arrow_drop_up arrow_drop_down

Een nieuw wondermiddel?

Lachen is gezond en heeft een behoorlijk effect op je geluksgevoel. Toch lachen jongeren steeds minder. De mentale en fysieke voordelen van een lach zijn van onschatbare waarde. Lachen vermindert stress, depressieve klachten, zwaarmoedigheid, werkt pijnstillend en gezondheidsbevorderend.

Ben Daenen, in 2013 opgeleid tot erkend gelukscoach, mocht zijn medewerking verlenen aan een BNN interview: “Geluk bij 20-‘ers“.

Volgens onderzoek is de moderne  20-‘er van tegenwoordig veel gestester dan de 20-‘ers in de jaren ’70. Samen met Shelly Sterk  is hij op zoek gegaan naar ‘de lach’ bij jongeren.

Onderzoek wijst uit dat wij steeds minder lachen. Zo heeft een Duitse psycholoog, dr. Titze, ontdekt dat volwassen mensen zo’n 6 minuten lachen terwijl in de vijftiger jaren dit nog 18 minuten was. Ouderen boven de 50 lachen nog minder, zo’n 2 a 3 keer per dag. Kinderen lachen gemiddeld 300 keer per dag.  Ondanks het feit dat onze welvaart de afgelopen 50 jaar enorm gestegen is, zijn we er niet gelukkiger op geworden en lachen we dus minder.

Lachen is een goed medicijn voor geluk en gezondheid!

Wanneer heb jij nou voor het laatst gelachen en waar ging dit over?  Heb je tips, deel ze met ons. Wie weet ontstaan er mooie inzichten omtrent geluk en lachen en maken we het kind weer in ons wakker!

 

Over de schrijver
Sheila Neijman is psycholoog & gelukscoach. Zij helpt mens en organisatie groeien naar een hoger geluksbewustzijn.
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies