De kracht van intentie en het stellen van doelen

In acht domeinen legt Sheila Neijman, dé gelukscoach van Nederland, uit hoe je geluk werkbaar, meetbaar en beïnvloedbaar kunt maken. In haar eerste artikel gaf ze aan dat geluk een containerbegrip is, net zoals het woord ‘ding’ of ‘succes’. Door te werken aan mentale fitheid verhoog jij je geluksbewustzijn. Het tweede artikel gaat over  de kracht van doelen stellen & intentie.

Doelen stellen geven richting aan je leven en werken bevorderlijk voor je geluk mits je doelen op de juiste manier toepast. Het gaat niet om de eindbestemming, de manifestatie van je doel, maar om je reis. En dat is een belangrijk uitgangspunt. Sterker, het is het enige uitgangspunt dat werkt.

Als jij je reis als doel gaat zien in plaats van je eindbestemming dan heb jij instant succes. Maar als jij je eindbestemming als doel ziet, en niet kunt genieten van de reis naar je doel, dan heb jij instant frustratie. Deze frustratie zorgt ervoor dat jij je doel niet bereikt.

Doelen stellen gaat over oefenen en groeien. En het leven is bedoeld om te groeien en om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld. Door doelen te stellen en hier spelenderwijs mee te oefenen leer jij je vibratie af te stemmen op je doel. Jij wilt namelijk iets manifesteren wat je nu nog niet hebt. Dit kan een passievolle baan zijn, een duurzame relatie, meer zingeving of een betere gezondheid enzovoort.

De reden dat jij je doel nog niet gemanifesteerd hebt is omdat jouw bewustzijnsniveau niet is afgestemd op je doel. Stel: jij wilt een duurzame relatie en stelt als doel: “ik heb een liefdevolle en duurzame relatie”. Als jij je focust op je gestelde doel kun jij harmonie voelen of disharmonie, een goed gevoel of een minder goed gevoel. Hoe beter het gevoel, hoe makkelijker jij je doel bereikt. En andersom geldt exact hetzelfde.

Het kan zijn dat jij gedachten krijgt als: “wie wil mij nou”, of “ik ben geen liefde waard”, of “ik ben een slechte partner”. Word je bewust wat er in jou gebeurd bij het stellen van je doel en werk aan het creëren van een goed gevoel bij je doel. Veroordeel jezelf niet voor waar jij nu staat maar geloof erin dat jij ook je tegenwerkende gedachten kunt loslaten. Gebruik deze intentie en stuur je intentie vol liefde en vreugde  het universum in!

Over de schrijver
Sheila Neijman is psycholoog & gelukscoach. Zij helpt mens en organisatie groeien naar een hoger geluksbewustzijn.
Hoe breng jij met sociale contacten en relaties geluk in je leven=
Door

Hoe breng jij met sociale contacten en relaties geluk in je leven=

op 12 Jun 2014

[…] ‘ding’ of ‘succes’. Door te werken aan mentale fitheid verhoog jij je geluksbewustzijn. Het tweede artikel gaat over  de kracht van doelen stellen & intentie. Dit artikel gaat over sociale […]

Reactie plaatsen