arrow_drop_up arrow_drop_down

Zijn jouw kinderen gelukkig?

 Hoe je kinderen (7-12 jaar) in hun kracht zet met het lesprogramma: 'Methode Gelukt!'

Leer als leerkracht of ouder je kinderen in 12 lessen eenvoudige en bewezen geluksgewoonten aan volgens het lesprogramma: 'Methode Gelukt!' en laat kinderen de kunst van gelukkig leven ontdekken!

Werk jij met kinderen en wil je dat ze meer in hun kracht staan? 

Ben je juf of meester of naschoolse opvang kracht?

Super, dan heb je een fantastisch vak gekozen, maar het zal vast niet altijd gemakkelijk zijn. Je moet alles bijhouden in rapporten en dossiers, op resultaten letten en dan ook nog een nieuwe methode erbij? 

Toch laten cijfers zien dat gelukkige kinderen en gelukkige leerkrachten bijdragen aan een positieve schoolstructuur, waardoor er minder gepest wordt, er hogere cijfers worden behaald, er beter samengewerkt wordt en kinderen meer in hun kracht staan. 

Ben je ouder of werk je met kinderen?

Kinderen brengen een hoop levensvreugde, maar geven natuurlijk ook zorgen en stress. Natuurlijk is het niet alleen kommer en kwel, maar een beetje ondersteuning is nooit verkeerd. 

Ook dan heb je profijt aan de methode Gelukt! en kun je de informatie en technieken gaan toepassen. Ben je nu geen juf of meester of ouder maar ben je gewoon nieuwsgierig, ook dan ben je van harte welkom. Want we kunnen allemaal wel een beetje geluk gebruiken.

Moet geluk deel uitmaken van het schoolcurriculum?

Op Bradon Forest School is een paar jaar geleden een geluksprogramma gestart nadat de directeur had opgemerkt dat veel van haar leerlingen weinig zelfvertrouwen hadden. Leerlingen leren hun gevoelens op te merken, aan veerkracht te werken en positiever in het leven te staan. Verandering is merkbaar, zegt de directeur. Het bevorderen van geluk op scholen is niet nieuw, prioriteit geven aan "goede mentale gezondheid, karakter en veerkracht" als middel om de academische normen te verhogen is de "filosofie van gezondheid en geluk". De directeur gaat zelfs verder door te zeggen dat als scholen deze benadering niet omarmen, ze nalatig zijn jegens hun kinderen."


Misschien heb je al informatie opgezocht over 'Happy kids" of heb je er met collega's over gesproken? En wil je wel gelukslessen integreren op school of thuis maar heb je er onvoldoende tijd of middelen voor.

Lees dan verder.....

Uitgangspunten Methode Gelukt!

Wetenschap

De methode Gelukt! is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoek als positieve psychologie en neurowetenschappen.

Kerndoelen

De gelukslessen sluiten aan bij de kerndoelen 34, 35 en 37 van het primair onderwijs en platform onderwijs 2032

G van geluk

De G is de leidraadletter van het lespakket en bestaat uit de G van: Geleerd Gevoeld, Gedaan en Gelukt

Acht geluksgewoonten

De methode Gelukt maakt kennis met acht geluksgewoonten die bijdragen aan het verhogen van het geluk

Praktische toepassing

De acht gelukgewoonten zijn vertaald naar praktische toepassingen waarmee je geluk maakt

Herhalen

Om van geluk een gewoonte te maken worden de activiteiten waarmee je geluk maakt herhaald tot een automatisme

Competenties

In de gelukslessen werken de kinderen aan zeventien competenties als weerbaarheid, zelfkennis en rust vinden.

Macro, meso, micro

Om een veilig klimaat te garanderen vinden de lessen plaats via macro- (zij), volgens meso (wij) naar microniveau (ik)

Verschillende leerstijlen

De methode Gelukt! werkt met de leerstijl hoofd, handen en hart en de elementen: denken, voelen, doen en zijn. 

Mijn passie!

'Geluk is het cadeau dat je krijgt wanneer je het beste van jezelf hebt gegeven'. En dat is gelukt. Wat begon als een idee om samen op school, naschoolse opvang of voor ouders les in geluk te geven, is uitgegroeid tot dit prachtige lespakket wat door uitgeverij Fundamentaal is uitgegeven. Een product dat bijdraagt aan mijn missie: Maak van geluk je gewoonte. Leer over geluk, ga geluk maken, deel geluk en geef geluk. Met de steun en samenwerking van een aantal mensen is het GELUKT om dit prachtige lespakket te ontwikkelen en nu online uit te geven! Je kunt leren wanneer en waar je wilt, in je eigen tempo. Bovendien ontvang je al het lesmateriaal online en blijft dit beschikbaar. De methode is overigens geschikt voor elke basisschool en gaat uit van potentie. kwaliteiten en sterke kanten en niet van 'wat er niet goed is'. 

Als docent van Leonardo onderwijs zijn niet alleen de kinderen gelukkiger geworden door de methode Gelukt!,  het pestgedrag is verminderd, de kinderen werken beter samen met meer zelfvertrouwen, maar..... ook de leerkrachten hebben profijt gehad bij deze lessen. Ze zijn meer ontspannen en dat bij elkaar genomen maakt het een prachtig lespakket die eigenlijk verplicht zou moeten zijn binnen het onderwijssysteem. 


Hoe zou het voor jou zijn als....

  • Jij leert hoe je geluksgewoonten aan kinderen kunt geven op een bijzondere en niet alledaagse manier
  • Je merkt dat de sfeer in de klas of in de thuissituatie positief veranderd
  • Je de methode gelukt online kunt volgen, in je eigen tempo waar en wanneer je maar wilt
  • Je het niet in je eentje hoeft te doen, maar samen met anderen kunt leren in een beveiligde community en elkaar kunt ondersteunen
  • Je ook aan je eigen geluksbewustzijn kunt werken
  • je het materiaal volledig in eigen beheer hebt en je niet extra hoeft te betalen voor de werkboeken

Jong geleerd, oud gedaan

Bekijk wat de methode Gelukt inhoud en wat het voor kinderen betekent...

Je kunt rustig stap voor stap beginnen....

De voorbereiding

Na aanmelding krijg je toegang tot de beveiligde online community en maak je kennis met de achtergrondinformatie, de theoretische kennis en de acht geluksgewoonten. Je wordt volledig wegwijs gemaakt met de methode. Vertel ik in het kort iets over mezelf, en kun je alvast kennis maken met andere mensen. Tijdens deze voorbereiding kun je alvast een proefles downloaden. 

Week 1 - De basis

Natuurlijk wil je direct beginnen met het geven van Geluksles. Toch is het belangrijk eerst een fundering voor geluk te leggen om het meeste rendement uit de methode gelukt te halen. Je maakt kennis met de praatplaat, schatten en schatkaart die je kunt downloaden. Op de praatplaat staan allerlei gevoelens uitgebeeld. Op de schatten kunnen kinderen hun persoonlijke acties opschrijven en de schatkaart is een visionboard voor geluk. Mooi vormgegeven doordat het ontwerp door de uitgever is opgemaakt! 

Week 2 - Planning lessen

Voordat je aanvangt met de 12 gelukslessen start je met een 0-meting en na het beĆ«indigen van de gelukslessen met een 1-meting. Voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met de gelukslessen is het essentieel het voorbereiden van de lessen te plannen. Deze planning is een belangrijk onderdeel van het succes, omdat het tijdsverloop verbonden is met de ontwikkeling van nieuwe stof naar het automatisch handelen of het hebben van een gewoonte.

Week 3 - Start met proefles

Op school of thuis kun je in eerste instantie starten met een proefles voordat je er voor kiest de hele methode te introduceren. Zowel leerkrachten als de kinderen kunnen op deze manier 'proeven' aan de methode. Natuurlijk zijn er een aantal onderdelen anders, want het gaat om 'proeven aan'. Uiteraard leer je hier alles over. Ook ontvang je de docentenhandleiding zodat jij precies weet hoe je de proefles moet geven. En bevalt het? Inspireert het de kinderen? Ga dan lekker door met de volledige methode!

Overige maanden

Je ontvangt wekelijks informatie over de 12 lessen, hoe de blokken zijn opgebouwd en hoe je de lessen het beste kunt toepassen volgens de lesbeschrijving van de docentenhandleiding. Bovendien krijg je toegang tot een tweetal professionele video's die je in de lessen gebruikt. Deze video's hebben wij speciaal laten opnemen voor in de klas. Je kunt op het einde het diploma downloaden die de kinderen, na het volgen van de gelukslessen, in ontvangst mogen nemen. Dat is dan wel een feestje waard!

Werkboeken en Doha

Het is niet de bedoeling dat we nieuwe werkboeken laten drukken omdat nu alles duurzaam digitaal staat. Je hebt dus volledig toegang tot de werkboeken, de praatplaat, de schatkaart, de schatten en de 0-meting, waar je niet extra voor hoeft te betalen. Bovendien voegen we regelmatig extra content toe om jou te ondersteunen in het geven van de methode Gelukt! en ontvang je volop aanvullende informatie over Geluk!

Wat is je investering?

Eenmalige betaling nu met extra korting

  • Eenmalige betaling € 397,- in plaats van € 597,-  je hebt volledig toegang, de methode is vrijgesteld van btw (CRKBO geaccrediteerd)
  • Na 12 maanden heb je het volledige pakket in je beheer en kun je de training op scholen geven voor een bedrag van € 2000,-
  1. Geen extra kosten aan werkboeken, je hebt ze allemaal in je bezit.
  • Je bent toegerust om de methode Gelukt binnen het onderwijs of thuis te trainen en kunt als Geluksdocent aan de slag, zodat je je investering er met gemak uithaalt.

Mijn investering weer terugverdienen? Jazeker...als jij een bedrag vraagt voor het geven van de methode gelukt , verdien je met gemak je investering terug!

En heb je nu geen ervaring in ondernemen? Ook daarin begeleiden wij jou en leer je de tips & tricks van het ondernemen en met name hoe je vertrouwen geeft en verbinding maakt. Want als ik iets ervaren heb in het ondernemerschap van de afgelopen 10 jaar is het wel dat ondernemen gaat over vertrouwen, zichtbaarheid en verbinden! 

Eigenlijk net als in het echte leven!

Yesssssss

Ik wil nu starten met de methode Gelukt!

Wij gebruiken cookies