Eerst zelf groeien, dan kun je trainen en coachen

Hey! Ik ben Sheila Neijman, oprichtster van Heart4Happiness, Mijn achtergrond is psycholoog, verpleegkundige en sinds 10 jaar bewustzijnsonderzoeker. Het is mijn intrinsieke drive om mens en organisatie bewust te maken omdat ik absoluut geloof dat we onderdeel uitmaken van een transitie waarin waarden in de samenleving verschuiven van de industriële economische mens naar de bewuste mens. Zie het als een evolutie of een kwantumomslag.

Ik heb veel groeipijnen ervaren van oude overtuigingen die mij saboteerde in mijn geluk.Ik bleef erin hangen en saboteerde daarmee mijn plezier in het leven.Totdat ik werkelijk andere keuzes ging maken, waarvan ik nu begrijp dat de keuzes afhankelijk waren van mijn bewustzijnsniveau, waar ik vroeger onbewust vanuit handelde.

Daar is niets goeds of fout aan, ik was het mij gewoon niet bewust. Ik heb de nodige opleidingen en coaching gehad om dit te doorzien of liever gezegd 'in-te-zien'. Ik leerde mijn eigen identiteit vorm te geven, mijn authentieke zelf te laten zien, mijn emotionele maskers los te laten waardoor ik nu vanuit een meer ontwikkeld bewustzijn kan leven. Dat heeft mij veel groeipijnen gegeven maar vooral een gelukkiger en zinvoller leven.

Ik was niet alleen het contact met de samenleving kwijt, maar voornamelijk met mijzelf. Natuurlijk nam ik deel aan de samenleving met mijn werk, mijn vrienden, maar ik speelde vooral veel rollen. Om deze doorbraak te creëren, ontdekte ik dat de enige weg, 'de weg naar binnen' is. Ik leefde vooral vanuit een schaarstebewustzijn, vanuit tekort, dat gaf mij veel stress en onrust. Hoe beter ik mijzelf leerde kennen, reflecteren op mijzelf, hoe minder stress en angst ik ervoer en hoe meer ik te delen had. En het mooiste was dat ik tot de ontdekking kwam dat er helemaal niets mis met mij was......ik had alleen gelukssaboterende overtuigingen en gedachten en aannames over mijzelf.

Everyone thinks of changing the world, no one thinks of changing himself........

Ik zag uiteindelijk in dat het echt een illusie is om te denken dat de ander moet veranderen en ikzelf niet. Of wachten tot mijn behoeften bevredigd werden door mijn omgeving zodat ik een beter gevoel kreeg. Nee, ik moest het zelf doen en wauw, dat heeft mijn leven enorm verrijkt.

Wat is jouw waarheid? Ben jij gelukkig? Vertrouw jij op jezelf? Houd jij van jezelf? Wat zou jij nu werkelijk willen betekenen?

Trust yourself

Alles begint weer met vertrouwen op te bouwen en dit begint bij jezelf. Natuurlijk heb je hier moed voor nodig, maar iedereen kan moed van binnenuit ontdekken. We hebben ons echter zo geïdentificeerd met onze geconditioneerde naar buiten gerichte mind percepties en zodra het zelfbeeld of zelfgevoel wordt aangeraakt, reageert het brein direct (projectie, frustraties, irritaties, bekritiseren, mentaal afwezig zijn). Dit herhalen we vrijwel ons gehele leven en vindt plaats op directieniveau, managementniveau, op de werkvloer en in jou en mij.

Om werkelijk tot een gezonde transitie te komen, zal je voorbij je geconditioneerde mind moeten leren kijken, naar je authentieke zelf. Dan ga je weer innerlijke zien wat je 'nature of mind', je oorspronkelijke authentieke aard, is.

Geluksaboterende mechanismen

Misschien is het wel de belangrijkste reis die we kunnen maken, 'de reis van je hoofd naar je hart en weer terug'. In harmonie leren samenwerken met je authentieke zelf. Ga naar binnen en vertrouw het proces er is namelijk heel veel wat je kunt doen om uit het schaarstebewustzijn te stappen.

Spirituele zweverij?

Zodra je binnen organisaties spreekt over spiritualiteit, verlies je je geloofwaardigheid. Ik denk dat we deze aangeleerde gedachte ook eens mogen loslaten. Het is namelijk een fundamentele regel 'de zin van het (werk) leven', 'contact met je ware aard' en voldoening essentieel is voor werkplezier. Geen enkele groei is mogelijk zonder spirituele en wetenschappelijke wijsheid. Al deze hulpbronnen helpen ons verder, met name in het leren kennen van wie wij werkelijk zijn, wat onze mogelijkheden zijn en waar we trots op mogen zijn.

"Inmiddels ben ik 12 jaar ondernemer en druk ik nog steeds elke ochtend vrolijk mijn wekker uit"

Natuurlijk was dit geen gemakkelijke reis, het was vooral een reis in mezelf. Ik begon met een enorme passie voor geluk, mocht samenwerken dan wel spreken met de meest interessante 'geluksprofessoren' in de wereld als Leo Bormans, Ruud Veenhoven, Alex Kjerulf, Jan Willem van de Wetering, Willem de Ridder enzovoort.

Ik werd geïnterviewd door bladen als Intermediair, Elsevier, Volkskrant, Managers online, Spiegelbeeld, Change Think+, NRC next etc. Werd gevraagd als public speaker, ted talk en gaf diverse lezingen en tv interviews.

Er werd steeds meer van mij gevraagd. Ik ben mijn visie gaan veranderen, gaan draaien, veranderen, weer veranderen. Organisaties wilden feiten over hoe geluk bijdroeg aan prestaties en productiviteit. Ik liet mij steeds meer (onbewust) sturen naar een economisch geluksmodel, omdat dit gevraagd werd. Het voelde niet goed meer, geluk werd een soort verkapte vorm van euro's en winst, het rendement van geluk.

Geluk is meer dan euro's. Geluk is je geboorterecht, je authentieke zelf. En ja, om daar te komen zal je naar binnen moeten gaan. Niet omdat je niet goed bent zoals je bent, maar juist omdat je goed bent zoals je bent en je het jezelf gunt.

Als je hierbij een goede mix gebruikt van wetenschap en oude wijsheden komt de mensheid op een niveau waar we niet alleen maar van hoeven te dromen.

Algemene informatie

  1. In 2007 richtte zij Succesmanagement op. In 2009 veranderde dit in de naam Heart4Happiness.
  2. In 2007 richtte zij de startpagina: duurzaamgeluk.startpagina.nl op.
  3. In 2009 schreef zij, samen met uitgeverij Fundamentaal, de methode gelukt! Een leerstrategie voor kinderen in het basisonderwijs om te werken aan emotionele intelligentie en aanleren van geluksgewoonten.
  4. In 2009 de gelukscoach methode, waarbij de afgelopen jaren honderden gelukscoaches zijn opgeleid.
  5. In 2010 geluk op werk trainingen en 'geluk-lezingen' en inspiratiesessies.
  6. In 2014 de CRKBO registratie en een netwerk opgericht van zelfsturende ondernemers en trainers.
  7. In 2015 ben ik genomineerd voor de beste opleider en de 1e plek bereikt en scoren onze programma's al jaren op een 9.6.
  8. In 2015 samenwerking met Ecoser Training
  9. In 2016 samenwerking met 2daysmood.
  10. In 2018 SNRO accreditatie behaald.

Ik wilde een bedrijf creëren waar ik trots op kon zijn. Ik heb geen mensen in loondienst, maar werk met inspirerende mensen samen. Een geweldig netwerk dat bestaat uit bewuste trainers en coaches. Soms komen we onszelf hierin tegen, soms stroomt alles moeiteloos. Dat laatste gebeurt steeds meer, mede omdat we geleerd hebben om naar binnen te keren. Enne.......dit betekent niet in je uppie op een berg zitten mediteren. Je mind is een hulpmiddel en met de juiste tools leer je jezelf beter kennen en begrijpen en des te meer je de uitdagingen in je leven kunt oplossen.

Contact opnemen met Sheila?

Vul onderstaand formulier in en je krijgt altijd een persoonlijke reactie terug:


Heart4Happiness is SNRO & CRKBO geregistreerd voor beroepsonderwijs.

Wist jij dat....?

Je goed voelen in je werkomgeving is erg belangrijk, aangezien je er een groot gedeelte van je tijd er in doorbrengt. Wist je dat gelukscoaching je tot nieuwe inzichten brengt en je authentieker en meer bewust in het leven laat staan? Wist je dat gelukscoaching ook voor mannen is? Wist je dat het om moed en lef vraagt om te werken aan jezelf?

Gelukswerk

Toen ik in 2007 mijn opleidingsbureau oprichtte was het een groeiproces om te onderzoeken wat mens en organisatie nu werkelijk gelukkig maakt. Eigenlijk wist ik het diep van binnen al. We hebben allemaal die wijsheid in ons zitten als we er maar naar willen luisteren. JOH......nu we dit weten, dan wil je toch je authentieke zelf leren kennen?

Happy talk

CK Chiu, jonge ondernemer: "Je werkt zelf aan je eigen geluk in plaats van dat je je afhankelijk opstelt. Je werkt samen met gelijkgestemden, daar leer je heel veel van. Ik geef het cijfer 10. Duidelijk verschillende invalshoeken, professioneel. Ik ben enorm gegroeid. Dit was datgene wat ik nodig had de afgelopen negen maanden. Ik ben daadkrachtiger geworden en heb enorme stappen gemaakt, zowel privé als professioneel. Mijn leven vormt zich steeds meer naar datgene wat ECHT bij mij past".

Fred Boogaarts, Rabobank: ik ben meer dan enthousiast over de training die ik bij Heart4Happiness gevolgd heb. Het is een van de betere trainingen die ik de laatste jaren gevolgd heb.De kracht zit hem in de som der delen: 1. De manier van trainen; 2. De concrete en praktisch toepasbare inhoud van je training; 3. De wetenschappelijk onderbouwde theorie/praktijk; 4. Het studiemateriaal.

Contact opnemen?

Klik op onderstaande knop en krijg direct toegang tot het contactformulier

Neem direct contact op!