Er is meer geluk in de wereld dan je soms ziet!

Een groep mensen die elkaar ‘op goed geluk‘ hebben gevonden besloten om de geluksparade te organiseren. Wat begon als een klein idee is uitgegroeid tot een prachtig evenement. De geluksparade bestond uit twee dagen waarbij geluk in het zonnetje werd gezet. Op dag 1 werd middels een geluksdialoog gesproken met meer dan 1000 mensen over het thema: Geluk. Sheila Neijman trad op dag 2 op als dagvoorzitter en Willem de Ridder en Ruut Veenhoven presenteerden hun verhaal over Geluk!.

Wat is geluk? En waar worden we nu eigenlijk gelukkig van? Er valt natuurlijk veel te vertellen over geluk en elke spreker heeft weer zijn eigen visie over geluk. Uiteindelijk gaat geluk over een innerlijk gevoel, gevormd door wat we denken, voelen en ervaren.

Geluk is geen eindbestemming maar een levensreis. Als je het mij vraagt is het leven bedoeld om te groeien, te groeien naar een hoger geluksbewustzijn. En hier zal je wat voor moeten doen. Waarom? Omdat we gedurende ons leven geprogrammeerd worden om ‘gelukkig zijn’ eerder af te leren dan om te vergroten. Toch kun je het innerlijke geluk nooit verliezen of kwijt raken. Maar soms slaapt het in ons systeem en zal het wakker geschud moeten worden.

De gelukparade heeft zeker bijgedragen aan het wakker schudden van het thema geluk. Op naar de geluksparade 2015. Bekijk hieronder een impressie van de Geluksparade!

 

Over de schrijver
Sheila Neijman is psycholoog & gelukscoach. Zij helpt mens en organisatie groeien naar een hoger geluksbewustzijn.
Reactie plaatsen