Kunt u mij ook vertellen welke kant ik op moet? Dat hangt er van af waar je heen wilt, zei de kat. Dat maakt me niet zoveel uit, zei Alice. Dan maakt het ook niet uit welke kant je opgaat, zei de kat (Alice in Wonderland). Als jij doelbewust op reis gaat naar je doel, zal passie de brandstof zijn. Als je afstemt op je doel en doet, zal je flow ervaren. Bij verzet en blijven nadenken over je doel, kom je weerstand tegen.

Er zijn 2 soorten mensen: je hebt praters en je hebt doeners. De meeste mensen zijn alleen praters. Ze praten, praten en praten. Maar nadat er alles over gezegd is, zijn het de doeners die de wereld veranderen. En dan veranderen ze ons ook. Daarom vergeten we ze nooit. Wie ben jij? Een prater of een doener? Praat jij er alleen over of doe je er ook iets aan? Welk type ben jij?

Als jij je doel wilt bereiken, ga je daar alleen over praten, of ga je ook daadwerkelijk doen. Zo kennen we allemaal mensen die al jaren praten over wat ze willen gaan doen, maar ze doen het niet. Hier kunnen verschillende thema’s onderliggen als:

  1. angst om te veranderen
  2. denken dat je het niet kunt
  3. niet weten waar je kunt beginnen
  4. geen tijd hebben
  5. enzovoort

Toch is de enige remedie tegen angst: DOEN! Onderzoek, struikel, faal, bouw succeservaringen op en doe!. Onze samenleving wordt geregeerd door planning. Elke onderneming start met een gepland ondernemingsplan. Het grootste struikelblok is dat plannen ons weerhoudt om te doen. Je zult toch echt in beweging moeten komen als je van richting wilt veranderen. Eerst denken dan doen is vaak het motto. Ik ben mijn bedrijf gestart door gewoon te gaan doen en het denken volgt vanzelf.

Dus wat ga jij doen? Wat heb jij nodig om daadwerkelijk tot actie over te gaan? Het is jouw leven, doe dus waar je van geniet, waar je een heerlijk gevoel van krijgt. Doe het zo vaak mogelijk. En als je iets niet meer leuk vindt, verander het dan. Als jij je baan niet leuk vindt, verander het. Als je geen genoeg tijd hebt, creëer tijd. Het leven is simpel, maak het simpel. Sommige kansen komen misschien maar één keer, pak ze aan. Lach, geniet en vier het leven met het volledige pallet aan emoties die er toch wel zijn. Kijk naar onderstaande film en laat je inspireren.

 

Over de schrijver
Sheila Neijman is psycholoog & gelukscoach. Zij helpt mens en organisatie groeien naar een hoger geluksbewustzijn.
Reactie plaatsen