Training: bewust leiderschap

Elke leidinggevende wil het beste uit zijn mensen halen. Wat maakt iemand tot een goed leider? Op deze vragen gaan wij uitgebreid in tijdens de 3-daagse training 'Bewust leiderschap'. Een leiderschapstraining die je helpt meer bewust te worden. Deze interactieve training roept leiders op om oog in oog te staan met de wetenschap achter het brein en gedrag. Je leert een emotionele veilige omgeving te creëren waarin je verandering stimuleert, een team in beweging krijgt en het beste uit je medewerkers haalt.

Onderzoek laat zien dat er een positieve relatie bestaat tussen emotionele intelligentie en effectief leiderschap. Hoe hoger aan de top, des te belangrijker vaardigheden in emotionele intelligentie zijn voor effectief leiderschap.

  De kosteneffectiviteit van EI in leiderschap is voor veel organisaties nog onvoldoende bekend.

  • Emotionele intelligentie is voor 58% verantwoordelijk voor prestaties;
  • 90% van de topprestaties wordt verklaard door leiders met een hoog EQ;
  • Mensen met een hoog EQ verdienen dan mensen met een lager EQ.

  Er is dus een directe correlatie tussen emotionele intelligentie en bedrijfsresultaten. Bewust leiderschap op de agenda zetten waarbij het innerlijk geluk aandacht krijgt, is een kostbaar goed en zorgt voor een swingende positieve verandering.

  Gevarieerd programma

  We hebben een zo gevarieerd programma voor u samengesteld. Het thema 'Bewust Leiderschap' behandelen we aan de hand van verschillende pijlers. U gaat uw eigen leiderschapsreis vormgeven, zelfbewustzijn vergroten en emotionele, sociale en relatie vaardigheden verhogen. We nemen u mee uit uw comfortzone om nieuwe wegen te ontdekken in leiderschap. De training is vernieuwend en is voor leiders die een transitie willen maken naar een nieuwe stijl van leiderschap, waarbij de menselijke maat het uitgangspunt is.

  De training bewust leiderschap bestaat uit 3 modules van 3 dagen waarbij de volgende thema's aan de orde komen:

  • De fundamenten van leiderschap;
  • Aansturen op een belonende cultuur en betrokkenheid;
  • Positionering en opbouwen van je leiderschapsstijl;
  • Emotioneel intelligent leidinggeven;
  • Het rimpeleffect van emoties;
  • Onderzoeken en definiëren van je identiteitsmatrix;
  • Verhogen van je empathisch vermogen;
  • Emotionele, sociale en relationele vaardigheden;
  • De positieve (PEA) en negatieve emotionele aantrekkers (NEA);
  • Relaties en prestaties;
  • Verbinden en neurotransmitters;
  • Positieve 'outcome' ontwikkelen;
  • Strategieën voor vernieuwing en het bouwen aan resonantie in relaties;

  Resultaten

  Na de training 'Bewust leiderschap' ben je in staat om het beste uit je mensen te halen. Je hebt geleerd hoe je emoties kunt reguleren en je bent zelfbewust. Je weet een emotioneel veilige omgeving te creëren waarin medewerkers betrokken en gemotiveerd zijn. Je bent in staat om een Top-team neer te zetten en resonerende relaties op te bouwen.

   Voor wie

   Bewust leiderschap programma traint drie dagen intensief teamleiders, projectmanagers, managers, afdelingshoofden, beleidsmedewerkers, stafmedewerkers, directie of bestuurders in het vermogen om op bewuste wijze leiding te geven. Deelnemers verlaten de training met specifieke instrumenten en methoden om hun voortdurende groei te ondersteunen als bewuste leiders.

   Opbouw en duur

   De training bestaat uit drie modules van drie dagen van 09.00 - 17.00 uur. De groepsgrootte is maximaal 10 personen inclusief syllabus, trainingsmateriaal en supportprogramma. Exclusief lunch, zaalhuur en dagarrangement.

   Investering

   De investering bedraagt € 5997,- exclusief locatie en lunch. Inclusief syllabus.

   Groepsgrootte

   De maximale groepsgrootte van deze training is 10 - 12 deelnemers.

   Neem contact op voor meer info

   Bel ons op 06-24245154 of gebruik onderstaand formulier:

   Download brochure, klik hier.

   Recente artikel managers onine, klik hier.

   Kunnen wij uw organisatie helpen?

   Stel je een werkplek voor waar mensen energiek, betrokken en gemotiveerd zijn en met plezier de verantwoording nemen voor het werk wat zij doen. Een werkplek waar vertrouwen en veiligheid heerst, waar medewerkers het naar hun zin hebben en goed samenwerken.

   Referentie

   Fred Boogaarts, Rabobank: ik ben meer dan enthousiast over de training die ik bij Heart4Happiness gevolgd heb. Het is een van de betere trainingen die ik de laatste jaren gevolgd heb.De kracht zit hem in de som der delen: 1. De manier van trainen; 2. De concrete en praktisch toepasbare inhoud van je training; 3. De wetenschappelijk onderbouwde theorie/praktijk; 4. Het studiemateriaal.

   Onze aanpak

   Wij helpen jou en je organisatie uit te groeien tot een emotioneel intelligente, bewuste en gelukkige organisatie. We zijn er steevast van overtuigd dat we mens en organisatie kunnen aanraken en beïnvloeden.

   Als je je bewust bent van je emoties en deze op een juiste manier kunt inzetten, draag je bij aan het ontwikkelen van een meer vitale en gelukkige organisatie. Dat is haalbaar voor elke organisatie!

   Mensen helpen om het beste uit zichzelf te halen, wordt dan een rijk, intens, en zelfs swingend proces.

   Boek nu een gratis adviesgesprek