Relatiecoaching: Een relatie is de plek om te groeien!

De mens is een sociaal wezen. We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbinding. Mogelijk ervaar je issues in relaties in het algemeen, op werk of in de liefde? Of wil je juist een meer stabiele relatie ontwikkelen? Het kan ook zijn dat je meer inzicht wilt krijgen in de relatie met jezelf? Lees dan verder....

Het leven gaat over relaties: Relatie met jezelf, je geliefde, kinderen, collega's of je leidinggevende. Juist vanwege het unieke karakter van onze complexe sociale relaties hebben we altijd kunnen overleven. Toch zijn er volop problemen in de relatiesfeer vanuit welk uitgangspunt dan ook. Soms vervallen we in patronen die niet bevorderlijk zijn voor gezonde relaties of gaan we onvoldoende intelligent met onze emoties om. Soortgelijke patronen blijven zich herhalen. Mensen proberen elkaar te veranderen, raken gefrustreerd, boos of teleurgesteld. Ongezonde relaties hebben een negatief effect op ons geluksgevoel, gezondheid, vertrouwen en zelfs op onze levenskwaliteit.

Heel vaak denken wij als mijn geliefde of collega mij meer aandacht geeft, waardeert of zich meer open stelt, dan pas voel ik mij goed. Of als ik meer van 'dit' heb of meer van 'dat', kan ik genieten van het leven. Maar om werkelijk van een relatie te kunnen genieten, moet je 100% verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk en vooral emotioneel ontvankelijk zijn. Het gaat in relaties om het vertrouwen dat je je emotioneel voor elkaar openstelt. Dit betekent afstemmen op elkaar, emotionele betrokkenheid en de emotionele signalen herkennen. Hierdoor krijg je meer zelfrespect en zelfvertrouwen en een gelukkige relatie. Niemand is verantwoordelijk voor hoe jij je voelt, alleen jijzelf. Samen ben je verantwoordelijk voor de interactie. Een goede coach kan jou of jullie samen hierbij helpen.

  • Werken aan je emotionele intelligentie;
  • Bijdragen aan coöperatieve relaties;
  • Zelfliefde opbouwen;
  • Nieuwe vorm van relaties ontwikkelen;
  • Loslaten van angst en lijden in relaties;
  • De relatie tussen jou en jezelf opbouwen;
  • Herkennen van je blokkades;
  • Spiritueel partnerschap;
  • Regie over je leven;
  • Bewuster leven in relaties.

Relaties hebben niet tot doel jouw pijn te verminderen maar om alle angstdelen in jou/jullie naar het licht te brengen. In plaats van elkaar te beschuldigen van het veroorzaken van pijn als: boosheid, verdriet, 'er niet mogen zijn', is het doel van een relatie samen te reizen, je liefde te laten groeien en je pijn te genezen. Niets werkt namelijk zo spiegelend als een partnerrelatie.

Neem contact op voor meer info

Relatiecoaching en Samen groeien

Elke keer als jij je partner de schuld geeft van je boosheid, verdriet, angst, eenzaamheid leid jij jezelf af van je eigen pijn. Je projecteert je emoties op de ander. Emotioneel bewust worden en ontdekken dat een angstig deel van je persoonlijkheid is aangeraakt, is de eerste stap om te kunnen groeien naar een gezonde en liefdevolle relatie. Je ondersteunt elkaar in het ervaren van je emoties, je angstdelen en liefdevolle delen om te groeien naar een hoger relatiebewustzijn.

Ik wil graag dat jij je hart opent en je open stelt voor een andere kijk op relaties en op jezelf. Want laten we heel even eerlijk en serieus naar onszelf kijken. Hoe slaag je nu in het leven met jezelf? Houd jij van je zelf? Vind jij jezelf aardig? Kun jij het goed vinden met jezelf? Vind jij jezelf geweldig? Vind jij dat jij het goede in jezelf en de ander naar boven haalt? Zelfhaat en zelfafwijzing zijn veel voorkomende gedachten bij mensen en de oorzaak van relatieproblemen. En dat terwijl het leven werkelijk bedoeld is om gelukkig te zijn en goede relaties te hebben. Ook onderzoek bevestigt dat gezonde relaties bevorderlijk zijn voor ons geluksgevoel en gezondheid.

Relatie met jezelf

De belangrijkste relatie die jij hebt, is de relatie met jezelf. Vaak denken we daar niet over na, of denken alleen maar over de relatie die we hebben met anderen, onze partner, kinderen, collega’s. Maar jij hebt altijd de meest actieve relatie met jezelf dan met wie dan ook!

Je kunt ook nooit van jezelf weg, want waar je ook naar toe gaat, je neemt jezelf altijd mee. Jij bent er altijd. Niet één seconde of één dag kun je weg van jezelf. Dus als jij onvoldoende van jezelf houdt, heb je een ongelukkig leven.

Verbeeld je eens in dat je één uur met iemand moet doorbrengen die je totaal niet mag. Nou, ik weet als geen ander hoe het is om te leven met iemand die je totaal niet mag. Ik kon het niet vinden met mijzelf. Ik heb vaak gedacht dat het mijn schuld was of dat ik niet goed genoeg was en geen liefde verdiende. Dit angstdeel was ooit ontstaan in mijn jeugd en droeg ik mee als volwassene. Maar wat je verhaal ook is, ook jij kunt je aandacht naar binnen richten en aan je (zelf)liefde werken en een goede relatie met jezelf opbouwen.

Op naar the next level in je relatie!

Wat is je hartenwens? Durf je samen of alleen dieper in jezelf te kijken? Wil je ontdekken welke relatiespelletjes je speelt en hoe je hier van kunt loskomen?

Laten we dan met elkaar in dialoog gaan. Want alles draait om relaties en er is niets in het leven wat je meer geluk of ongeluk kan geven. Onze methode laat je ontdekken hoe jij jezelf kunt versterken en waar jij jezelf saboteert of je emotioneel onvoldoende beschikbaar bent voor elkaar.

Relatiecoaching is zowel voor individuen (in relatie of single) als voor stellen, of voor werkissues.

Een nieuw relatiebewustzijn vereist dat jij je angstdelen van je persoonlijkheid ontdekt en je liefdevolle delen voedt. Alleen jij kunt die relatie scheppen waarnaar je verlangt en diep in jezelf koestert. Als jij of jullie een liefdevolle relatie wensen en je hart opent naar jezelf en de ander, dan zet je de stap naar bewuste en liefdevolle interactie.

Relatieproblemen zijn symptomen van onvoldoende verbinding tussen jou en jezelf. Het is noodzakelijk om je te ontwikkelen en je bewust te worden van je sabotagemechanismen.

Wil je een vrijblijvend relatie adviesgesprek aanvragen?

Klik op onderstaande button. Dan plannen wij samen met jou of jullie een telefonische afspraak in.

Neem direct contact op!