Eerst zelf groeien, dan kun je trainen en coachen

Hey! Ik ben Sheila Neijman, oprichtster van Heart4Happiness. Mijn achtergrond is positief psycholoog, verpleegkundige en mijn onderzoeksinteresse ligt in de Wetenschap van Geluk (Science of Happiness/Positive Psychology). Het is mijn intrinsieke drive om mens en organisatie bewust te maken omdat ik absoluut geloof dat we onderdeel uitmaken van een transitie waarin waarden in de samenleving verschuiven van de industriële economische mens naar de bewuste mens. Zie het als een evolutie of een kwantumomslag.

Ik bedacht in 2007 het begrip Gelukscoach als een manier om Geluk & Bewustzijn te optimaliseren in Nederland. Hiervoor heb ik een geaccrediteerde en gecertificeerde opleiding ontwikkeld: de opleiding voor Gelukscoach. En Methode Gelukt, een leerstrategie voor kinderen op het basisonderwijs, waarbij kinderen geluksgewoonten leren op een bijzondere en niet alledaagse manier.

De transitie waar zoveel wetenschappers over spreken…..

Geluk is het einde van het ‘ik-tijdperk’ tenminste als je geluk niet identificeert met ‘What’s in it for me‘ maar de stap maakt naar ‘What’s in it for us‘ en ‘What can I do for you‘. We hebben allemaal een vrije wil om gedachten, overtuigingen en acties te kiezen, maar ook onze werkplek, carrière en de omgeving. Groei begint aan de rand van je comfort-zone. Je hebt moed en lef nodig om over deze rand te stappen. Als je niet over de rand stapt, kun je nauwelijks groeien naar een hoger geluksbewustzijn.

Geluk & Bewustzijn

Tijdens een lezing over Geluk in 2017 stelde ik Professor Ruut Veenhoven de vraag “Hoe ziet de ideale toekomst van geluk eruit volgens meneer Veenhoven“. Geluksprofessor Ruut gaf aan dat we nog nooit zo lang gelukkig zijn geweest als nu.

Naar aanleiding van de verhoren – die allemaal gefilmd en gestreamd worden op internet – wordt een eindrapport met bevindingen en conclusies opgesteld, die wordt aangeboden aan de Tweede Kamer.

2020 en verder

Gegevens uit wereldwijde enquêtes over het welzijn van duizenden individuen hebben onthuld hoe de coronavirus pandemie het geluksgevoel van mensen met het leven beïnvloedt. Het percentage mensen dat zichzelf omschreef als NIET al te gelukkig, nam sterk toe tot een recordhoogte sinds jaren. De pandemie van het coronavirus en aanverwante maatregelen hebben veel invloed op de mentale en fysieke gezondheid van mensen.

Wereldwijd zie je deze tendens. Dit geld ook voor jongeren. Mensen over de hele wereld zijn depressief, angstig en gestrest, sommigen meer dan anderen, het gaat hier over gemiddelden. Eigenlijk schudt het leven op haar grondvesten.

De kracht van Bewustzijn & Geluk

Gelukkig zijn we ook heel veerkrachtig en flexibel. We zijn nog nooit zo kwetsbaar geweest als nu, maar ook zo sterk en krachtig.

Trust yourself

Alles begint weer met vertrouwen op te bouwen en dit begint bij jezelf. Misschien is wel de belangrijkste reis die we kunnen maken, de reis van het hoofd naar het hart. Ga naar binnen en vertrouw het proces. Natuurlijk heb je hier moed voor nodig, maar iedereen heeft moed. Soms heb je daar wat support bij nodig..........

"Inmiddels ben ik 17 jaar ondernemer en druk ik nog steeds elke ochtend vrolijk mijn wekker uit"

Ik mocht samenwerken dan wel spreken met de meest interessante 'geluksprofessoren' uit de wereld als Leo Bormans, Ruud Veenhoven, Alex Kjerulf, Jan Willem van de Wetering, Willem de Ridder enzovoort.

Ik werd geïnterviewd door bladen als Intermediair, Elsevier, Volkskrant, Managers online, Spiegelbeeld, Change Think+, NRC next etc. Werd gevraagd als public speaker, ted talk en gaf diverse lezingen en tv interviews.

Geluk is meer dan euro's. Geluk is je geboorterecht, En ja, om daar te komen zal je naar binnen moeten gaan. Niet omdat je niet goed bent zoals je bent, maar juist omdat je goed bent zoals je bent en je het jezelf gunt.

Als je hierbij een goede mix gebruikt van wetenschap en oude wijsheden komt de mensheid op een niveau waar we niet alleen maar van hoeven te dromen.

Algemene informatie

 1. In 2007 richtte zij Succesmanagement op. In 2009 veranderde dit in de naam Heart4Happiness.
 2. In 2007 richtte zij de startpagina: duurzaamgeluk.startpagina.nl op.
 3. In 2009 schreef zij, samen met uitgeverij Fundamentaal, de methode gelukt! Een leerstrategie voor kinderen in het basisonderwijs om te werken aan emotionele intelligentie en aanleren van geluksgewoonten.
 4. In 2009 de gelukscoach methode, waarbij de afgelopen jaren honderden gelukscoaches zijn opgeleid.
 5. In 2010 geluk op werk trainingen en 'geluk-lezingen' en inspiratiesessies.
 6. In 2014 de CRKBO registratie en een netwerk opgericht van zelfsturende ondernemers en trainers.
 7. In 2015 genomineerd voor de beste opleider en de 1e plek bereikt en scoren onze programma's al jaren op een 9.6.
 8. In 2015 samenwerking met Ecoser Training en andere samenwerkingsverbanden.
 9. In 2018 SNRO accreditatie behaald.
 10. 2020 hybride vorm opgestart van Gelukscoach.
 11. 2020 samen met professor Michaela Schippers en psychiater Renate Tillema, Great Happiness Project opgericht om kwetsbare mensen gratis te ondersteunen.
 12. In 2021 is balans ik je mind opgericht, samen met psychologen en andere coaches om mensen sneller van hulp te kunnen voorzien.

Ik wilde een bedrijf creëren waar ik trots op kon zijn. Ik heb geen mensen in loondienst, maar werk met inspirerende mensen samen. Een geweldig netwerk dat bestaat uit bewuste trainers en coaches.

Contact opnemen met Sheila?

Vul onderstaand formulier in en je krijgt altijd een persoonlijke reactie terug:


Heart4Happiness is SNRO & CRKBO geregistreerd voor beroepsonderwijs.

Wist jij dat....?

Je goed voelen in je werkomgeving is erg belangrijk, aangezien je er een groot gedeelte van je tijd er in doorbrengt. Wist je dat gelukscoaching je tot nieuwe inzichten brengt en je authentieker en meer bewust in het leven laat staan? Wist je dat gelukscoaching ook voor mannen is? Wist je dat het om moed en lef vraagt om te werken aan jezelf?

Gelukswerk

Toen ik in 2007 mijn opleidingsbureau oprichtte was het een groeiproces om te onderzoeken wat mens en organisatie nu werkelijk gelukkig maakt. Eigenlijk wist ik het diep van binnen al. We hebben allemaal die wijsheid in ons zitten als we er maar naar willen luisteren. JOH......nu we dit weten, dan wil je toch je authentieke zelf leren kennen?

Happy talk

CK Chiu, jonge ondernemer: "Je werkt zelf aan je eigen geluk in plaats van dat je je afhankelijk opstelt. Je werkt samen met gelijkgestemden, daar leer je heel veel van. Ik geef het cijfer 10. Duidelijk verschillende invalshoeken, professioneel. Ik ben enorm gegroeid. Dit was datgene wat ik nodig had de afgelopen negen maanden. Ik ben daadkrachtiger geworden en heb enorme stappen gemaakt, zowel privé als professioneel. Mijn leven vormt zich steeds meer naar datgene wat ECHT bij mij past".

Fred Boogaarts, Rabobank: ik ben meer dan enthousiast over de training die ik bij Heart4Happiness gevolgd heb. Het is een van de betere trainingen die ik de laatste jaren gevolgd heb.De kracht zit hem in de som der delen: 1. De manier van trainen; 2. De concrete en praktisch toepasbare inhoud van je training; 3. De wetenschappelijk onderbouwde theorie/praktijk; 4. Het studiemateriaal.

Contact opnemen?

Klik op onderstaande knop en krijg direct toegang tot het contactformulier

Neem direct contact op!