Eerst zelf groeien, dan kun je trainen en coachen

Mijn naam is Sheila Neijman en het is mijn intrinsieke drive om onderdeel uit te maken van een transitie waarin waarden in de samenleving verschuiven van de industriële economische mens naar de universele mens. Waarden als Bewustzijn, Vertrouwen & Geluk zijn hierin voor mij een belangrijke drijfveer.

Ondanks alle wetenschappelijke- en technologische kennis die we vandaag de dag tot onze beschikking hebben, is vertrouwen binnen organisaties nog steeds laag. We zijn niet alleen het contact met de samenleving kwijt, maar voornamelijk met onszelf.

Om een doorbraak te creëren, is de enige weg, 'de weg naar binnen'. Het lijkt bijna een onmogelijke opdracht voor organisaties, want we willen niet graag naar binnen keren.

Everyone thinks of changing the world, no one thinks of changing himself........

We zijn eerder geneigd om patronen te blijven herhalen. Dat lijkt ook logisch omdat ons brein nu eenmaal gericht is op overleven, contrast of verschillen en stabiliteit. Zelfs vandaag de dag sluiten we nog steeds onze hogere cognitieve functies af bij het ervaren van stress, druk of negatieve emoties. Ik denk dat het tijd wordt om hier anders mee om te gaan, omdat het kan. We verliezen onnodig veel energie, creativiteit, vertrouwen en geluk.

Trust yourself

Alles begint weer met vertrouwen op te bouwen en dit begint bij jezelf. Natuurlijk heb je hier moed voor nodig, maar iedereen kan moed van binnenuit ontdekken. We hebben ons echter zo geïdentificeerd met onze geconditioneerde naar buiten gerichte (ego)mind (gedachten, overtuigingen, emoties, verhalen) en zodra het zelfbeeld of zelfgevoel wordt aangeraakt, reageert het brein direct (projectie, frustraties, irritaties, bekritiseren, mentaal afwezig zijn). Dit herhalen we vrijwel ons gehele leven en vindt plaats op directieniveau, managementniveau en op de werkvloer. Je kunt je voorstellen dat we allemaal een emotionele agenda hebben.

Om werkelijk tot een gezonde transitie te komen, zal je voorbij je geconditioneerde mind moeten leren kijken, naar je authentieke zelf. Dan ga je weer innerlijke zien wat je 'nature of mind', je oorspronkelijke authentieke aard, is.

Want heb je ooit overwogen dat aspecten die je geluk blokkeren vanuit je eigen geconditioneerde mind komen?

Misschien is het wel de belangrijkste reis die we kunnen maken, 'de reis van je hoofd naar je hart en weer terug'. In harmonie leren samenwerken met je authentieke zelf. Ga naar binnen en vertrouw het proces er is namelijk heel veel wat je kunt doen om master te worden van je mind.

 • Leer no-nonsense technieken om je mind te kunnen managen, angstdelen los te laten en toegang te krijgen tot je volledig potentieel.
 • Leer je mind begrijpen, zodat je jezelf en de de ander ook beter begrijpt.
 • Leren hoe je brein werkt, hoe je mind werkt en hoe emoties werken.
 • Bewustzijn en meta-bewustzijn leren kennen.
 • Toegang krijgen tot je authentieke zelf, je oorspronkelijke aard,

Spirituele zweverij?

Ik denk dat we deze aangeleerde conditionering of gedachte ook eens mogen loslaten. Het lijkt soms een afweermechanisme wat als excuus gebruikt wordt om niet naar binnen te keren. De wetenschap heeft inmiddels meer helderheid over onze emoties, cognities en brein, maar ook over meditatie. Noem het een wijsheden wetenschap. Er ontstaat steeds meer verbinding tussen wetenschap en spiritualiteit. Ook hier vindt een paradigma verschuiving plaats. Geen enkele groei is mogelijk zonder spirituele en wetenschappelijke wijsheid. Al deze hulpbronnen helpen ons verder, met name in het leren kennen van wie wij werkelijk zijn en wat onze mogelijkheden zijn.

"Inmiddels ben ik 11 jaar ondernemer en druk ik nog steeds elke ochtend vrolijk mijn wekker uit"

Natuurlijk was dit geen gemakkelijke reis, het was vooral een reis in mezelf. Ik begon met een enorme passie voor geluk, vanuit mijn authentieke zelf. Er werd steeds meer van mij gevraagd. Ik ben mijn visie gaan veranderen, gaan draaien, veranderen, weer veranderen. Organisaties wilden feiten over hoe geluk bijdroeg aan prestaties en productiviteit. Ik liet mij steeds meer (onbewust) sturen naar een economisch geluksmodel, omdat dit gevraagd werd. Het voelde niet goed meer, geluk werd een soort verkapte vorm van materie. Natuurlijk heeft geluk bijzondere bijproducten en zit er een rendement aan geluk. Niet alleen voor organisaties maar voor de samenleving als geheel, dat is een gegeven. Maar geluk is meer dan euro's. Geluk is je geboorterecht, je authentieke zelf. En ja, om daar te komen zal je naar binnen moeten gaan.

Als je hierbij een goede mix gebruikt van wetenschap en oude wijsheden komt de mensheid op een niveau waar we niet alleen maar van hoeven te dromen.

Algemene informatie

 1. In 2007 richtte zij Succesmanagement op. In 2009 veranderde dit in de naam Heart4Happiness.
 2. In 2007 richtte zij de startpagina: duurzaamgeluk.startpagina.nl op.
 3. In 2009 schreef zij, samen met uitgeverij Fundamentaal, de methode gelukt! Een leerstrategie voor kinderen in het basisonderwijs om te werken aan emotionele intelligentie en aanleren van geluksgewoonten.
 4. In 2009 de gelukscoach methode, waarbij de afgelopen jaren honderden gelukscoaches zijn opgeleid.
 5. In 2010 geluk op werk trainingen en 'geluk-lezingen' en inspiratiesessies.
 6. In 2014 de CRKBO registratie en een netwerk opgericht van zelfsturende ondernemers en trainers.
 7. In 2015 ben ik genomineerd voor de beste opleider en de 1e plek bereikt en scoren onze programma's al jaren op een 9.6.
 8. In 2015 samenwerking met Ecoser Training
 9. In 2016 samenwerking met 2daysmood.
 10. In 2018 SNRO accreditatie behaald.

Ik wilde een bedrijf creëren waar ik trots op kon zijn. Ik heb geen mensen in loondienst, maar werk met inspirerende mensen samen. Een geweldig netwerk dat bestaat uit bewuste trainers en coaches. Soms komen we onszelf hierin tegen, soms stroomt alles moeiteloos. Dat laatste gebeurt steeds meer, mede omdat we geleerd hebben om naar binnen te keren. Enne.......dit betekent niet in je uppie op een berg zitten mediteren. Je mind is een hulpmiddel en met de juiste tools leer je jezelf beter kennen en begrijpen en des te meer je de uitdagingen in je leven kunt oplossen.

Contact opnemen met Sheila?

Vul onderstaand formulier in en je krijgt altijd een persoonlijke reactie terug:


Heart4Happiness is SNRO & CRKBO geregistreerd voor beroepsonderwijs.

Wist jij dat....?

Je goed voelen in je werkomgeving is erg belangrijk, aangezien je er een groot gedeelte van je tijd er in doorbrengt. Wist je dat gelukscoaching je tot nieuwe inzichten brengt en je positiever in het leven laat staan? Wist je dat gelukscoaching ook voor mannen is? Wist je dat het om moed en lef vraagt om te werken aan jezelf?

Gelukswerk

Toen ik in 2007 mijn opleidingsbureau oprichtte was het een groeiproces om te onderzoeken wat mens en organisatie nu werkelijk gelukkig maakt. Eigenlijk wist ik het diep van binnen al. We hebben allemaal die wijsheid in ons zitten als we er maar naar willen luisteren. JOH......nu we dit weten, dan wil je toch je authentieke zelf leren kennen?

Happy talk

CK Chiu, jonge ondernemer: "Je werkt zelf aan je eigen geluk in plaats van dat je je afhankelijk opstelt. Je werkt samen met gelijkgestemden, daar leer je heel veel van. Ik geef het cijfer 10. Duidelijk verschillende invalshoeken, professioneel. Ik ben enorm gegroeid. Dit was datgene wat ik nodig had de afgelopen negen maanden. Ik ben daadkrachtiger geworden en heb enorme stappen gemaakt, zowel privé als professioneel. Mijn leven vormt zich steeds meer naar datgene wat ECHT bij mij past".

Fred Boogaarts, Rabobank: ik ben meer dan enthousiast over de training die ik bij Heart4Happiness gevolgd heb. Het is een van de betere trainingen die ik de laatste jaren gevolgd heb.De kracht zit hem in de som der delen: 1. De manier van trainen; 2. De concrete en praktisch toepasbare inhoud van je training; 3. De wetenschappelijk onderbouwde theorie/praktijk; 4. Het studiemateriaal.

Contact opnemen?

Klik op onderstaande knop en krijg direct toegang tot het contactformulier

Neem direct contact op!