Werkgelukdeskundige opleiding

De Gelukscoachopleiding (werkgelukdeskundige) is een interactieve face-to-face opleiding en vindt plaats in Rotterdam. Omdat er veel vraag vanuit het binnen- en buitenland is om de Gelukscoach digitaal te kunnen volgen, is de online werkgelukdeskundige opleiding ontstaan. Leer als werkgelukdeskundige hoe kun je het (werk)geluk kunt verhogen

Je verkent de wortels van werkgeluk middels wetenschap en praktijk. Je leert praktische lessen uit het meest recente onderzoek naar werkgeluk en ontdekt hoe baanbrekend onderzoek kan worden toegepast binnen organisaties. 

Ben je (HR)manager, leidinggevende of professional?

Hoe zet je werkgeluk op de kaart binnen je organisatie? Natuurlijk is dat een uitdaging, maar als je kijkt naar de toename in werkstress en werkcomplexiteit is er wel degelijk een nieuw speelveld nodig. De snelheid van veranderingen neemt exponentieel toe en daarmee ook het belang van werkgeluk. Dat vraagt niet alleen om een organisatorische transitie, maar ook om een persoonlijke. 

Ben je ondernemer en wil je aan de slag als werkgelukdeskundige?

Mensen zijn de spil van de organisatie. Het geluk van mensen bepaalt voor een groot deel hoe goed een organisatie functioneert. Wij geloven dat geluk een serieuze zaak is, voor mens en organisatie en dat er een markt klaar ligt voor de werkgelukdeskundige. De werkgelukdeskundige is niet voor niets door de Nationale beroepengids uitgeroepen tot het beroep van de toekomst.

Volg de opleiding als (HR) manager. medewerker of ondernemer!

Beantwoord eens de volgende vragen...........

- Op een schaal van 1 tot 10, hoeveel werkgeluk ervaar je zelf binnen je organisatie?
- Hoeveel 'hinder' heeft de organisatie het afgelopen jaar gehad aan ziekteverzuim?
- Wanneer is er voor het laatst kritisch gekeken naar het geluk van medewerkers?
- Welke impact zouden gelukkige medewerkers hebben op de productiviteit en betrokkenheid?
- Wat zou het je waard zijn om te investeren in het geluk van jezelf en je medewerkers?


Lees hier het interview 'baas stuurt op gelukkige werknemers' en hier interview MT-Magazine over werkgeluk

Werkgelukdeskundige een verantwoorde investering?

Voordeel 1

Gelukkige werknemers presteren beter. 37% stijging van de omzet (Martin Seligman)

Voordeel 2

31% verhoging van de productiviteit (Greenberg & Arakawa)

Voordeel 3

Je personeel kunnen binden en boeien, 44% hogere retentie (Gallup)

Voordeel 4

Gelukkige medewerkers verbeteren de marktpositie, 300% meer innovatie (HBR)

Voordeel 5

Gelukkige medewerkers zijn gezonder. Minder ziekteverzuim, 66% (Forbes)

Voordeel 6

Gelukkige medewerkers zijn minders snel opgebrand. 125% minder burn-out (HBR)

Voordeel 7

Gelukkige medewerkers hebben 75% meer energie. 

Voordeel 8

Gelukkige medewerkers zijn 80% van de dag meer gefocust.

Voordeel 9

Gelukkige medewerkers zijn vriendelijker en socialer.

Werkgeluk floreert van binnenuit, toch zijn er krachten die het werkgeluk uitdagen zoals omgevingsfactoren. Wat heb jij nodig om eigenaar te worden van werkgeluk?

Filosofie / over Sheila Neijman

Ik houd mij al 13 jaar bezig met werkgeluk en persoonlijk geluk, werken aan gelukkige organisaties waarin mensen kunnen floreren. Wat zou er gebeuren als het werken op menselijke waarden wordt gebaseerd in plaats van op de economische mens? We scoren dan wel hoog op een gelukkige samenleving in Nederland, toch deel ik een andere visie. Veel organisaties kampen met een hoog ziekteverzuim, burn-out en verlies van betekenis. Mijn idee: Zorg voor een emotioneel veilig klimaat, vertrouwen, trots en openheid en werk aan persoonlijk leiderschap en emotionele intelligentie. Tenslotte ben je ook zelf verantwoordelijk voor werkgeluk!

Geluk is een thema, een belangrijk thema wat we eigenlijk al op school zouden moeten leren. Ik heb mij actief gemaakt en een basisschool opgericht vanuit menselijke waarden. Werkgeluk en persoonlijk geluk doen er toe. Investeren in geluk is een verantwoorde keuze. 

Abdulquadir Jarmohammed

Werkgeluk is het einde van het 'ik-tijdperk' tenminste als je werkgeluk niet identificeert met 'What's in it for me' maar de stap maakt naar 'What's in it for us' en 'What can I do for you'.

Wat is werkgeluk?

We weten nog steeds niet precies wat geluk is, er is geen universele definitie van geluk en hoe we geluk kunnen meten, ondanks onze geavanceerde technologie. Het onderzoeksgebied is een nog jong veld. We weten inmiddels dat mensen verschillen in geluksgevoel ervaren wat veroorzaakt wordt door verschillen in genen en omgevingsfactoren. Het is een complex samenspel. Er dragen verschillende factoren bij aan werkgeluk die kunnen verschillen. De opleiding is daarom praktisch en wetenschappelijk goed verankert en de oefeningen die worden aangereikt vergroten de productiviteit, creativiteit en de kwaliteit van werk- en privéleven. 

Wat kun je met de opleiding?

De online opleiding bestaat uit verschillende modules die  jou vaardig maken als werkgelukdeskundige. Na het volgen van de opleiding ben je in staat om als ondernemer, (hr)manager, leidinggevende of medewerker werkgeluk te vergroten volgens de door ons aangereikte principes en vaardigheden. Je bent in staat om positieve veranderingen teweeg te brengen wat zorgt voor meer betrokkenheid, productiviteit en werkplezier. Uiteraard is geluk geen cognitieve vaardigheid en speelt motivatie bij elke medewerker een rol. Wij zijn er van overtuigd dat de opleiding waardevolle instrumenten bieden wat zal bijdragen aan meer werk- en privégeluk.

Je kunt rustig stap voor stap beginnen en je hoeft het niet alleen te doen. 

Week 1 - De basis

We willen allemaal een Best Place to Work, een werkplek met een Happy Vibe, waarin we met plezier, betekenis en betrokkenheid kunnen werken. Hoe realiseer je dat? Wat is geluk? Is er een verschil met werkgeluk? Hoe kunnen medewerkers zich ontplooien en het beste uit zichzelf en de ander halen? Waarom is een emotioneel veilig klimaat belangrijk? 

Week 2 - Emotioneel veiligheid klimaat

Een van de belangrijkste toepassingen van werkgeluk is het bevorderen van een emotioneel veilige werkplek voor hoge prestaties. Het bijproduct waarop al het andere is gebouwd. Deze werkplekken brengen aanzienlijk meer betrokkenheid & productiviteit op en is de sleutel tot concurrentievoordeel. Wat is een emotioneel veilig klimaat en hoe creëer je een emotioneel veilig klimaat? 

Week 3 - Het PIML model Persoonlijk

De werkgelukdeskundige opleiding volgt de lijn van het PIML model wat staat voor Persoonlijk (leading yourself), Interpersoonlijk (Leading others), Management (Mastering Social Awareness) en Leiderschap (Leading Change). Het model helpt werkgeluk te vergroten. Het curriculum persoonlijk gaat over persoonlijke competentie, hoe goed managen wij onszelf? Waarom is het belangrijk eerst jezelf goed te kunnen managen?

Week 4 - Het PIML model Interpersoonlijk

Het curriculum Interpersoonlijk gaat over relatiecompetentie oftewel hoe goed zijn we in staat om anderen te managen. Hoe manage je conflicten? Hoe verbind je je met anderen? Hoe inspireer je anderen? Hoe haal je het beste uit de ander? Hoe draagt dit model bij om het werkgeluk van medewerkers te vergroten?

Week 5 - PIML model Management

Het curriculum 'Management' gaat over management competenties voor werkgeluk. Welke vaardigheden zijn belangrijk als leidinggevende voor werkgeluk?Hoe goed luisteren we naar elkaar? Wat is feedforward? Is een belonende cultuur belangrijk en hoe draag je daar aan bij? Wat is bewust leiderschap en hoe draagt dat bij aan werkgeluk?

Week 6 - PIML model Leiderschap

Het curriculum 'Leiderschap' gaat over leiderschapscompetenties zoals anderen positief kunnen beïnvloeden en een Happy Vibe creëren. Leiding kunnen gevan vanuit je hoofd en je hart. Motiveren, empathie, inzet, trots en vertrouwen. Het kunnen toepassen van verschillende leiderschapsstijlen. Hoe hoger aan de top hoe belangrijker deze stijlen zijn voor effectieve prestaties.  

Week 7 - Emotionele integriteit

Wat is emotionele integriteit en hoe draagt dit bij aan werkgeluk? We pakken niet alleen emoties van onszelf op, maar ook van anderen. Mensen zijn niet alleen rationeel. Onder de lijn bevinden zich emoties die we allemaal bezitten. Ook leiders. Wat voor effect heeft dit op werkgeluk? Op het team? Op de organisatie? 

Week 8 - Funtechnieken

Wat draagt nog meer bij aan werkgeluk? Leer Evidence based en Practice based funtechnieken voor meer werkgeluk en pas ze direct toe op de werkplek, zoals een Happy toekomstig team laten groeien, Happiness divident, niet 'pamperen' maar betrokken maken, de Zen of Work oefening enzovoort.    

Week 9 - Happy Action Plan

Maak een Happy Action Plan waarmee je concreet aan de slag kunt gaan met werkgeluk als ondernemer dan wel als leidinggevende of medewerker. Deel je H.A.P. in de community voor feedforward. Bundel krachten in de community voor ondersteuning, presenteer je H.A.P en...........ga aan de slag!

Wat is je investering?

Eenmalige betaling

 • € 2829,- voor het volledige werkgeluk programma, de opleiding is vrijgesteld van BTW
 • Je bent toegerust om als werkgelukdeskundige aan de slag te gaan
100%

Onbeperkt toegang in de online biliotheek van werkgelukdeskundige en toegang community

100%

Expert teaching door deskundigen op het gebied van werkgeluk en emotionele intelligentie

100%

Leren waar je maar wilt, op werk, thuis, mobiel, computer of tablet

100%

Ondersteuning, support en hulp bij vragen worden snel  online beantwoord

Hoe zou het voor jou zijn als........

 • Je merkt dat de sfeer op de afdeling verandert, de prestaties verbeteren en je groei ondersteunt?
 • Je de opleiding voor werkgelukdeskundige online kunt volgen, in je eigen tempo, waar en wanneer je maar wilt?
 • Je het niet in je eentje hoeft te doen, maar je gebruik maakt van een beveiligde community en zelfs om support kunt vragen?
 • Je ook aan je eigen werkgeluk werkt?
 • Je het materiaal volledig in je eigen beheer hebt?
 • Je als werkgelukdeskundige aan de slag kunt gaan als zelfstandig ondernemer?
 • Bij kunt dragen aan een hoger doel?
 • Je een bijdrage levert aan een emotioneel veilig klimaat?
 • Je een belangrijke speler wordt in werkgeluk en emotioneel bewustzijn?

Ik wil nu starten met de opleiding

voor werkgelukdeskundige