Eerst zelf groeien, dan kun je trainen en coachen

Mijn naam is Sheila Neijman en het is mijn intrinsieke drive om onderdeel uit te maken van een transitie waarin waarden in de samenleving verschuiven van de industriële economische mens naar de integere bewuste mens.

Ondanks alle wetenschappelijke- en technologische kennis die we vandaag de dag tot onze beschikking hebben, is vertrouwen en integriteit binnen organisaties nog steeds laag. We zijn niet alleen het contact met de samenleving kwijt, maar voornamelijk met onszelf.

Om een doorbraak te creëren, is de enige weg, 'de weg naar binnen'. Leren hoe je je innerlijke zelf kunt ontdekken gaat niet over je innerlijke kritische mind die jou vertelt dat 'je niet goed genoeg bent', of dat je 'perfect moet zijn', maar juist minder moeten en meer leven. Je kunt niet altijd 'aan staan'. Je leeft dan voortdurend vanuit schaarstebewustzijn of een tekort, dat geeft stress en onrust. Hoe beter jij jezelf kent, hoe minder stress en angst er is, hoe meer je te delen hebt.

Everyone thinks of changing the world, no one thinks of changing himself........

Het is een illusie om te denken dat de ander moet veranderen en jij niet. Of wachten tot je behoeften bevredigd worden door je omgeving. Betekenisvolle groei geldt voor iedereen, vanuit de intentie dat je goed bent zoals je bent. Wat is jouw waarheid? Wat heeft waarde voor jou? Waar word je gelukkig van? Gewoon eens wat meer naar binnen keren, momentum inbouwen in je leven. Even weg uit 'het moeten' en luisteren naar je hart.

Trust yourself

Alles begint weer met vertrouwen op te bouwen en dit begint bij jezelf. Natuurlijk heb je hier moed voor nodig, maar iedereen kan moed van binnenuit ontdekken. We hebben ons echter zo geïdentificeerd met onze geconditioneerde naar buiten gerichte (ego) mind percepties en zodra het zelfbeeld of zelfgevoel wordt aangeraakt, reageert het brein direct (projectie, frustraties, irritaties, bekritiseren, mentaal afwezig zijn). Dit herhalen we vrijwel ons gehele leven en vindt plaats op directieniveau, managementniveau en op de werkvloer.

Om werkelijk tot een gezonde transitie te komen, zal je voorbij je geconditioneerde mind moeten leren kijken, naar je authentieke zelf. Dan ga je weer innerlijke zien wat je 'nature of mind', je oorspronkelijke authentieke aard, is.

Geluksaboterende mechanismen

Misschien is het wel de belangrijkste reis die we kunnen maken, 'de reis van je hoofd naar je hart en weer terug'. In harmonie leren samenwerken met je authentieke zelf. Ga naar binnen en vertrouw het proces er is namelijk heel veel wat je kunt doen om uit het schaarstebewustzijn te stappen.

 • Leer no-nonsense technieken om je mind te kunnen managen, angstdelen los te laten en toegang te krijgen tot je volledig potentieel.
 • Leer je mind en brein begrijpen, zodat je jezelf en de de ander ook beter begrijpt.
 • Leer hoe je emoties en gedachten één laat worden om eerlijke gevoelens te creeren.
 • Bewustzijn en meta-bewustzijn leren kennen.
 • Toegang krijgen tot je authentieke zelf, je oorspronkelijke aard,

Spirituele zweverij?

Zodra je binnen organisaties spreekt over spiritualiteit, verlies je je geloofwaardigheid. Ik denk dat we deze aangeleerde gedachte ook eens mogen loslaten. Het is namelijk een fundamentele regel 'de zin van het (werk) leven', 'contact met je ware aard' en samenwerking. Geen enkele groei is mogelijk zonder spirituele en wetenschappelijke wijsheid. Al deze hulpbronnen helpen ons verder, met name in het leren kennen van wie wij werkelijk zijn, wat onze mogelijkheden zijn en waar we trots op mogen zijn.

"Inmiddels ben ik 12 jaar ondernemer en druk ik nog steeds elke ochtend vrolijk mijn wekker uit"

Natuurlijk was dit geen gemakkelijke reis, het was vooral een reis in mezelf. Ik begon met een enorme passie voor geluk, vanuit mijn authentieke zelf. Er werd steeds meer van mij gevraagd. Ik ben mijn visie gaan veranderen, gaan draaien, veranderen, weer veranderen. Organisaties wilden feiten over hoe geluk bijdroeg aan prestaties en productiviteit. Ik liet mij steeds meer (onbewust) sturen naar een economisch geluksmodel, omdat dit gevraagd werd. Het voelde niet goed meer, geluk werd een soort verkapte vorm van euro's en winst. Natuurlijk heeft geluk bijzondere bijproducten en zit er een rendement aan geluk, echter is mijn uitgangspunt een betekenisvolle economie in plaats van economisch rendement. Geluk is meer dan euro's. Geluk is je geboorterecht, je authentieke zelf. En ja, om daar te komen zal je naar binnen moeten gaan. Niet omdat je niet goed bent zoals je bent, maar juist omdat je goed bent zoals je bent.

Als je hierbij een goede mix gebruikt van wetenschap en oude wijsheden komt de mensheid op een niveau waar we niet alleen maar van hoeven te dromen.

Algemene informatie

 1. In 2007 richtte zij Succesmanagement op. In 2009 veranderde dit in de naam Heart4Happiness.
 2. In 2007 richtte zij de startpagina: duurzaamgeluk.startpagina.nl op.
 3. In 2009 schreef zij, samen met uitgeverij Fundamentaal, de methode gelukt! Een leerstrategie voor kinderen in het basisonderwijs om te werken aan emotionele intelligentie en aanleren van geluksgewoonten.
 4. In 2009 de gelukscoach methode, waarbij de afgelopen jaren honderden gelukscoaches zijn opgeleid.
 5. In 2010 geluk op werk trainingen en 'geluk-lezingen' en inspiratiesessies.
 6. In 2014 de CRKBO registratie en een netwerk opgericht van zelfsturende ondernemers en trainers.
 7. In 2015 ben ik genomineerd voor de beste opleider en de 1e plek bereikt en scoren onze programma's al jaren op een 9.6.
 8. In 2015 samenwerking met Ecoser Training
 9. In 2016 samenwerking met 2daysmood.
 10. In 2018 SNRO accreditatie behaald.

Ik wilde een bedrijf creëren waar ik trots op kon zijn. Ik heb geen mensen in loondienst, maar werk met inspirerende mensen samen. Een geweldig netwerk dat bestaat uit bewuste trainers en coaches. Soms komen we onszelf hierin tegen, soms stroomt alles moeiteloos. Dat laatste gebeurt steeds meer, mede omdat we geleerd hebben om naar binnen te keren. Enne.......dit betekent niet in je uppie op een berg zitten mediteren. Je mind is een hulpmiddel en met de juiste tools leer je jezelf beter kennen en begrijpen en des te meer je de uitdagingen in je leven kunt oplossen.

Contact opnemen met Sheila?

Vul onderstaand formulier in en je krijgt altijd een persoonlijke reactie terug:


Heart4Happiness is SNRO & CRKBO geregistreerd voor beroepsonderwijs.

Wist jij dat....?

Je goed voelen in je werkomgeving is erg belangrijk, aangezien je er een groot gedeelte van je tijd er in doorbrengt. Wist je dat gelukscoaching je tot nieuwe inzichten brengt en je positiever in het leven laat staan? Wist je dat gelukscoaching ook voor mannen is? Wist je dat het om moed en lef vraagt om te werken aan jezelf?

Gelukswerk

Toen ik in 2007 mijn opleidingsbureau oprichtte was het een groeiproces om te onderzoeken wat mens en organisatie nu werkelijk gelukkig maakt. Eigenlijk wist ik het diep van binnen al. We hebben allemaal die wijsheid in ons zitten als we er maar naar willen luisteren. JOH......nu we dit weten, dan wil je toch je authentieke zelf leren kennen?

Happy talk

CK Chiu, jonge ondernemer: "Je werkt zelf aan je eigen geluk in plaats van dat je je afhankelijk opstelt. Je werkt samen met gelijkgestemden, daar leer je heel veel van. Ik geef het cijfer 10. Duidelijk verschillende invalshoeken, professioneel. Ik ben enorm gegroeid. Dit was datgene wat ik nodig had de afgelopen negen maanden. Ik ben daadkrachtiger geworden en heb enorme stappen gemaakt, zowel privé als professioneel. Mijn leven vormt zich steeds meer naar datgene wat ECHT bij mij past".

Fred Boogaarts, Rabobank: ik ben meer dan enthousiast over de training die ik bij Heart4Happiness gevolgd heb. Het is een van de betere trainingen die ik de laatste jaren gevolgd heb.De kracht zit hem in de som der delen: 1. De manier van trainen; 2. De concrete en praktisch toepasbare inhoud van je training; 3. De wetenschappelijk onderbouwde theorie/praktijk; 4. Het studiemateriaal.

Contact opnemen?

Klik op onderstaande knop en krijg direct toegang tot het contactformulier

Neem direct contact op!