel om samen de trigger te creëren, die de tijdlijn (terug) zal verschuiven naar de optimale tijdlijn voor het Aquariustijdperk.
  • Roep de Violette Vlam (helpt om je geest te zuiveren) aan om tijdens en na de meditatie een cirkel van bescherming om je heen te plaatsen. Vraag het om alles te transmuteren dat het Licht niet dient.
  • Visualiseer een pilaar van schitterend, wit Licht dat uit de Kosmische Centrale Zon komt en vervolgens wordt verspreid naar de Centrale Zonnen van alle melkwegstelsels in dit universum. Visualiseer dan dat dit licht door de Galactische Centrale Zon binnenkomt, dan door onze Melkweg gaat, dan ons Zonnestelsel binnengaat en door alle wezens van Licht binnen ons Zonnestelsel gaat en dan door alle wezens op planeet Aarde en ook door je lichaam naar het centrum van de aarde.
  • Visualiseer dat dit Licht de planetaire evolutie verschuift naar de optimale tijdlijn. Visualiseer dat het alle resterende duisternis op aarde verwijdert, alle ongelijkheden geneest, alle armoede uitwist en overvloed brengt aan de gehele mensheid. Visualiseer zacht roze Licht van de Godin, die alle wezens op onze planeet Aarde omhelst en hun emotionele lichamen geneest.
  • Visualiseer dat een nieuwe grote kosmische cyclus van het Aquariustijdperk begint en puur Licht, Liefde en Geluk brengt aan alle wezens op aarde. Visualiseer je perfecte leven in het nieuwe Aquariustijdperk.
Over de schrijver
Sheila Neijman is psycholoog & gelukscoach. Zij helpt mens en organisatie groeien naar een hoger geluksbewustzijn.
Reactie plaatsen