Alle scholen zouden GELUKSLESSEN moeten geven!

Het begrijpen van het leven is even belangrijk als het verwerven van vaardigheden in rekenen, lezen en schrijven!

Ben je werkzaam met kinderen of wil je graag met kinderen werken, zodat ze de regie kunnen nemen over hun eigen geluk?

Ben je juf, meester of werk je met kinderen?

Geweldig! Je hebt een fantastisch beroep gekozen, maar we begrijpen dat het niet altijd gemakkelijk is. Je moet alles bijhouden in rapporten en dossiers, letten op resultaten en dan ook nog een nieuwe methode introduceren?

Toch laten cijfers zien dat gelukkige kinderen en gelukkige leerkrachten bijdragen aan een positieve schoolomgeving. Dit leidt tot minder pestgedrag, betere resultaten, verbeterde samenwerking en kinderen die meer zelfvertrouwen hebben. Door de methode Gelukt te implementeren, kun je een positieve verandering teweegbrengen in jouw klas of school. Het zal je helpen om geluksgewoonten aan te leren en een positieve schoolstructuur te creëren waarin iedereen floreert.


Dus ook al lijkt het misschien een extra uitdaging, het is het zeker waard. Samen kunnen we een verschil maken in het leven van kinderen en een positieve leeromgeving creëren waarin ze kunnen groeien en bloeien.

Ben je een ouder, opa/oma en wil je iets betekenen?

Fantastisch! Het ouderschap en grootouderschap zijn prachtige rollen om te vervullen, en het is geweldig dat je betrokken wilt zijn. Je wilt vast het beste voor de kinderen in je leven en hen ondersteunen in hun groei en geluk.

Eigenlijk is het hele leven één grote leerschool. Door samen met je kinderen of kleinkinderen de gelukslessen toe te passen, pluk je echt de vruchten van deze waardevolle methode. Ga ermee aan de slag en geef hen mee wat iedereen zou moeten leren! Samen kunnen we bouwen aan een gelukkigere toekomst voor de volgende generatie.

Door hen te begeleiden en te inspireren, kun je een blijvende impact hebben op hun welzijn en levenspad. Het aanleren van geluksgewoonten is van groot belang.


Deze vaardigheden zijn essentieel in het leven! Dus laten we samen aan de slag gaan en een positieve invloed hebben op de geluksbeleving van de kinderen in ons leven. Bovendien genieten ze ervan om te delen wat ze hebben geleerd. 

Is geluk een onmisbaar onderdeel van het schoolcurriculum?

Op Bradon Forest School is enkele jaren geleden een geluksprogramma gestart, nadat de directeur opmerkte dat veel van haar leerlingen weinig zelfvertrouwen hadden. Het programma helpt leerlingen om bewust te worden van hun gevoelens, veerkracht op te bouwen en positiever in het leven te staan. De directeur merkt op dat er merkbare veranderingen zijn opgetreden. Het bevorderen van geluk op scholen is geen nieuw concept; het prioriteren van "goede mentale gezondheid, karakter en veerkracht" als middel om academische normen te verhogen, is de "filosofie van gezondheid en geluk". De directeur gaat zelfs zo ver om te stellen dat scholen nalatig zijn jegens hun kinderen als ze deze benadering niet omarmen.

Het onderwijssysteem heeft de afgelopen eeuw slechts beperkte veranderingen ondergaan. De nadruk ligt nog steeds op gestandaardiseerde toetsing en het verwerven van kennis in traditionele vakken zoals rekenen, lezen en schrijven. Het wordt echter steeds duidelijker dat deze kennis alleen niet voldoende is om kinderen voor te bereiden op de complexiteit van de buitenwereld. Het is van essentieel belang dat ze worden voorzien van aanvullende vaardigheden en hulpmiddelen die hen helpen om succesvol te navigeren in het leven.

Uitgangspunten Methode Gelukt!

Wetenschap

De methode Gelukt! is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoek van positieve psychologie en neurowetenschappen.

Kerndoelen

De gelukslessen sluiten aan bij de kerndoelen 34, 35 en 37 van het primair onderwijs en platform onderwijs 2032

G van geluk

De G is de leidraadletter van het lespakket en bestaat uit de G van: Geleerd Gevoeld, Gedaan en Gelukt

Geluksgewoonten

Acht geluksgewoonten

De methode Gelukt maakt kennis met acht geluksgewoonten die bijdragen aan het verhogen van het geluk

Praktische toepassing

De acht op bewijs gebaseerde gelukgewoonten zijn vertaald naar praktische toepassingen waarmee je geluk maakt

Herhalen

Om van geluk een gewoonte te maken worden de activiteiten waarmee je geluk maakt herhaald tot een automatisme

Wie is Sheila Neijman

Competenties

In de gelukslessen werken de kinderen aan zeventien competenties als weerbaarheid, zelfkennis en rust vinden.

Macro, meso, micro

Om een veilig klimaat te garanderen vinden de lessen plaats via macro- (zij), volgens meso (wij) naar microniveau (ik)

Verschillende leerstijlen

De methode Gelukt! werkt met de leerstijl hoofd, handen en hart en de elementen: denken, voelen, doen en zijn. 

Mijn passie!

Wat begon als een simpel idee om gelukslessen te geven, heeft zich ontwikkeld tot een prachtig lespakket, uitgegeven door Fundamentaal Uitgeverij: "Methode Gelukt!" Dit product draagt bij aan mijn missie: maak van geluk een gewoonte. Met dit pakket leren kinderen over geluk, gaan ze actief aan de slag met geluk, delen ze geluk en geven ze geluk door. Met de steun en samenwerking van verschillende mensen is het ons gelukt om dit geweldige lespakket te ontwikkelen.


Methode 'Gelukt!' is speciaal ontwikkeld voor basisschoolleerlingen. Verschillende scholen hebben al gebruik gemaakt van dit programma. De gelukslessen richten zich op het potentieel dat kinderen in zich dragen. We leren ze acht geluksgewoonten die ze vooral zelf gaan ervaren en toepassen. Bijvoorbeeld, wanneer kinderen leren om zelfs in moeilijke situaties lichtpuntjes te zien, ontwikkelen ze een positievere kijk op gebeurtenissen.


De methode is geschikt voor elke basisschool en legt de focus op potentie, kwaliteiten en sterke punten, in plaats van te focussen op tekortkomingen. Ik ben diep in de wetenschap van het hart gedoken en dat is zo mooi. We denken vaak dat ons brein ons volledig stuurt, maar dat is niet het geval. Het hart heeft zijn eigen neuronetwerk en wanneer je je op je hart richt, zal het je brein beïnvloeden en kun je veel beter leren.


Naar mijn mening is het huidige onderwijssysteem sterk verouderd en draagt het niet bij aan een gezonde en gelukkige levensstijl. Klaslokalen van vandaag de dag lijken nog steeds op die van foto's uit 1965, alleen zijn krijtjes vervangen door digitale borden. Het is een verouderd, lineair en door de economie gedreven systeem. Van kinderen wordt verwacht dat ze veerkrachtig zijn en zich goed kunnen aanpassen, daarom is het essentieel dat ze dit al op jonge leeftijd leren.

Als docent bij Leonardo onderwijs heb ik de positieve effecten van de methode "Gelukt!" op zowel de kinderen als mezelf mogen ervaren. Niet alleen zijn de kinderen gelukkiger geworden, maar ook het pestgedrag is verminderd en ze werken nu beter samen met meer zelfvertrouwen. En dat is nog niet alles, zelfs de leerkrachten hebben baat gehad bij deze lessen. We voelen ons meer ontspannen en dat maakt het tot een prachtig lespakket dat eigenlijk verplicht zou moeten zijn in het onderwijssysteem.


Stel je eens voor hoe het zou zijn als...

    ...je leert hoe je op een unieke en onconventionele manier geluksgewoonten aan kinderen kunt aanleren. Je zult al snel merken dat de sfeer in de klas of thuisomgeving positief verandert. En het beste is dat je de Methode Gelukt online kunt volgen, op je eigen tempo, waar en wanneer je maar wilt. Maar je hoeft het niet alleen te doen. Je kunt samen met anderen leren in een veilige community, waar je elkaar kunt ondersteunen en inspireren. En niet te vergeten, je hebt ook de mogelijkheid om aan je eigen geluk te werken. Het mooie is dat je volledige controle hebt over het materiaal, zonder extra kosten voor werkboeken. Je draagt bij aan de vernieuwing van het onderwijs en maakt een positief verschil.

Jong geleerd, oud gedaan

Bekijk wat de methode Gelukt inhoud en wat het voor kinderen betekent...

Je kunt rustig stap voor stap beginnen....

De voorbereiding

Na je aanmelding krijg je direct toegang tot de veilige online community, waar je kennis kunt maken met de achtergrondinformatie, theoretische kennis en de acht geluksgewoonten. We zorgen ervoor dat je volledig vertrouwd raakt met de methode. Je krijgt ook de gelegenheid om kort iets over jezelf te delen en kennis te maken met andere deelnemers. Als voorbereiding kun je alvast een proefles downloaden en beginnen met het verkennen van het lesmateriaal.

Week 1 - De basis

Hoewel je waarschijnlijk direct wilt beginnen met het geven van Geluksles, is het van belang om eerst een stevige basis voor geluk te leggen, zodat je het maximale rendement uit de Methode Gelukt kunt halen. Je maakt kennis met de praatplaat, schatten en schatkaart, die je gemakkelijk kunt downloaden. De praatplaat bevat visuele voorstellingen van verschillende emoties. Op de schatten kunnen kinderen hun persoonlijke acties opschrijven en de schatkaart fungeert als een visionboard voor geluk. Deze materialen zijn prachtig vormgegeven dankzij het professionele ontwerp van de uitgever.

Week 2 - Planning lessen

Voordat je begint met de 12 gelukslessen, is het belangrijk om een 0-meting uit te voeren. Na het afronden van de gelukslessen voer je een 1-meting uit. Deze metingen helpen om het effect van de lessen te evalueren en de vooruitgang van de leerlingen te volgen. Vóór de daadwerkelijke start van de gelukslessen is het essentieel om de lesvoorbereiding te plannen. Deze planning is een cruciaal onderdeel van het succes, omdat het tijdspad verbonden is met de ontwikkeling van nieuwe concepten tot automatisch gedrag of het creëren van gewoonten. Door een gedegen planning te maken, leg je de basis voor effectieve en gestructureerde lessen die optimaal bijdragen aan het geluk van de leerlingen.

Week 3 - Start met proefles

Of je nu op school of thuis bent, je kunt beginnen met een proefles voordat je besluit de volledige methode te introduceren. Zowel leerkrachten als kinderen kunnen op deze manier een voorproefje krijgen van de methode. Het is belangrijk op te merken dat er enkele verschillen zijn, omdat het gaat om een kennismaking. Maar maak je geen zorgen, je leert hier alles over. Bovendien ontvang je een docentenhandleiding, zodat je precies weet hoe je de proefles moet geven. En bevalt het? Inspireert het de kinderen? Als dat zo is, kun je met veel plezier doorgaan met de volledige methode! Het is een geweldige kans om het geluk van de kinderen te vergroten en hen te inspireren op hun reis naar geluk.

Overige maanden

Je ontvangt dagelijks waardevolle informatie over de 12 lessen, inclusief gedetailleerde blokopbouw en richtlijnen over hoe je de lessen het beste kunt toepassen volgens de lesbeschrijving in de docentenhandleiding. Daarnaast krijg je exclusieve toegang tot twee professioneel opgenomen video's die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in de klas of online. Deze video's zijn een waardevolle aanvulling op de lessen en zullen de betrokkenheid van de kinderen vergroten. Als kers op de taart kunnen de kinderen aan het einde van de gelukslessen hun welverdiende diploma downloaden. Het behalen van dit diploma is een bijzonder moment dat gevierd mag worden! Het is een beloning voor hun inzet en de positieve veranderingen die ze hebben doorgemaakt tijdens de lessen.

Werkboeken en Doha

Het is niet de bedoeling dat we nieuwe werkboeken laten drukken omdat nu alles duurzaam digitaal staat. Je hebt dus volledig toegang tot de werkboeken, de praatplaat, de schatkaart, de schatten en de 0-meting, waar je niet extra voor hoeft te betalen. Bovendien voegen we regelmatig extra content toe om jou te ondersteunen in het geven van de methode Gelukt! en ontvang je volop aanvullende informatie over Geluk!

Wat is je investering?

Eenmalige betaling

Om jou en vooral kinderen te helpen van elk jaar een fantastisch jaar te maken en te leren focussen op hogere waarden zoals liefde en geluk, bied ik een aanzienlijke korting aan. In een tijd waarin crisis na crisis uitdagingen met zich meebrengt, is het van groot belang om goed voor onszelf te zorgen, en vooral ook voor onze kinderen. Juist zij hebben extra ondersteuning nodig om veerkrachtig te zijn en positief in het leven te staan. Door gebruik te maken van deze aanbieding geef je hen de waardevolle tools die hen kunnen helpen gedurende hun hele leven.


  • Eenmalige betaling van slechts € 1.697,- met een exclusieve actiekorting van € 300,- (normale prijs € 1.997,-) en krijg je  volledige toegang tot de methode. Bovendien is de methode vrijgesteld van btw en is het CRKBO-geaccrediteerd.
  • Na enkele maanden heb je het volledige pakket volledig onder de knie en ben je klaar om de training te geven op scholen, thuis, of waar je maar wilt.
  • Wil je professioneel aan de slag? Binnen het onderwijs hanteren wij normaal gesproken een tarief tussen de € 3.000,- en   € 4.000,- voor het lespakket. Het is aan jou om zelf een tarief te bepalen, maar we raden aan om niet onder het tarief van € 2.500,- te gaan.
  • Het mooie is dat er geen extra kosten zijn voor werkboeken, aangezien je ze allemaal al in je bezit hebt. Je bent volledig uitgerust om de methode Gelukt binnen het onderwijs of thuis te implementeren en kunt direct aan de slag als Geluksdocent. Op die manier haal je gemakkelijk je investering eruit.

Mijn investering weer terugverdienen? Absoluut! Als jij een bedrag vraagt voor het geven van de methode Gelukt, zul je met gemak je investering terugverdienen!

Hoe zou het voor jou zijn als je niet alleen de investering in de methode Gelukt terugverdient, maar er zelfs winst mee maakt? Met de groeiende vraag naar gelukslessen en de waardevolle kennis en vaardigheden die je opdoet, kun je een bloeiende onderneming opbouwen als Geluksdocent. Door je expertise en de unieke methode Gelukt aan te bieden, zul je merken dat er veel interesse is vanuit scholen, ouders en andere geïnteresseerden. Je kunt je tarieven vaststellen op basis van de waarde die je levert en de vraag in de markt. Met een aantrekkelijk aanbod en een goede marketingstrategie kun je niet alleen je investering terugverdienen, maar ook een winstgevend bedrijf opzetten.


Bovendien zijn er geen extra kosten voor werkboeken, omdat je alle benodigde materialen al in je bezit hebt. Dit betekent dat je je inkomsten volledig kunt benutten zonder extra uitgaven. Kortom, met de methode Gelukt en jouw inzet als Geluksdocent kun je niet alleen bijdragen aan het welzijn van kinderen, maar ook een succesvolle onderneming opbouwen en financieel beloond worden voor je inspanningen.

Yesssssss

Ik wil nu starten met de methode Gelukt!