Break-in Training
Brochure

Page content

Wat is employee experience?

Wat is employee experience?

We kennen waarschijnlijk allemaal het begrip klantervaring of customer experience. De afgelopen jaren is het begrip werknemerservaring oftewel Employee Experience in opkomst.

Employee experience is de beste medewerker ervaring waarbij een werknemer optimaal samenwerkt met de organisatie vanaf binnenkomst tot vertrek en alles daartussen in.

Employee experience

Jaren geleden bekommerde een organisatie zich weinig met betrekking tot de werknemers ervaring. Er was weinig aandacht voor betrokkenheid, empowerment, creativiteit of inspiratie. Dit lijkt nu verandert. Mensen willen een werkplek waar ze met plezier kunnen werken in plaats van ‘moeten’ werken. De strijd om talent is ook nog nooit zo groot geweest.

Alles in de organisatie, van het voedsel dat beschikbaar is op de werkplek, de technologie, de kantoor ruimte en het samenwerken, samen doelen bereiken en met plezier en betrokkenheid werken, maakt allemaal onderdeel uit van de Employee experience.

Geld is niet meer de enige factor

Geld is niet langer de enige motiverende factor voor werknemers. Employee experience lijkt een steeds grotere rol te spelen op de werkplek. Er is geen customer experience zonder employee experience.

“Customers won’t get what employees are not given”.

Medewerkerstevredenheid leidt tot klanttevredenheid. Dit leidt tot meer productiviteit, groei en winst.

Employee experience

Employee Experience nog vrij onbekend

Het gaat er niet alleen om wat medewerkers ‘moeten doen’ maar ook wat ze leuk vinden om te doen. Wat ze motiveer en inspireert. Dit is toch nog vrij onbekend terrein voor veel organisaties.

Het is dus essentieel om de Employee experience in kaart te brengen. Hoe betrokken zijn de medewerkers? Hoeveel plezier hebben de medewerkers op het werk? Waar worden medewerkers gelukkig van?Hiervoor zijn diverse tools ontwikkeld om de Employee Experience in kaart te brengen. En regelmatig luisteren naar wat medewerkers drijft is een belangrijk onderdeel van Employee Experience.

Het begint bij de leiders

Een positieve employee experience begint bij een emotioneel veilig klimaat. Leiders dienen het goede voorbeeld te geven en een emotioneel veilig klimaat te borgen. Een klimaat waar vertrouwen, trots en geluk heerst. Een omgeving waarin mensen elkaar inspireren en motiveren.

Waarom is de toekomst van werk employee experience?

Jacob Morgan vertelt over de toekomst van het werk.

Comment Section

0 reacties op “Wat is employee experience?

Plaats een reactie


*