Doe je mee aan een onderzoek naar Positieve psychologie interventies?

Zou u nóg gelukkiger willen worden? Doe dan mee met het Positieve Psychologie onderzoek van Universiteit Leiden!

Uit eerder onderzoek blijkt dat het maken van een korte dagelijkse oefening het geluksgevoel kan verhogen. Met dit onderzoek willen we nagaan welke oefening het beste werkt.

Doe mee en maak kans op 200 euro! Onder de deelnemers worden vier geldprijzen verloot:Geluk

  • één maal 200 euro,
  • één maal 100 euro
  • twee maal 50 euro.

Doe mee en maak gedurende één week korte gedachteoefeningen die u op uw Smartphone kan invullen. Op vier verschillende momenten wordt een korte vragenlijst van ongeveer 15 minuten afgenomen; voorafgaand aan de oefening en in de perioden erna. U hoeft voor dit onderzoek de deur niet uit, want u kan alles op uw telefoon invullen. Alle gegevens worden geanonimiseerd verwerkt.

Procedure

Deelname aan het onderzoek is geheel vrij van risico’s. Verder verwachten we dat de oefeningen zelf positieve voordelen met zich mee zullen brengen. U zult vier vragenlijsten toegestuurd krijgen via e-mail. Nadat u deze hebt ingevuld zal de interventie starten. U zult gedurende één week, zes keer per dag, een melding ontvangen op uw telefoon. Er wordt u bij iedere melding gevraagd een herinnering in te vullen. Het invullen van de herinnering zal slechts enkele minuten van uw tijd in beslag nemen. Per dag bent u maximaal 30 minuten bezig met de interventie. Na afloop van de interventie zult u gevraagd worden drie maal vier korte vragenlijsten in te vullen.

Persoonsgegevens worden vertrouwelijk behandeld. De onderzoeksresultaten zullen worden gecodeerd, zodat onderzoeksresultaten niet meer terug te koppelen zijn aan individuele deelnemers. Na afronding van het onderzoek zullen de resultaten worden verwerkt in een onderzoeksverslag. Indien u belangstelling heeft te lezen wat de uitkomsten zijn van het onderzoek kunt u dit bekend maken bij ons en zullen we een samenvatting van het onderzoeksverslag toesturen per e-mail.

onderzoek geluk

Over de schrijver
Sheila Neijman is psycholoog & gelukscoach. Zij helpt mens en organisatie groeien naar een hoger geluksbewustzijn.
Marijke
Door

Marijke

op 03 Jul 2016

Ja,graag,kan altijd helpen negatieve gedachtes om te buigen.

Sheila Neijman
Door

Sheila Neijman

op 03 Aug 2016

Leuk dat je hebt meegedaan Marijke! Warme groet, Sheila

Reactie plaatsen