Zet kinderen (7-12 jaar) in hun kracht met het lesprogramma: 'Methode Gelukt!'

Leer als leerkracht, ouder of Opa en Oma je (klein) kinderen in 12 lessen, eenvoudige en bewezen Geluksgewoonten aan volgens het lesprogramma: 'Methode Gelukt!'

Werk jij met kinderen of wil je met kinderen werken en wil je dat ze invloed kunnen uitoefenen op hun Geluksbeleving?

Ben je juf of meester of naschoolse opvang kracht?

Super, dan heb je een fantastisch vak gekozen, maar het zal vast niet altijd gemakkelijk zijn. Je moet alles bijhouden in rapporten en dossiers, op resultaten letten en dan ook nog een nieuwe methode erbij? 

Toch laten cijfers zien dat gelukkige kinderen en gelukkige leerkrachten bijdragen aan een positieve schoolstructuur, waardoor er minder gepest wordt, er hogere cijfers worden behaald, er beter samengewerkt wordt en kinderen meer in hun kracht staan. 

Ben je ouder of Opa dan wel Oma?

Kinderen brengen een hoop levensvreugde en genieten ervan te vertellen wat ze geleerd hebben. Naast het leren van kennis, is het aanleren van Geluksgewoonten in 2021 erg belangrijk. Hier leren we allemaal van!

Ook als je geen juf of meester bent, leren vindt overal plaatst en niet alleen in de klas. Eigenlijk is het hele leven één groot klaslokaal. Je hebt profijt om samen de methode Gelukt! toe te passen. Want we kunnen allemaal wel een beetje geluk gebruiken.

Moet geluk deel uitmaken van het schoolcurriculum?

Op Bradon Forest School is een paar jaar geleden een geluksprogramma gestart nadat de directeur had opgemerkt dat veel van haar leerlingen weinig zelfvertrouwen hadden. Leerlingen leren hun gevoelens op te merken, aan veerkracht te werken en positiever in het leven te staan. Verandering is merkbaar, zegt de directeur. Het bevorderen van geluk op scholen is niet nieuw, prioriteit geven aan "goede mentale gezondheid, karakter en veerkracht" als middel om de academische normen te verhogen is de "filosofie van gezondheid en geluk". De directeur gaat zelfs verder door te zeggen dat als scholen deze benadering niet omarmen, ze nalatig zijn jegens hun kinderen."

We hebben de afgelopen maanden veel meegemaakt, zeker ook onze kinderen, daarom kunnen we niet gewoon blijven wachten tot alles weer normaal is. De wereld verandert en jij zou hetzelfde moeten doen!  Bijvoorbeeld door je te verbinden met een hoger doel, dat groter is dan jezelf,  om echt een verschil te maken. Van cijfercultuur naar intrinsieke motivatie!

Uitgangspunten Methode Gelukt!

Wetenschap

De methode Gelukt! is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoek positieve psychologie en neurowetenschappen.

Kerndoelen

De gelukslessen sluiten aan bij de kerndoelen 34, 35 en 37 van het primair onderwijs en platform onderwijs 2032

G van geluk

De G is de leidraadletter van het lespakket en bestaat uit de G van: Geleerd Gevoeld, Gedaan en Gelukt

Acht geluksgewoonten

De methode Gelukt maakt kennis met acht geluksgewoonten die bijdragen aan het verhogen van het geluk

Praktische toepassing

De acht gelukgewoonten zijn vertaald naar praktische toepassingen waarmee je geluk maakt

Herhalen

Om van geluk een gewoonte te maken worden de activiteiten waarmee je geluk maakt herhaald tot een automatisme

Competenties

In de gelukslessen werken de kinderen aan zeventien competenties als weerbaarheid, zelfkennis en rust vinden.

Macro, meso, micro

Om een veilig klimaat te garanderen vinden de lessen plaats via macro- (zij), volgens meso (wij) naar microniveau (ik)

Verschillende leerstijlen

De methode Gelukt! werkt met de leerstijl hoofd, handen en hart en de elementen: denken, voelen, doen en zijn. 

Mijn passie!

Wat begon als een idee om samen op school, naschoolse opvang of voor ouders les in geluk te geven, is uitgegroeid tot dit prachtige lespakket wat door uitgeverij Fundamentaal is uitgegeven. Een product dat bijdraagt aan mijn missie: Maak van geluk je gewoonte. Leer over geluk, ga geluk maken, deel geluk en geef geluk.


Met de steun en samenwerking van een aantal mensen is het GELUKT om dit prachtige lespakket te ontwikkelen en nu online uit te geven! Je kunt leren wanneer en waar je wilt, in je eigen tempo. Bovendien ontvang je al het lesmateriaal online en blijft dit beschikbaar. De methode is overigens geschikt voor elke basisschool en gaat uit van potentie, kwaliteiten en sterke kanten en niet van 'wat er niet goed is'. 


Het onderwijssysteem is sterk verouderd en draagt niet bij aan een gezonde en gelukkige leefstijl. Foto's van een klaslokaal uit 1965 zijn identiek aan het klaslokaal van 2021, waarbij krijtjes vervangen zijn door een digibord. Van kinderen wordt verwacht dat ze veerkrachtig zijn en zich goed kunnen aanpassen, terwijl meer dan de helft van de kinderen te horen krijgt dat ze 'niet goed genoeg zijn'. Het schoolsysteem zelf heeft zich sinds de industriële revolutie niet aangepast. Het is verouderd en niet meer van deze eeuw en dient ons niet meer. Tijd voor nieuw onderwijs!

Als docent van Leonardo onderwijs zijn niet alleen de kinderen gelukkiger geworden door de methode Gelukt!,  het pestgedrag is verminderd, de kinderen werken beter samen met meer zelfvertrouwen, maar..... ook de leerkrachten hebben profijt gehad bij deze lessen. Ze zijn meer ontspannen en dat bij elkaar genomen maakt het een prachtig lespakket die eigenlijk verplicht zou moeten zijn binnen het onderwijssysteem. 


Hoe zou het voor jou zijn als....

 • Jij leert hoe je geluksgewoonten aan kinderen kunt geven op een bijzondere en niet alledaagse manier
 • Je merkt dat de sfeer in de klas of in de thuissituatie positief verandert
 • Je de methode gelukt online kunt volgen, in je eigen tempo waar en wanneer je maar wilt
 • Je het niet in je eentje hoeft te doen, maar samen met anderen kunt leren in een beveiligde community en elkaar kunt ondersteunen
 • Je ook aan je eigen geluksbewustzijn kunt werken
 • je het materiaal volledig in eigen beheer hebt en je niet extra hoeft te betalen voor de werkboeken

Jong geleerd, oud gedaan

Bekijk wat de methode Gelukt inhoud en wat het voor kinderen betekent...

Je kunt rustig stap voor stap beginnen....

De voorbereiding

Na aanmelding krijg je toegang tot de beveiligde online community en maak je kennis met de achtergrondinformatie, de theoretische kennis en de acht geluksgewoonten. Je wordt volledig wegwijs gemaakt met de methode. Vertel ik in het kort iets over mezelf, en kun je alvast kennis maken met andere mensen. Tijdens deze voorbereiding kun je alvast een proefles downloaden. 

Week 1 - De basis

Natuurlijk wil je direct beginnen met het geven van Geluksles. Toch is het belangrijk eerst een fundering voor geluk te leggen om het meeste rendement uit de methode gelukt te halen. Je maakt kennis met de praatplaat, schatten en schatkaart die je kunt downloaden. Op de praatplaat staan allerlei gevoelens uitgebeeld. Op de schatten kunnen kinderen hun persoonlijke acties opschrijven en de schatkaart is een visionboard voor geluk. Mooi vormgegeven doordat het ontwerp door de uitgever is opgemaakt! 

Week 2 - Planning lessen

Voordat je aanvangt met de 12 gelukslessen start je met een 0-meting en na het beĆ«indigen van de gelukslessen met een 1-meting. Voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met de gelukslessen is het essentieel het voorbereiden van de lessen te plannen. Deze planning is een belangrijk onderdeel van het succes, omdat het tijdsverloop verbonden is met de ontwikkeling van nieuwe stof naar het automatisch handelen of het hebben van een gewoonte.

Week 3 - Start met proefles

Op school of thuis kun je in eerste instantie starten met een proefles voordat je er voor kiest de hele methode te introduceren. Zowel leerkrachten als de kinderen kunnen op deze manier 'proeven' aan de methode. Natuurlijk zijn er een aantal onderdelen anders, want het gaat om 'proeven aan'. Uiteraard leer je hier alles over. Ook ontvang je de docentenhandleiding zodat jij precies weet hoe je de proefles moet geven. En bevalt het? Inspireert het de kinderen? Ga dan lekker door met de volledige methode!

Overige maanden

Je ontvangt dagelijks informatie over de 12 lessen, hoe de blokken zijn opgebouwd en hoe je de lessen het beste kunt toepassen volgens de lesbeschrijving van de docentenhandleiding. Bovendien krijg je toegang tot een tweetal professionele video's die je in de lessen gebruikt. Deze video's hebben wij speciaal laten opnemen voor in de klas of online. Je kunt op het einde het diploma downloaden die de kinderen, na het volgen van de gelukslessen, in ontvangst mogen nemen. Dat is dan wel een feestje waard!

Werkboeken en Doha

Het is niet de bedoeling dat we nieuwe werkboeken laten drukken omdat nu alles duurzaam digitaal staat. Je hebt dus volledig toegang tot de werkboeken, de praatplaat, de schatkaart, de schatten en de 0-meting, waar je niet extra voor hoeft te betalen. Bovendien voegen we regelmatig extra content toe om jou te ondersteunen in het geven van de methode Gelukt! en ontvang je volop aanvullende informatie over Geluk!

Wat is je investering?

Eenmalige betaling, met korting

Om jou, maar vooral kinderen, te helpen van 2021 een topjaar te maken en je te leren concentreren op hogere waarden als liefde & Geluk geef ik deze hoge korting. Het jaar 2021 zal vast ook haar uitdagingen kennen, we weten namelijk niet wat we nog kunnen verwachten, maar we weten WEL dat als we ons concentreren op het goede in het leven, deze goedheid exponentieel groeit. Het is belangrijk om goed voor onszelf te zorgen, en zeker voor onze kinderen.................


 • Eenmalige betaling in plaats van € 597,- betaal je € 339,97.  je hebt volledig toegang, de methode is vrijgesteld van btw (CRKBO geaccrediteerd).
 • Na enkele maanden heb je het volledige pakket in je beheer en kun je de training op scholen, thuis of waar je dan ook maar wilt de lessen geven.
 • Wil je professioneel aan de slag? Wij gaven het lespakket binnen het onderwijs voor een bedrag tussen de € 1500,- en € 2000,- Het is aan jou om zelf een tarief te bepalen. 
 1. Geen extra kosten aan werkboeken, je hebt ze allemaal in je bezit.
 • Je bent toegerust om de methode Gelukt binnen het onderwijs of thuis te trainen en kunt als Geluksdocent aan de slag, zodat je je investering er met gemak uithaalt.

Mijn investering weer terugverdienen? Jazeker...als jij een bedrag vraagt voor het geven van de methode gelukt , verdien je met gemak je investering terug!

En heb je nu geen ervaring in ondernemen? Er zijn online volop tips & tricks van het ondernemen en met name hoe je vertrouwen geeft en verbinding maakt. Want als ik iets ervaren heb in het ondernemerschap van de afgelopen 16 jaar is het wel dat ondernemen gaat over vertrouwen, zichtbaarheid en verbinden! 

Eigenlijk net als in het echte leven! 

Yesssssss

Ik wil nu starten met de methode Gelukt!