arrow_drop_up arrow_drop_down

Beroepsvereniging Gelukscoach

Wat is een beroepsvereniging?

Een beroepsvereniging is een vereniging van personen die tot dezelfde beroepsgroep horen en voor de belangen van haar leden opkomt, de kwaliteit wil bewaken en mogelijk contact met zorgverzekeraars onderhoudt en de zichtbaarheid van de beroepsgroep vergroot. 

Beroepsvereniging voor Gelukscoach?

Er bestaat geen beroepsvereniging voor Gelukscoach of Werkgelukdeskundige. Het is wel mogelijk om zelf een beroepsvereniging op te richten. Natuurlijk kun je je ook aansluiten bij bestaande beroepsverenigingen. Let dan vooral op wat je doel is met de Gelukscoach opleiding. Wil je een eigen praktijk starten, kunnen netwerken, wil je dat klanten een vergoeding kunnen krijgen. Omschrijf duidelijk wat je wensen zijn en kijk welke beroepsvereniging aansluit bij je wensen.


Tot slot ls het handig om op te letten of de beroepsvereniging bij een geschillencommissie is aangesloten die door de inspectie van de Volksgezondheid beoordeeld is. De Wet Klacht Geschillen Zorg (WKKGZ) stelt deze eis. 


Is lid worden verplicht?

Het is overigens niet verplicht om lid te zijn van een beroepsvereniging. Soms stellen beroepsverenigingen wel de eis dat de leden de medische en/of psychosociale basiskennis hebben om lid te kunnen worden. 

Wij gebruiken cookies