Bewust leiderschap

Bewust leiderschap

Het beste uit je mensen halen is een swingend proces!

Bekijk de training

 • 58%

  Emotionele intelligente is voor 58% verantwoordelijk voor prestaties

  90%

  Van de topprestaties wordt verklaart door leiders met een hoog EQ

  Hoog EQ

  Mensen met een hoog EQ verdienen meer 

  Hoe bouw je aan een bewuste organisatie waar mensen gelukkig zijn en betekenisvolle resultaten bereiken? Elke leidinggevende wil het beste uit zijn mensen halen. Wat maakt iemand tot een goed leider? Op deze vragen gaan wij uitgebreid in tijdens de 3-daagse training 'Bewust leiderschap'. Deze interactieve training roept leiders op om oog in oog te staan met de wetenschap achter het brein en gedrag. Je leert een emotionele veilige omgeving te creëren waarin je verandering stimuleert, een team in beweging krijgt en het beste uit je medewerkers haalt.


  Er is een directe correlatie tussen emotionele intelligentie en bedrijfsresultaten. Onderzoek laat zien dat er een positieve relatie bestaat tussen emotionele intelligentie en effectief leiderschap. Hoe hoger aan de top, des te belangrijker vaardigheden in emotionele intelligentie zijn voor effectief leiderschap.

  Mensen helpen het beste uit zichzelf te halen is een rijk, intens en swingend proces

  Een gevarieerd programma

  Bewust leiderschap

  Module 1, van directief naar bewust leiderschap

  Hoe kun je als leidinggevende bijdrage aan het geluk van je medewerkers? Hoe creëer je als leider een emotioneel veilig klimaat waarin , mensen betrokken en intrinsiek gemotiveerd zijn en zich inzetten voor de gemeente? Waarom is emotiebeheer voor een leider een essentiële taak? Hoe empathie te oefenen om je leiderschap te verbeteren?

  Module 2, hoofd-hart gelukscompetenties

  Wat gebeurt er met ons brein als we onder druk staan?’ Als we in rust zijn? Hoe nemen we besluiten? Vanuit ons hoofd, hart of onderbuik?

  Wat zijn de emotionele, intelligentie competenties? Wat is de wetenschappelijke basis van het rimpeleffect van emoties? Conflictbeheersing? De positieve en negatieve emotionele aantrekkers?

  Module 3, Emotioneel bewustzijn 

  Hoe bouw je aan vertrouwen in teams? 

  Waarom je emotionele stijl van leidinggevenden essentieel is voor een gezonde organisatie cultuur. Hoe je een doel kunt vinden dat verder gaat dan alleen winst maken? Hoe bouw je aan een bewuste organisatie waar mensen gelukkig zijn en betekenisvolle resultaten bereiken? 

  Resultaten

  Na de training bewust leiderschap kun je met meer bewustzijn managen. Je bent beter in staat om het beste uit je mensen te halen. Je hebt geleerd hoe je emoties kunt reguleren en je bent zelfbewust. Je weet een emotioneel veilige omgeving te creëren waarin medewerkers betrokken en gemotiveerd zijn. Je bent in staat om een Top-team neer te zetten en resonerende relaties op te bouwen.


  Voor wie?

  Het bewust leiderschapsprogramma traint drie dagen intensief teamleiders, projectmanagers, (HR) managers, afdelingshoofden, beleidsmedewerkers, stafmedewerkers, directie of bestuurders in het vermogen om op bewuste wijze leiding te geven. Deelnemers verlaten de training met specifieke instrumenten en methoden om hun voortdurende groei te ondersteunen als bewuste leiders.

  Advies

  Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact met ons op. In een gratis adviesgesprek onderzoeken we de eerste stappen en mogelijkheden binnen uw organisatie.