10 februari 2021 

Great Happiness Project

De GHP is een samenwerking tussen een Positief Psycholoog/Gelukscoach, een Wetenschapper en een Psychiater met een psychiatrische praktijk, oftewel Sheila Neijman, Prof. dr. Michaéla Schippers en psychiater Renate Tillema.

Het idee is om in deze moeilijke tijden mensen weer te leren hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en hierop te vertrouwen. Het doel is om mensen in een opwaartse spiraal te krijgen en in hun kracht te zetten.

Hoe?

Door middel van kortdurende en krachtige positieve psychologie interventies, zoals bijvoorbeeld dankbaarheidsbrieven of het beschrijven van de ideale toekomstige zelf of andere interventies. Door deze wetenschappelijke onderbouwde interventies en Practice Based Evidence interventies kunnen mensen (hernieuwde) energie en levenslust krijgen.

Voor wie?

In principe voor iedereen die meer in zijn/haar kracht wil komen te staan. Het idee is echter dat veel mensen het nu (Mentaal, Fysiek, Emotioneel en Spiritueel) zwaar hebben en hier iets aan willen doen.
We zoeken met name mensen die de positieve ervaringen ook weer met anderen delen, zodat er een positief domino effect ontstaat en er golven van positieve energie in eigen netwerk en daarmee de wereld ontstaan. Circles of Happiness

Wat?

We hebben wekelijkse Zoom sessies waarin je kunt deelnemen. Hiervoor kun je je aanmelden. Iedere week wordt er één probleem of voorbeeld besproken en wordt een interventie gedaan waar je online aan mee kunt doen als je wilt. Dit is een interactieve en leerzame sessie.

Meedoen?

Stuur een bericht via het contactformulier en je ontvangt de zoomlink om mee te kunnen doen.

Elke woensdag van half 5 – half 6.

Of meld je aan YouTubekanaal.

Zoom-meetingen

1e zoom-meeting, kick off

GHP 1e Kick Off Zoom-meeting, samenwerking met Sheila Neijman, Michaela Schippers, Renate Tillema. Elke week een zoom-meeting. In deze meeting kwamen twee thema’s aan de orde.
•Hoe om te gaan met negatieve gedachten en gevoelens van kinderen?
•Hoe om te gaan met regels die tegen je eigen waarden, principes of essentie ingaan?

2e Zoom-Meeting

De invloed van geluk op je leven is erg belangrijk. Niet alleen biochemisch gezien, maar ook voor jou als mens, zeker in deze lockdown-periode. Stresshormonen vieren hoogtij. Afkomstig van onze op angst reagerende bijnierschors gaan we vooral onbewust in de vecht- of vluchtmodus. Of het nu gaat over dit virus of over iets anders, mensen hebben meer invloed dan ze wellicht denken. Je biochemie is verbonden met je bewustzijn op een hele diepgaande manier. Je lichaam reageert op angst, chaos, onzekerheid, stress enzovoort. Het zorgt ervoor dat je immuunsysteem minder goed functioneert. Je wordt dus vatbaarder voor ziekten. Nu is dit niets nieuws.

We bezitten echter bronnen van wijsheid in ons systeem die je in deze tijd de mogelijkheid geeft om je aandacht op te richten, denk bijvoorbeeld aan #dankbaarheid en #compassie. In deze uitzending zijn mooie PPI’s (Positieve Psychologische Interventies) gedeeld.

3e Zoom meeting

We willen allemaal een gelukkige samenleving. Een wereld waar we verliefd op zijn toch? Willen we doorgaan zoals we nu doen? Of willen we anders met onszelf, met elkaar en met moeder aarde omgaan? Naast de huidige maatregelen is al jaren Burnout, Stress, depressie, eenzaamheid en andere psychologische en mentale klachten een groot probleem. Met de huidige maatregelen is dat nog meer toegenomen.

Zouden we niet veel meer van welvaart naar WELZIJN moeten gaan. Want wat lost economische groei nu eigenlijk op voor de mensheid?
In plaats van alleen Bruto Binnenlands Product ook Gross National Happiness? Kijken naar wat het leven de moeite waard maakt, voor jezelf, de ander en moeder aarde?
Stel het is 2025, hoe ziet de wereld er dan uit als je kijkt door de bril van Bruto Nationaal Geluk? En stel dat je daar eens over gaat hartstormen, zou het dan ook zo kunnen zijn dat als we ons veilig voelen in een emotioneel en psychologisch veilig klimaat, dit waarschijnlijk ook effect heeft op Bruto Binnenlands Product?

In deze Zoom-Meeting vertelt Huib wat hem overkwam toen hij Corona kreeg, en hoe hij steeds meer ‘self-centered’ werd en door dankbaarheid zich weer lichter voelde.

4e zoom-meeting

– Hoe ziet Nederland in 2025 eruit als gelukkig land ipv alleen een welvarend land?

– Deprogrammeren van de hypnose (Paul van Egghen)

– Avondklok

5e zoom-meeting

In deze Zoom-meeting 5 Great Happiness Project met Renate Tillema, Sheila Neijman en Michaela Schippers en gast sprekers Paul van Egghen en Jean Paul Hekkelman. Jean Paul zit in een ongelooflijk diep verlies, zijn zoon Etienne heeft vroegtijdig een eind aan zijn leven gemaakt en hij heeft gevraagd woorden te mogen geven aan zijn gevoelens.

6e zoom-meeting

7e zoom-meeting

Topics: Op 8-3 is een wetsvoorstel ingediend om testbewijzen te kunnen verplichten voor toegang tot sport- en jeugdactiviteiten, culturele instellingen, evenementen, restaurants en overige horeca. Daarnaast kan het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en het hoger onderwijs (ho) bij algemene maatregel van bestuur worden aangewezen. Het lijkt wel steeds meer op een parallelle samenleving die zich noodgedwongen gaat vormgeven. In plaats van Integratie, wat we in Nederland altijd erg belangrijk hebben gevonden, is er nu sprake van Segregatie. Het tegenovergestelde van integratie.

8e zoommeeting

In deze zoommeeting bespreekt Lars een zelfcompassie brief schrijven aan jezelf.

9e zoom-meeting

Naar aanleiding van voorgaande Great Happiness Project zoom meeting via de mail vragen ontvangen over de Scale of Consiousness oftewel de bewustzijnsschaal en waar men kan leren werken aan het verhogen van Geluksbewustzijn en kan werken met PPI, Positive Psychology Interventions voor zichzelf dan wel eigen praktijk of binnen organisaties. Dat kan via deze URL

10e Zoom-meeting

11e zoom-meeting

12e zoommeeting

Gastspreker Mattias Desmet

Meedoen?

Stuur een bericht via het contactformulier en je ontvangt de zoomlink om mee te kunnen doen. Elke woensdag van half 5 – half 6.

Over de schrijver
Sheila Neijman is psycholoog & gelukscoach. Zij helpt mens en organisatie groeien naar een hoger geluksbewustzijn.
Reactie plaatsen