Bewust leiderschap

Bewust leiderschap

Het beste uit je mensen halen is een swingend proces!

Bekijk de training

 • 58%

  Emotionele intelligente is voor 58% verantwoordelijk voor prestaties

  90%

  Een aanzienlijk deel van topprestaties wordt verklaard door leiders met een hoog EQ

  Hoog EQ

  Mensen met een hoog EQ hebben de neiging om hogere inkomens te verdienen.

  Hoe bouw je aan een bewuste organisatie waarin mensen gelukkig zijn en betekenisvolle resultaten behalen? Elke leidinggevende streeft ernaar het beste uit zijn mensen te halen. Maar wat maakt iemand nu echt tot een goede leider? Deze vragen staan centraal in onze uitgebreide 3-daagse training 'Bewust leiderschap'.

  Tijdens deze interactieve training nodigen we leiders uit om zich te verdiepen in de wetenschap achter het brein en gedrag. Je leert hoe je een emotioneel veilige omgeving kunt creëren waarin je verandering stimuleert, je team in beweging brengt en het beste uit je medewerkers haalt.

  Er bestaat een directe correlatie tussen emotionele intelligentie en bedrijfsresultaten. Onderzoek toont aan dat er een positieve relatie is tussen emotionele intelligentie en effectief leiderschap. Met name op hogere managementniveaus worden vaardigheden in emotionele intelligentie steeds belangrijker voor effectief leiderschap.

  Mensen helpen het beste uit zichzelf te halen is een rijk, intens en swingend proces

  Een gevarieerd programma

  Bewust leiderschap

  Module 1, van directief naar bewust leiderschap

  Als leider kun je bijdragen aan het geluk van je medewerkers door open communicatie, aandacht en waardering. Creëer een veilig klimaat waarin betrokkenheid en motivatie centraal staan. Emotiebeheer is essentieel voor het bevorderen van samenwerking en een positieve werkomgeving. Oefen empathie om je leiderschap te verbeteren door actief te luisteren en aandacht te hebben voor de behoeften van medewerkers.

  Module 2, hoofd-hart gelukscompetenties

  Wat gebeurt er in ons brein wanneer we onder druk staan? En wanneer we in een rustige staat verkeren? Op welke manier nemen we beslissingen? Vanuit ons verstand, ons hart of onze intuïtie?

  Welke competenties vallen onder emotionele intelligentie? Wat is de wetenschappelijke basis achter het rimpel effect van emoties? Hoe kunnen we conflicten effectief beheersen? Wat zijn de positieve en negatieve emotionele triggers?

  Module 3, Emotioneel bewustzijn 

  Hoe kun je vertrouwen opbouwen in teams?

  Wat maakt de emotionele stijl van leidinggevenden essentieel voor een gezonde organisatiecultuur?

  Hoe kun je een doel vinden dat verder gaat dan alleen winst maken?

  Hoe bouw je aan een bewuste organisatie waarin mensen gelukkig zijn en betekenisvolle resultaten behalen?

  Resultaten

  Na het volgen van de training 'Bewust Leiderschap' kun je met meer bewustzijn effectief managen. Je bent in staat om het beste uit je medewerkers te halen. Je hebt geleerd hoe je emoties kunt reguleren en bent zelfbewust geworden. Daarnaast ben je in staat om een emotioneel veilige omgeving te creëren waarin medewerkers betrokken en gemotiveerd zijn. Je hebt de vaardigheden om een topteam op te bouwen en resonante relaties te ontwikkelen.

  Voor wie?

  Het bewust leiderschapsprogramma biedt een intensieve training van drie dagen voor teamleiders, projectmanagers, (HR) managers, afdelingshoofden, beleidsmedewerkers, stafmedewerkers, directie of bestuurders om hen het vermogen bij te brengen om op bewuste wijze leiding te geven. Deelnemers zullen de training verlaten met concrete instrumenten en methoden die hen ondersteunen in hun voortdurende groei als bewuste leiders.

  Advies

  Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact met ons op. In een gratis adviesgesprek onderzoeken we de eerste stappen en mogelijkheden binnen uw organisatie.